تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱
داوطلبان سلامت، پیام آوران سلامتی در جامعه ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/09/14 اجتماعی.سلامت.رابطان سلامت تهران - رابطان و داوطلبان سلامت در ارتقای دانش سلامت مردم به ویژه در مناطق محرومی که دسترسی مردم به امکانات پزشکی به سختی امکان پذیر است، نقش موثری ایفا می کنند.
نقش رابطان سلامت در جامعه تا آن اندازه اهمیت دارد که سازمان جهانی بهداشت ، پنجم دسامبر - 14 آذرماه- هر سال را به نام روز جهانی داوطلب ، نامگذاری کرده است.
داوطلبان سلامت بدون دریافت حقوق و تنها با عشق و ایثار به ترویج فرهنگ و انتقال آموزه های سلامتی در جامعه همت گمارده اند.
این داوطلبان بیشتر تلاش دارند تا مراقبت های اولیه بهداشتی را به مردم آموزش دهند و برای این کار نیز در کلاسهای مختلف آموزشی شرکت می کنند تا ابتدا سطح دانش خود را ارتقا دهند و سپس این آموزه ها را به مردم منتقل کنند.
دست اندرکاران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز خود به این امر اذعان دارند که بدون کمک دستگاهها و مشارکت مردمی به ویژه داوطلبان سلامت قادر به تحت پوشش قرار دادن خدمات سلامتی تمام مردم نیستند.
داوطلبان سلامت از بطن خود مردم برخاسته اند و در هرمنطقه ای با گویش و طبق معیارهای همان منطقه با خانواده ها ارتباط برقرار کرده و وقت خود را صرف آموزش و ارتقای فرهنگ سلامت در جامعه می کنند.
معصومه فغانی، یکی از این داوطلبان سلامت ، 17 سال است که داوطلبانه برای ارتقای سلامت جامعه در شهرستان عشق آباد طبس فعالیت دارد ، بدون آنکه حقوقی دریافت کند.
وی به خبرنگار اجتماعی ایرنا،می گوید: هدف از این کار خود را فقط رضایت خدا، کاهش بیماری در جامعه و ارتقای فرهنگ سلامت مردم ،است.
فغانی، پزشک نیست، او خانه دار است اما سالها تجربه اندوزی ، او را به یک کارشناس حرفه ای بهداشت تبدیل کرده و مردم زیادی را در شهر خود آموزش می دهد.
این داوطلب سلامت از هر فرصتی برای آموزش مردم به ویژه در جلسه های قرآنی ، استفاده کرده و بروشورهای بهداشتی را میان آنان توزیع و یا واکسیناسیون و دیگر دوره های درمانی لازم را به عموم یادآوری می کند.
فغانی در عین حال از کمبود مکان برای آموزش و نیز کمبود تجهیزات پزشکی در عشق آباد طبس گلایه می کند، اما در مقابل برای خود چیزی طلب نمی کند.
علیرضا مصداقی نیا، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره کار ایثارگرانه داوطلبان سلامت می گوید: من به عنوان یک شهروند تنها می توانم به داوطلبان سلامت بگویم ممنونم و کاری بیش از این از ما ساخته نیست.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت، همچنین به نقش ارزشمند آنها در جامعه اشاره می کند و می افزاید: می توان از ظرفیت این داوطلبان سلامت بهره جست و حتی از آنان به عنوان افرادی که می توانند بیماریابی کنند ، استفاده کرد.
بسیاری دیگر از مسوولان مربوطه ، داوطلبان سلامت را بازوهای اجرایی متولیان سلامت می دانند که نقش مهمی در ارتقای سطح فرهنگ سلامت جامعه ایفا می کنند.
بی تردید بدون همکاری و مشارکت ایثارگرانه داوطلبان سلامت، مدیریت اجرایی فعال در زمینه بهداشت و فعال برای انجام امور خود باید هزینه های گزافی را صرف می کرد.
بسیاری از باورهای نادرست که اکنون در جامعه رواج دارد مانند باور اشتباه زنبوردرمانی در بیماری ام . اس می تواند توسط داوطلبان سلامت به روشهای درمانی صحیح ، تبدیل شود.
به عقیده بسیاری از کارشناسان، بخش عمده ای از فعالیت ها برای ارتقای سلامت جامعه باید توسط داوطلبان سلامت صورت گیرد. بنابراین لازم است برای بکارگیری هرچه بهتر این نیروهای مردمی ، برنامه ریزی مناسبی انجام شود.
شبکه داوطلبان سلامت از 17سال پیش کار خود را آغاز کرده و اکنون 120 هزار داوطلب سلامت در کشور مشغول فعالیت هستند که گفت و گو با خانواده، ارتقای فرهنگ سلامت و آموزش سلامت در جامعه را عهده دارند.
بیشتر جمعیت داوطلبان سلامت در کشور را زنان ، تشکیل می دهند.
اجتمام 9185** 1010** شماره 036 ساعت 12:44 تمام