معاون مرکز پزشکی حج و زیارت: متقاضیان اعزام به عمره مفرده، معاینه پزشکی می شوند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/10/27 اجتماعی.مرکز پزشکی حج.معانیه.عمره تهران - معاون مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر ، گفت:تمامی متقاضیان اعزام به عمره مفرده پیش از تشرف به خانه خدا معاینه پزشکی می شوند.
امین رضا طباطبایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: با توافق سازمان حج و زیارت، شیوه نامه معاینات عمره سال 90-89 جهت اجرا توسط پزشکان معتمد این مرکز در سراسر کشور تهیه و ابلاغ شده است.
این مقام مسوول در مرکز پزشکی حج و زیارت ادامه داد: بر اساس توافق به عمل آمده با سازمان حج و زیارت مبنی بر لزوم انجام معاینات و کنترل بیماریهای تهدیدکننده متقاضیان عمره قبل از اعزام، تمامی افراد بالای 45 سال و نیز بیماران کمتر از 45 سال پیش از سفر نسبت به اخذ تاییدیه پزشکی اقدام کنند.
طباطبایی به شیوه نامه انجام معاینات پیش از اعزام به عمره اشاره کرد و توضیح داد: فرم وضعیت سلامت به صورت پشت و رو تکثیر و در اختیار تمامی متقاضیان قرار گرفته تا صفحه اول آن را تکمیل و پیش از ثبت نام جهت تایید و جمع آوری به کارگزار حج ارایه کنند.
معاون مرکز پزشکی حج و زیارت تصریح کرد: تمامی متقاضیان بالای 45 سال و نیز متقاضیان کمتر از 45 سالی که براساس اظهارات خود در صفحه اول فرم، به یکی از بیماری >های مذکور در صفحه اول فرم یا هرگونه وضعیت تهدیدکننده سلامتی دیگر مبتلا هستند باید پس از تکمیل بخش نخست صفحه دوم فرم توسط کارگزار، جهت معاینه و دریافت توصیه های درمانی قبل از سفر به یکی از پزشکان شهرستان خود که اسامی آنان از سوی مرکز پزشکی حج و زیارت اعلام خواهد شد، مراجعه کنند.
وی تاکید کرد: متقاضیان اعزام پس از اخذ تاییدیه سلامت و تکمیل صفحه دوم فرم توسط پزشک و مهر و امضا آن توسط کارگزار، می توانند نسبت به انجام دیگر مراحل ثبت نام اقدام کنند.
طباطبایی افزود: این طرح فقط به منظور آگاهی متقاضیان از وضعیت جسمی و روانی خودشان است و هیچ الزامی برای اعزام نشدن متقاضیان وجود ندارد، بلکه فقط جنبه توصیه ای دارد.
معاون مرکز پزشکی حج و زیارت ادادمه داد: کارگزار مجاز است در صورت مشکوک شدن به بیماری جسمی- روانی یا وضعیت تهدیدکننده دیگری در متقاضی، به رغم عدم اظهار فرد، او را جهت اخذ تاییدیه پزشکی -صفحه دوم فرم- به پزشک ارجاع دهد.
طباطبایی یادآور شد: درمورد متقاضیان سفر به عمره مفرده با توجه به بازده زمانی شش تا هفت ماهه عمره، امکان اعزام بیماران پس از کنترل بیماری آنان وجود دارد. بنابراین باید از اعزام افراد مبتلا به بیماری های پرخطر پیش از درمان و کنترل بیماری آنان جلوگیری شود.
وی افزود: عدم تایید اولیه فرد به معنای عدم اعزام قطعی وی نیست، بلکه این امر پس از درمان بیماری و کنترل آن قابل انجام خواهد بود مگر اینکه بیماری مانند سرطان های پیشرفته غیرقابل درمان و کنترل باشد.
معاون مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: افراد معتاد به لحاظ مشکلات جدی و دستگیری های گسترده و قوانین موجود در کشور میزبان، باید به مراکز مجاز ترک اعتیاد معرفی و درصورت انجام مراحل ترک و ارایه گواهی عدم اعتیاد، جهت اعزام تایید شوند، در غیر این صورت از تایید آنان برای اعزام جلوگیری خواهد شد.
طباطبایی همچنین درباره اعزام زنان باردار گفت: اعزام زنان باردار به دلیل خطر سقط جنین باید به حداقل 40 روز پس از زایمان موکول شود.
وی افزود: کارگزار عمره باید نظر خود را پیرامون بلامانع بودن اعزام و یا نیاز متقاضی به اخذ تاییدیه از پزشک، در قسمت پایین صفحه نخست فرم درج و بر اساس آن اقدام کند.
این مقام مسوول در مرکز پزشکی حج و زیارت ادامه داد: همچنین کارگزاران عمره باید از اعزام متقاضیانی که پزشک معتمد در حال حاضر سفر به عمره مفرده را به صلاح آنان نمی داند، خودداری و اعزام آنان را به پس از کنترل بیماری و تایید پزشک موکول کند.
طباطبایی یادآورشد: تمامی توصیه >های مندرج و اقدامات درخواست شده در فرم مرکز پزشکی باید از سوی کارگزار و مدیر راهنما مورد تاکید قرار گیرد و رعایت آن از زایرین درخواست شود.
معاون مرکز پزشکی حج و زیارت ادامه داد: تمامی فرم >های معاینات زایرین اعزامی هر کاروان باید پس از تکمیل به شکل یک دفترچه توسط مدیر راهنما، همراه کاروان به عربستان منتقل شود.
طباطبایی افزود: مدیران راهنما باید در صورت درخواست مسوول درمانگاه و یا پزشکان مربوطه در مکه و مدینه نسبت به ارایه دفترچه یاد شده که حاوی وضعیت و سوابق درمانی زایرین است ، اقدام کند.
800 هزار زایر ایرانی در دوره جدید که از اواخر بهمن ماه امسال آغاز می شود به عمره اعزام می شوند.
اجتمام 1010**9140** شماره 019 ساعت 12:19 تمام
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱