وزارت بهداشت:پرونده الکترونیک سلامت، خطاهای پزشکی را کاهش می دهد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/11/10 اجتماعی.سلامت.مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت تهران - معاون تحقیق وتوسعه مرکز مدیریت آمار وفناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: پزشکان با اجرایی شدن پرونده الکترونیک سلامت به اطلاعات و سوابق پزشکی بیماران خود دسترسی می یابند و از این طریق، میزان خطاهای پزشکی، سیری نزولی خواهد داشت.
به گزارش روز یکشنبه وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، احسان بی طرف افزود: پرونده الکترونیک سلامت هم برای ارایه دهندگان خدمات پزشکی و هم برای بیماران طراحی شده است.
وی ادامه داد دسترسی پزشکان به اطلاعات و سوابق بیماران و استفاده از ابزار الکترونیک در کار پزشکی می تواند به پزشکان در تصمیم گیری کمک کند.
معاون تحقیق و توسعه مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت خاطرنشان کرد پرونده الکترونیک سلامت با اجرایی شدن طرح پزشک خانواده گسترش می یابد.
وی تولید دانش، توجه به مباحث آماری ومدیریتی، دیده بانی سلامت، توجه به پزشکی قانونی وبحث آموزش پزشکی را از جمله مزایای تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برشمرد.
وی افزود: برای اجرای طرح پرونده الکترونیک سلامت و زیر پوشش قرار دادن و تجهیز مراکز درمانی در این طرح به بودجه کلانی نیاز است .
معاون تحقیق و توسعه مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: شتاب گرفتن اجرای طرح پزشک خانواده نیازمند ابزار الکترونیک است.
بی طرف افزود: پس از تکمیل طرح پزشک خانواده و مراجعه افراد خانواده به یک پزشک واحد، پرونده الکترونیک آنها از طریق نظام ارجاع به کل کشور توسعه پیدا می کند و دراین صورت، نظام الکترونیک سلامت محقق می شود.
معاون تحقیق وتوسعه مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت درباره معیار تحقق پرونده الکترونیک سلامت گفت: زمانی تعریف استانداردهای معتبر درباره این طرح محقق می شود که تمام مراکز درمانی بتوانند با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند.
بی طرف تصریح کرد وجود ایستگاههای مدیریت اطلاعات بالینی و اداری، وجود نرم افزار سیستم های اطلاعاتی، تبادل اطلاعات در مراکز براساس استاندارد، اتصال حوزه های زیر پوشش به شبکه ای واحد مانند شبکه اینترنت ملی سلامت، مدیریت صحیح اطلاعات در فضای اینترنتی و تشکیل انبارهای اطلاعاتی از شرایط الحاق مراکز خدماتی درمانی به طرح پرونده الکترونیک سلامت است.
وی یادآور شد هرچند 70 درصد بیمارستان ها از سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری مناسبی برای اجرای طرح پرونده الکترونیک سلامت برخوردارند اما خانه های بهداشت از وجود سیستم های اطلاعاتی محرومند.
بی طرف تاکید کرد برای راه اندازی هرچه سریع تر سخت افزارهای لازم در خانه های بهداشت باید بودجه بیشتری داشته باشیم .
اجتمام 9185** شماره 038 ساعت 14:50 تمام