رییس مرکز شماره گذاری راهور: کارت سوخت همه خودروهای بدون پلاک ملی امروز باطل می شود ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/09/02 اجتماعی.داخلی.ناجا رییس مرکز شماره گذاری راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: عملیات اجرایی ابطال کارت سوخت خودرودهایی که پلاک ملی دریافت نکرده اند، امروز پایان می یابد.
سرهنگ محمدرضا غلامی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در تهران گفت: تاکنون 650 هزار کارت سوخت خودروهایی که مالکان آنها تاکنون موفق به اخذ پلاک ملی برای خودرو خود نشده اند، باطل شده است و کارت سوخت 210 هزار خودروی دیگر که مالکان آنها هنوز موفق نشدند پلاک ملی برای خودروی خود بگیرند، نیز تا پایان امروز باطل می شود.
وی گفت: یک میلیون و 400 هزار خودور با پلاک غیر ملی در کشور تردد می کند که از این تعداد 160 هزار دستگاه انواع خودروهای سنگین و گازوییل سوز، 10 هزار دستگاه خودرو متفرقه دوگانه سوز و برقی و یک میلیون و 230 هزار دستگاه خودرو بنزین سوز هستند.
رییس مرکز شماره گذاری راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: به گمان پلیس 30 درصد این خودروها در اثر تصادفات و حوادث مختلف از بین رفت و 850 هزار دستگاه نیز باقیمانده اند.
سرهنگ غلامی تصریح کرد: تاکنون 640 هزار کارت سوخت خودروها مربوط به خودروهای مدل 57 شمسی به بالا باطل شد که از این تعداد، مالکان فقط 50 هزار خودرو برای پیگیری به راهنمایی و رانندگی مراجعه کرده اند.
وی در مورد خودروهای شخصی مدل 57 شمسی و 78 میلادی به بالا که اشتباها در طرح تسجیل شرکت کرده اند، گفت: بر این اساس، کارت سوخت خودروهای شخصی مدل 57 شمسی و 78 میلادی به بالا که مالکان آنها، خودرو را در طرح تسجیل ثبت نام کرده اند و نسبت به تعویض پلاک اقدامی صورت نداده اند، از امروز باطل می شود.
رییس مرکز شماره گذاری راهور ناجا طرح تسجیل را صرفا برای خودروهای شخصی پایین مدل 57 اعلام کرد و گفت: اجرای این طرح برای حصول از اطمینان وجود این خودروها به اجرا در آمده است.
در طرح تسجیل مالکان خودروهای مدل 57 به پایین به شرط داشتن معاینه فنی و با اتومبیل روشن به مراکز تعویض پلاک مراجعه و برچسب مخصوص دریافت می کنند. خودروهایی که این برچسب را داشته باشند، بدون داشتن پلاک ملی اجازه تردد دارند.
سرهنگ غلامی با اشاره به اینکه مالکان خودروهای زیر مدل 57 فقط می توانند با مراجعه به 35 مرکز و 180 دفتر خدمات خودرویی در سراسر کشور با به همراه داشتن خودرو و اسناد مالکیت در طرح تسجیل شرکت کنند و پس از بازدید کارشناسان برچسب رایگان این طرح را دریافت کنند.
وی افزود: خودروهای فرسوده در صورتی که در طرح تسجیل شرکت نکنند، پذیرش آنها در طرح تعویض خودروهای فرسوده نیز لغو می شود.
رییس مرکز شماره گذاری راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: مالکان تاکسی های مدل 72 به بالا که تاکنون پلاک خودروی خود را تعویض نکرده اند نیز می توانند با دریافت معاینه فنی از شهر محل سکونت خود اقدامات مربوط به تعویض پلاک خودرو را پیگیری کنند، تا کارت سوخت خودرو بار دیگر فعال شود.
سرهنگ غلامی به وضعیت خودروهایی که در طرح ساماندهی مسافربرهای شخصی معروف به تاکسی موقت شرکت کرده اند نیز اشاره کرد و گفت: مالکان این خودروها تا مدل 72 شمسی نیز باید با مراجعه به مراکز تاکسیرانی نسبت به رنگ آمیزی خودروی خود به رنگ زرد خورشیدی و تعویض پلاک از موقت به تاکسی اقدام کنند وی گفت: تاکسی های موقت زیر مدل 72 شمسی نیز باید ضمن مراجعه به سازمان تاکسیرانی نسبت به تعویض خودروی خود اقدام کنند، در غیر این صورت کارت سوخت آنها باطل می شود.
رییس مرکز شماره گذاری راهنمایی و رانندگی ناجا در مورد مسافربرهای شخصی گفت: مسافربرهای شخصی مدل 57 شمسی و 78 میلادی به بالا نیز لازم است با همراه داشتن معاینه فنی، مدارک و خودروی خود، جهت تعویض پلاک به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنند، در غیر این صورت کارت سوخت این دسته از خودروها باطل می شود.
سرهنگ غلامی توضیح داد که کارت سوخت همه خودروهای مدل 57 شمسی یا 78 میلادی به بالا اعم از شخصی و سنگین گازوییل سوز چنانچه تاکنون در طرح ملی تعویض پلاک شرکت نکرده باشند، باطل شد.
وی گفت: مالکان این دسته از خودروها در صورت شرکت در طرح تعویض پلاک حداکثر تا 15 روز کارت سوخت مجدد برای آنها صادر خواهد شد.
رییس مرکز شماره گذاری راهور ناجا تاکید کرد: فقط 10 درصد مالکان خودروهای زیر مدل 57 که مشمول طرح تسجیل بوده اند، تاکنون به مراکز شماره گذاری برای دریافت آرم طرح تسجیل مراجعه کرده اند.
سرهنگ غلامی با اشاره به اینکه هنوز 160 هزار خودروی گازوییل سوز در طرح تعویض پلاک شرکت نکرده اند، گفت: مالکان این خودروها نمی توانند در طرح تسجیل شرکت کنند و صرفا باید نسبت به تعویض پلاک خودروی خود اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون 12 میلیون خودرو در کشور شماره گذاری شده است، گفت: 65 درصد این خودروها شخصی، 9 درصد سنگین و گازوییل سوز و مابقی تاکسی، وانت، کامیونت، کشنده و مینی بوس هستند.
رییس مرکز شماره گذاری راهنمایی و رانندگی ناجا همچنین تصریح کرد: تاکنون پلاک 95 درصد خودروهای موجود در کشور ملی شده است و فقط پنج درصد خودرو بدون پلاک ملی باقیمانده است.
سرهنگ غلامی درباره طرح تعویض پلاک موتورسیکلت ها نیز گفت: طرح ملی تعویض پلاک موتورسیکلت ها از 15 آذر ماه در سراسر کشور آغاز می شود.
وی گفت: در این طرح مالکان این دسته از وسایط نقلیه موظفند، با همراه داشتن اسناد مالکیت و موتورسیکلت خود و پرداخت فیش بانکی به مبلغ 70 هزار ریال و بیمه نامه شخص ثالث برای تعویض پلاک موتورسیکلت اقدام کنند.
رییس مرکز شماره گذاری راهور ناجا با اشاره به اینکه از هفت میلیون موتورسیکلت فعال در کشور فقط مالکان چهار میلیون و 500 هزار دستگاه برای دریافت کارت سوخت مراجعه کرده اند، گفت: آمارها نشان می دهد، همچنان یک میلیون دستگاه موتورسیکلت در کشور فاقد پلاک است.
وی درباره معاینه فنی موتورسیکلت ها گفت: در حال حاضر کار کارشناسی این موضوع در حال انجام است و در صورت نهایی شدن این طرح، تعویض پلاک موتورسیکلت ها مستلزم دریافت برگه معاینه فنی می شود.
شماره 037 ساعت 13:28 تمام
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱