خودروهای مسافربر گازسوز غیرمجاز خطری جدی برای سرنشینان ........................................................
خرم آباد، خبرگزاری جمهوری اسلامی 19/08/87 داخلی.اجتماعی.حوادث.
از وحید بیرانوند خودروهای مسافربر گازسوز دستی و غیرمجاز که تعداد آنهااین روزها درخرم آباد رو به افزایش است، خطری جدی برای سلامت سرنشینان محسوب می شوند.
بسیاری از صاحبان خودروهای شخصی و حتی تاکسی ها در مرکز استان لرستان این روزها وسیله نقلیه خود را به سامانه گازسوز غیراستاندارد "دستی" تبدیل کرده اند.
صاحبان و رانندگان این خودروها بدون توجه به ایمن نبودن این وسائط و خطرآفرینی این اقدام، تنها با هدف اقتصادی خودرو خود را گاز سوز دستی کرده و هیچ مرجع نظارتی براین کار نظارت نمی کند.
هم اکنون، دهها مرکز شارژگاز خودرو در خرم آباد به صورت غیرقانونی ایجاد شده و هرروز مقابل آنها مملواز خودروهایی است که برای شارژکپسول گاز مایع در صف ایستاده اند.
مسوول واحد اجرایی اداره استاندارد لرستان وجود این خودروها در سطح شهرها و جاده بسیار پرخطر دانست و گفت: این خودروها از لحاظ استاندارد مردود اعلام شده و باید برای جمع آوری آنها اقدام شود.
"مجتبی کریمی" افزود: استفاده غیرمجازوغیراستاندارد رانندگان از سامانه گاز رسانی به خودروها، عامل انفجار و آتش سوزی خودروها می شود و این در حالی است که برای جمع آوری این وسائط و یا برخورد بااین افراد اقدام خاصی صورت نگرفته است.
وی در ارتباط با برنامه استاندارد خودروهای تولید داخل، اظهار داشت: تنها 51 قطعه خودروهادربرنامه استاندارد خودرو، برنامه ریزی شده و سامانه گازرسانی در این لیست وجود ندارد.
کریمی تصریح کرد: قانون خاصی برای نصب و راه اندازی سامانه های گاز سوز وجود نداشته و یا درصورت وجود چنین قوانینی، افراد باید دوره های کارشناسی را برای مدیریت سپری کنند.
مسوول واحد اجرایی اداره استاندارد لرستان گفت: باآموزش صحیح کارکنان و نیروهای مربوط به این امر، سامانه های گازرسانی خودروها، بااطمینان خاطر بیشتری نصب می شوند.
رییس پلیس راهور استان لرستان نیزاز عدم وجود دستورالعمل دراین ارتباط انتقاد کرد وگفت: دستورالعمل یا قانون خاصی برای برخورد بااین افراد وضع نشده و این در شرایطی است که هر روز درگوشه و کنار مشکلاتی توسط این افراد بوجود می آید.
سرهنگ "پرویز حسینی" افزود: سامانه گازرسانی دو گانه سوز غیراستاندارد خودروها درانظار عمومی نصب نمی شود و پلیس توان شناسایی و برخورد با همه این خودروها را ندارند.
وی اظهارداشت: درصورت وجود مقررات خاص برای برخورد بااین افراد واحد های گاز رسانی غیر استاندارد و غیرمجاز توسط پلیس شناسایی و توسط مراجع ذیصلاح پلمپ می شوند.
رییس ناحیه مرکزی پخش فرآورده های نفتی خرم آباد از فعالیت تنها دو مرکز توزیع گاز فشرده (CNG) دراین شهر خبر داد و گفت: در خرم آباد دو جایگاه استاندارد گاز و دو جایگاه دو منظوره بنزین و گاز، مشغول خدمات رسانی به خودروها هستند.
"سید علی زارع زاده" افزود: در جایگاههای یاد شده، 10 نازل گازرسانی فعال بوده و با برنامه ریزی انجام شده، شرکت نفت ازارایه خدمات به خودرو هایی که فاقد برگه تایید CNG هستند، خودداری می کند.
وی کمبود جایگاه CNG را از مشکلات موجود دراین شهر عنوان کرد و اظهار داشت: به دلیل فراوانی خودروهای دوگانه سوز و کمبود جایگاههای گازرسانی، خودروها، صاحبان این وسایل در محل های غیراستاندارد و غیرمجاز سوخت گیری می کنند.
زارع زاده اضافه کرد: در خرم آباد تنها یک مرکز راه اندازی و نصب سامانه دوگانه سوز وجود دارد که این مرکز نیز با وجود فراوانی خودروهای معرفی شده، توان ارایه خدمات مناسب را ندارد.
رییس ناحیه مرکزی پخش فرآورده های نفتی خرم آباد گفت: پنج جایگاه CNG نیز توسط اداره گاز استان در دست ساخت است که با راه اندازی این مراکز، تعداد جایگاههای عرضه گازطبیعی به خودروها درخرم آباد به هفت مرکز می رسد.
همچنین مدیر عامل سازمان تاکسیرانی خرم آباد بوجود یکهزار و 676 دستگاه خودرو مسافربر ساماندهی شده دراین شهر اشاره کرد و گفت: 700 خودرو ازاین تعداد دوگانه سوز بوده و 241 خودرو نیز برای دوگانه سوز کردن به شرکت ها معرفی شده اند.
"امیر امانی" افزود: مشکل خودروهای دوگانه سوز غیراستاندارد و مراکز گازرسانی غیرمجاز در این شهر وجود داشته، اما خودروهای تحت نظر تاکسیرانی خرم آباد شامل این موارد نمی شود.
وی اضافه کرد: همه خودروهای مسافربر تحت نظارت این سازمان، از سامانه استاندارد بهره مند هستند.
امانی در همین حال به بروز مشکلات توسط فروشندگان و تعمیرکاران غیرمجاز این سامانه ها اشاره کرد و اظهار داشت: برنامه خاصی برای جمع آوری این مراکز وجود ندارد و روزانه تعداد زیادی از صاحبان خودروها درانتظار نصب سامانه غیرمجاز و غیراستاندارد دوگانه سوز هستند.
همسو بااین اظهارات برخی شهروندان خرم آبادی در تماس باایرنا از وجود تاکسیهای فراوانی که در سطح شهر خرم آباد بااستفاده از سامانه گاز مایع غیر مجاز سوخت خود را تامین می کنند گلایه دارند. یک نصاب غیرمجاز سامانه دوگانه سوز گفت: روزانه افراد زیادی برای نصب مراجعه کرده و خودروهای خود را برای دوگانه سوز کردن ثبت نام می کنند.
وی بااشاره به اینکه ازآغاز سهمیه بندی سوخت تاکنون بیش از دوهزار خودرو را به این سامانه تجهیز کرده است، افزود: تاکنون مورد خاصی پیش نیامده، اما برخی از این خودروها به سرویس دوره ای نیاز دارند.
وی با اشاره به دو نرخ بودن این سامانه ها اظهار داشت: برای گازسوز کردن خودروها از دوسامانه مجزا با دو قیمت متفاوت استفاده می شود که شامل مخزن فلزی مخصوص CNG با همه وسایل و هزینه دستمزد با مبلغی افزون بر سه میلیون ریال و گازسوز کردن از طریق مخزن 11 کیلوگرمی گاز خانگی (گازمایع ) باقیمت بیش از یک میلیون و 400 هزار ریال است.
این فرد افزود: در خودروهایی که از مخزن 11 کیلوگرمی استفاده می کنند، پس از تمام شدن سوخت، کپسول تعویض می شود و در سامانه مخزن اصلی CNG، پس از تخلیه این مخزن، در جایگاههای سوخت CNG سوختگیری صورت می گیرد. ک/4 7273/551/1760 شماره 028 ساعت 14:36 تمام
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱