عضو مجمع تشخیص مصلحت: دربرنامه پنجم توسعه به امور حاکمیتی وزارت بهداشت توجه شود ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/12/03 اجتماعی.پزشکی.سلامت.حاکمیت وزارت بهداشت یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام روز شنبه خواستار آن شد تا در برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نگاه حاکمیتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
علی آقامحمدی در نشست هم اندیشی تدوین الگوی ایرانی - اسلامی نظام سلامت، با بیان اینکه اکنون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه حاکمیتی ، اعمال حاکمیت لازم را ندارد، گفت: باید در برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور حوزه تصدی حاکمیتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اصلاح شود.
وی گفت: اکنون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امکانات و تجهیزات لازم را برای اعمال حاکمیت ندارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از اموری که دیگران می توانند، آن را انجام دهند، آزاد کرد تا این وزارتخانه بتواند به امور حاکمیتی خود بپردازد.
آقامحمدی با تاکید به اهمیت امور حاکمیتی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: انجام اموری از مسوولیت های فعلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بخش خصوصی بسیار قدرتمند نیاز دارد.
وی گفت: اگر قرار است سرمایه گذاری در کشور صورت گیرد، حوزه سلامت بهترین حوزه سرمایه گذاری است، البته این موضوع به معنای آن نیست که خدمات، دولتی شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: باید به گونه ای برنامه ریزی شود که به جای اینکه مردم را درمان کنیم به فکر پیشگیری باشیم.
آقامحمدی به تخصیص منابع در حوزه بهداشت اشاره کرد و گفت: کمبود منابع در حوزه پزشکی نداریم، بلکه ضعف در مدیریت این منابع و عدم رضایت مردم وجود دارد. این موضوع کاملا محسوس است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به موضوع تامین اجتماعی و میزان رضایت مردم نیز اشاره ای کرد و گفت: باید برای ساماندهی مناسب تامین اجتماعی اندیشه نویی داشت.
وی گفت: در زمان حاضر امکان پرداخت هزینه ها برای مردم وجود دارد، اما نه اقتصاد به خوبی می چرخد و نه پزشکان راضی هستند.
آقامحمدی گفت: در زمان حاضر برخی پزشکان به کارهایی چون فعالیت ساختمانی روی آورده اند. نباید این پزشکان را مقصر دانست، بلکه این سیستم است که طراحی اشتباه شده است و دولتی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: نباید با تنگ نظری، سیستمی به وجود آورد که کسی نتواند در آن سیستم از استعدادهای خود استفاده کند.
وی به انفرادی کار کردن پزشکان در کشور اشاره کرد و آن را ناشی از نبود نهادهای حقوقی به جای نهادهای خانواری عنوان کرد و افزود : اینکه پزشکان به صورت انفرادی کار می کنند، ناشی از سیاست های غلط است.
آقامحمدی همچنین به بیمه های درمانی نیز اشاره کرد و گفت: یکی از سیاست های برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در حوزه اقتصاد، رقابتی کردن بیمه های درمانی است.
نشست یک روزه هم اندیشی تدوین الگوی ایرانی - اسلامی نظام سلامت روز شنبه با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تالار امام بیمارستان امام خمینی (ره ) برگزار شد.
1776 شماره 027 ساعت 14:32 تمام
تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱