تشکیل شوراهای اسلامی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است .........................................................
قزوین ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 08/02/87 داخلی.اجتماعی.شوراها.
جمعی از مردم قزوین براین باورند که تشکیل شوراهای شهر و روستا یکی از مهمترین دستاوردهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که با اعتماد به مردم و سپردن کار به آنها از اهمیت بیشتری برخوردار و زمینه مشارکت مردم در تمام امور مربوط به خودشان فراهم شده است.
آنان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشتند: شوراهای اسلامی هر شهر و روستا، پل ارتباطی بین مردم و مسوولان هستند که می توانند گره گشای بسیاری از مشکلات باشند.
یک کارمند گفت: با تشکیل و انسجام شوراهای اسلامی شهر و روستا زمینه مشارکت مردمی در امور مختلف فراهم شده است.
محمد موسوی افزود: تشکیل شوراها راهی به سوی مردم سالاری است که در آن مردم با انتخاب نمایندگان خود پل ارتباطی با مسوولان برقرار کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: با وجود نوپا بودن این نهاد نباید توقع زیادی برای تحقق اهداف شوراها داشت که با گذشت زمان و اصلاح برخی شرح وظایف شوراها می توان این نهاد مردمی را قدرتمندتر ساخت.
یک دبیر آموزش وپرورش گفت: از آنجا که اعضای شوراها مستقیما توسط مردم انتخاب می شوند، می توانند مشکلات اساسی شهر یا روستا را به مسوولان امر و بالادست گوشزد کنند.
مریم یوسفی پیشنهاد کرد، برای این نهاد مردمی اختیارات و شرح وظایف تعیین شود تا توانایی بیشتری برای حل مشکلات داشته باشد.
وی درخصوص عملکرد شورای سوم شهر قزوین اظهار داشت: این شورا در راه انجام وظیفه موفق بوده و با کمترین حاشیه به مشکلات مردم می پردازد.
رسول صفرزاد یک فروشنده گفت: ایده تشکیل شوراهای شهر و روستا بسیار پسندیده است و باید به شوراها اهمیت بیشتری داده شود.
وی افزود: عملکرد شورا نباید تنها به شهرداری و مسایل شهری منتهی شود و دربرخی مشکلات نظیر مسایل حقوقی، فرهنگی و اجتماعی باید به عنوان نماینده واقعی مردم به صورت قانونی عمل کند.
صفرزاد یادآور شد: مسوولان برای داشتن شوراهای مقتدر مردمی، باید آنها را از فضای متشنج سیاسی دور کنند و به شوراها فقط به عنوان یک نهاد مردمی بنگرند.
مصطفی امیری، کارمند گفت: بسیاری از مردم از وقایع شورای شهر قزوین بی اطلاع هستند و مطبوعات محلی نیز تنها به برجسته کردن مسایل سیاسی شورا پرداختند.
به اعتقاد وی، قانون شوراهانیازمند بازنگری است و افزایش اختیارات این نهاد مردمی لازم است زیرا قانون فعلی پاسخگوی نیازهای مردم نیست.
رییس شورای اسلامی شهر قزوین نیز در گفت وگو با ایرنا عملکرد شوراهای قبل را مثبت ارزیابی کرد و گفت: عملکرد اولین و دومین دوره شوراها بسیار مطلوب و بیش از انتظار بود ولی برخی کاستی ها نیز وجود داشت که دلیل عمده آن عدم تفویض اختیارات لازم اجرایی بود.
عباس ظاهری افزود: استقرار شوراها یکی ازحرکت های اساسی جهت تحقق جامعه اسلامی و حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش بوده است.
وی خاطرنشان کرد: شوراها تجلی گاه اراده ملت بر مشارکت در توسعه همه جانبه کشور می باشد و می تواند با در کاهش مسایل و مشکلات گوناگون اقتصادی، بهداشتی، آموزشی و اجتماعی با بکارگیری راهبردهای عملی لازم، نقش بسزایی داشته باشد.
رییس شورای اسلامی شهرقزوین گفت: برای رسیدن به جایگاه واقعی شوراها نیازمند قدرت قانونی بیشتر، توانمندی های لازم و تبیین جایگاه قانونی این نهاد مردمی هستیم.
ظاهری، یکی از عوامل موفقیت این نهاد مردمی را وجود اتحاد، انسجام و تفاهم بین اعضای شورا ذکر کرد و افزود: تمام اعضای شورا به دور از نظریات شخصی و سیاسی تنها به مشکلات شهروندان می پردازند.
وی ادامه داد: تنها در صورت تدوین قوانین و رفع معایب است که شوراها می توانند با طرح اهرمهایی در منظر افکارعمومی به شفاف سازی واقعیتهای موجود بپردازند و به معنای واقعی به اهدافی چون حضور و مشارکت مردم در عرصه های مختلف دست یابند.
ظاهری، مهمترین چالش و مانع شوراها را امکانات و اختیارات شوراها دانست که در مقایسه با جایگاه آنها فوق العاده ناچیز است.
وی، ضعیف بودن فرهنگ کار جمعی، ناپخته و ضعیف بودن قوانین شورا و پیگیری کارهای فردی را از مهمترین عوامل در موفق نشدن شوراها دانست.
رییس شورای اسلامی شهر قزوین خاطرنشان کرد: دولت باید شوراها را جدی بگیرد و به ساختار شورایی اعتقاد داشته باشد و نکات منفی را که ناشی از فقدان فرهنگ شورایی است برجسته نکند.
نهم اردیبهشت ماه "روز شوراها" نامگذاری شده است .ک/4 7388/3404/684 شماره 015 ساعت 10:33 تمام