ضوابط ارایه تسهیلات مسکن به ایثارگران اعلام شد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/06/14 اجتماعی.بنیاد شهید.مسکن ایثارگران تهران - مدیرکل تامین مسکن بنیاد شهید و امورایثارگران، ضوابط ارایه تسهیلات مسکن به ایثارگران را اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، مهدی رستمی روز یکشنبه در نشست خبری در مجتمع فرهنگی شهید رسول زاده گفت: این بنیاد از بدو تاسیس ، برنامه های ساماندهی مسکن هم خدمات وام بانکی و هم واگذاری زمین برای ایثارگران را مصوب و اجرا کرده است اما افرادی هستند که از این برنامه ها، جا افتاده اند.
وی افزود: در حوزه جانبازان از مجموع تقریبی 111 هزار نفر، 15 هزار و 900 نفر از برنامه های مصوب ساماندهی مسکن جامانده اند و در حوزه خانواده شهدا نیز از مجموع 60 هزار و اندی ، یک هزار و 200 نفر از برنامه جامانده اند.
وی اظهار داشت: مشمولین استفاده از برنامه مصوب هیات وزیران در خصوص مسکن ایثارگران را خانواده شهدا (والدین، همسر و فرزندان )، جانبازان 25 درصد و بالاتر و آزادگان تشکیل می دهند.
وی خاطرنشان کرد: جانبازان زیر 25 درصد نیز به شرطی می توانند از تسهیلات این تصویب نامه استفاده کنند که متقاضی استفاده از مسکن مهر در کشور باشند چراکه نرخ تسهیلات بانکی مسکن مهر در کشور هفت تا 9 درصد است اما نرخ تسهیلات مسکن ایثارگران فقط چهار درصد است.
مدیرکل تامین مسکن بنیاد شهید و امورایثارگران گفت: روند تامین مسکن ایثارگران با تامین زمین از وزارت مسکن و شهرسازی و پرداخت وام بانکی حاصل می شود که این اقدامها در حقیقت تکمیل خدمات مسکن برای ایثارگران محسوب شده و ایثارگران می توانند از هر دو تسهیلات مذکور استفاده کنند.
رستمی افزود: با هماهنگی های به عمل آمده با وزارت مسکن و شهرسازی توانسته ایم در برخی نقاط کشور، واحدهای اجاره ای مشروط به تملیک را برای ایثارگران تهیه کنیم.
وی، معافیت پرداخت هزینه های انشعاب آب ، گاز، عوارض شهرداری و صدورپروانه تا یکصد مترمربع برای هرنفر را از دیگر خدمات ارایه شده در قالب تسهیلات مسکن ایثارگران برشمرد.
وی بیان داشت: در تصویب نامه ساماندهی مسکن ایثارگران، پیش بینی شده که اگر وزارت مسکن و شهرسازی در نقطه ای از کشور زمین نداشته باشد به ایثارگران به ازای هر نفر مبلغ 70 میلیون ریال به عنوان سهم معوض زمین ، پرداخت می شود.
مدیرکل تامین مسکن بنیاد شهید و امورایثارگران گفت: همچنین اگر وزارت مسکن و شهرسازی به هردلیلی اعلام کرد که قادر به آماده سازی زمین های واگذارشده نیست و خود ایثارگران متقاضی آماده سازی زمین باشند، این وزارتخانه به ازای هر نفر تا سقف ده میلیون ریال پرداخت می کند.
رستمی، میزان تسهیلات پرداختی به ایثارگران در شهرهای بالای یک میلون نفر را 250 میلیون ریال، در مراکز استانها 200 میلیون ریال، سایر شهرها 180 میلیون ریال و در روستاها را 120 میلیون ریال عنوان کرد.
وی تاکید کرد: میزان تسهیلات پرداختی در شهرهای جدید معادل سقف تسهیلات پرداختی در همان استان است به طور مثال متقاضی استفاده از تسهیلات در شهر پردیس اطراف تهران معادل میزان تسهلات پرداختی در تهران است.
وی یادآور شد: دریافت تسهیلات بانکی توسط ایثارگران مانع از واگذاری زمین برای آنان نمی شود.
مدیرکل تامین مسکن بنیاد شهید و امورایثارگران گفت: زمان پرداخت این تسهیلات از ابتدای سال 89 تا پایان آن، تعیین شده اما چون پرداخت آن به تازگی اجرایی شده است امیدواریم با تصویب در کارگروه مسکن ، پرداخت آن تا پایان تیرماه سال 1390 ادامه داشته باشد.
رستمی افزود: برای پرداخت وام بانکی به ایثارگران ، اولویت بندی در هشت گروه به شرح زیر انجام شده است: 1- جانبازان بالای 25 درصد، آزادگان، خانواده شهدا (والدین، همسر و فرزندان ) مشمول برنامه مصوب مسکن که از تسهیلات سالهای قبل استفاده نکرده اند.
2- وراث قانونی جانبازان 25 درصد و بالاتر و آزادگان متوفی 3- همسر و فرزندان شهدایی که تا پایان سال 85 به صورت تجمعی برای استفاده تسهیلات به بانک معرفی شده اند می توانند با انتقال آن به یکی از وراث از تسهیلات استفاده کنند.
4- جانبازان 70 درصد برای تبدیل به احسن منزل مسکونی خود 5- جانبازان 25 درصد و بالاتر، آزادگان و خانواده شهدایی که مشمول برنامه مصوب مسکن ایثارگران نیستند 6-افرادی که در سنوات قبل از تسهیلات زیر 40 میلیون ریال استفاده کرده و تا پایان سال 88 نسبت به تسویه آن اقدام کرده اند.
7-اشخاصی که تا پایان برنامه سوم توسعه ، تسهیلات بانکی دریافت کرده اند و کمتر از سه سال نسبت به تسویه آن اقدام کرده اند 8- همسران شاهد مزدوج فاقد فرزند متقاضیان ایثارگر با توجه به اولویت و شرایط فوق می توانند برای دریافت معرفی نامه تسهیلات به سازمانهای بنیاد شهید مراجعه کنند.
مدیرکل تامین مسکن بنیاد شهید و امورایثارگران در ادامه به سهمیه بانکهای عامل در پرداخت وام مسکن ایثارگران پرداخت و گفت: حداقل سود وام بانکی در کشور 14 درصد است اما سود تسهیلات پرداختی به ایثارگران فقط چهار درصد است که هشت درصد مابه تفاوت این سود توسط دولت پرداخت می شود و اکنون 40 میلیارد ریال از منابع وزارت مسکن و شهرسازی برای پرداخت این مابه تفاوت اختصاص داده شده است.
رستمی افزود: با توجه به رفع مشکل مابه تفاوت نرخ بانکی این تسهیلات و با وجود اینکه بانکهای ملت و صادرات به عنوان بانکهای عامل پرداخت تسهیلات بانکی معرفی شده اند اما چون خصوصی شده اند ، این تسهیلات را پرداخت نمی کنند.
وی اظهار داشت: حدود 20 درصد این تسهیلات ما در این دو بانک است و از سوی دیگر با توجه به وضعیت جسمی جامعه ایثارگری و میانگین سنی آنان ( میانگین سنی بالاتر از 80 سال در جامعه والدین شهدا و میانگین سنی 52 سال در جانبازان ) امید است بانکهای عامل ، زمان را مغتنم شمرده و در خدمات رسانی به ایثارگران ، ما را یاری کنند.
مدیرکل تامین مسکن بنیاد شهید و امورایثارگران درباره مسکن مهر ایثارگران نیز گفت: در کل کشور ، حدود 118 هزار نفر مشمول مسکن مهر ایثارگران هستند و پالایشهای آماری در مراکز استانهای انجام گرفته و در مرحله واگذاری زمینهای تجمعی قرار گرفته اند.
رستمی افزود: ایثارگران می توانند در صورت داشتن امکانات و زمین توسط وزارت مسکن و شهرسازی در قالب گروههای سه تا پنج نفره برای دریافت زمین اقدام کنند.
وی یادآور شد: با توجه به وضعیت جسمی جانبازان و نیاز آنان به نزدیکی به مراکز درمانی امید است جانمایی زمینهای مسکونی بهینه برای این قشر از ایثارگران مدنظر قرار گیرد.
اجتمام *7419** شماره 016 ساعت 13:54 تمام
تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱