متخصص زنان و زایمان: زنان قبل از بارداری و برای داشتن فرزند سالم به متخصص داخلی و زنان مراجعه کنند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/10/14 اجتماعی.سلامت.زنان و زایمان تهران -متخصص زنان و زایمان،سلامت نسبی زنان برای بارداری را مهم دانست و گفت: زنان قبل از بارداری و برای داشتن فرزند سالم باید با متخصص داخلی و زنان مشورت کنند.
صدیقه برنا روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: برخی از زنان به دلیل داشتن مشکلات یا بیماری به پزشک داخلی مراجعه می کنند و بیماری خود را پیگیری کرده و یا دارو مصرف می کنند ، بر همین اساس باید پیش از بارداری حتما به یک متخصص داخلی و متخصص زنان مراجعه و پس از تثبت وضعیت و سلامت خود باردار شوند.
متخصص پری تانولوژی -طب مادر و جنین - ادامه داد: بسیاری از زنان حاملگی های پرخطر دارند ، یعنی کسانی که بیماریهای مختلف داشته و قصد دارند همزمان باردار شوند، باید به متخصص پری ناتولوژی مراجعه کنند و پس از بررسی وضعیت و انجام مشاوره در صورت بررسی همه جوانب باردار شوند.
برنا یادآور شد که برخی مادران زمانی به متخصص مراجعه می کنند که در حال سپری کردن ماههای آخر بارداری هستند و پس از بررسی مشخص می شود که وی اصلا نباید باردار می شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین ادامه داد: افزایش فشار خون از جمله مهم ترین اختلالات دوران بارداری است و در بیش از دو درصد از بارداری ها موجب بروز مشکلات در مادران می شود.
پزشک متخصص زنان و زایمان با یادآوری اینکه افزایش فشار خون در دوران بارداری از مشکلاتی است که سلامت مادر و جنین را به خطر می اندازد، افزود: زنان در این دوران نیاز به مراقبت های دایمی دارند و آموزش های پیش از بارداری موجب می شود تا با مشاهده علایم به پزشک مراجعه کنند.
وی، فشار خون مزمن را به صورت افزایش فشار خون بیش از 140 بر 90 میلی متر جیوه قبل از باردار شدن یا پیش از 20 هفته کامل بارداری تعریف کرد و گفت : در صورتی که فشار خون پس از 20 هفته بارداری افزایش پیدا کند به آن فشار خون بارداری اطلاق می شود.
متخصص زنان و زایمان یادآورشد: فشار خون بارداری و فشار خون مزمن زمینه را برای ابتلا به پره اکلمپسی، اکلمپسی و تشنج فراهم کرده و مراقبت و درمان اهمیت زیادی پیدا می کند.
بر اساس این گزارش، هنگامی که بیمار مبتلا به فشار خون بارداری دچار دفع پروتئین از طریق ادرار شود، این حالت پره اکلمپسی گفته شده و در صورتی که علاوه بر این علامت فرد دچار تشنج شود اکلمپسی روی داده است.
پره اکلمپسی عارضه ای است که نوع خفیف آن به ارگان های حیاتی بدن آسیب وارد کرده و هنگامی که دفع پروتئین شدید باشد فرد را دچار علایم خونی، مغزی، کبدی، قلبی و ریوی می کند و مرگ و میر زن باردار و جنین را افزایش می دهد.
به گفته برنا، کمبود برخی موادغذایی، مصرف خودسرانه برخی مکمل های ویتامینی، ژنتیک، بارداری در سنین بیش از 35 سال و کمتر از 18 سال، افزایش تعداد بارداری ها و بارداری اول، از جمله عواملی هستند که احتمال افزایش فشار خون را در بارداری افزایش می دهند.
وی،خونریزی پس از زایمان را از شایع ترین علل مرگ و میر مادران در تمام دنیا عنوان کرد و گفت: مادرانی که مشکلات یا بیماریهای خاصی دارند ، درسن بالا باردار شده اند و در زایمان های قبلی نیز دچار خونریزی شده اند، باید قبل از بارداری حتما با متخصص زنان و زایمان -متخصص طب مادر و جنین - مشورت کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران یادآور شد: با افزایش سن احتمال بروز عوارض و بیماریهای قلبی - عروقی، نارسایی کلیه، دیابت، چاقی و فشار خون نیز افزایش می یابد، توصیه می شود زنان از بارداری در سنین بالا خودداری کنند.
اجتمام 1010**1828** شماره 038 ساعت 14:20 تمام
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱