معاون قوه قضاییه: شورای سیاستگذاری پیشگیری از وقوع جرم تشکیل می شود ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/12/10 اجتماعی.امنیت اجتماعی.رئیسی ابراهیم رییسی معاون اول رییس قوه قضاییه روز شنبه از تدوین لایحه ای خبر داد که در صورت تصویب نهایی آن شورای سیاستگذاری پیشگیری از وقوع جرم تشکیل می شود.
وی در همایش پیشگیری از وقوع جرم در تهران گفت: در صورت تصویب نهایی این لایحه، دولت، مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه، نیروی انتظامی و دستگاه های امنیتی، شورای سیاستگذاری پیشگیری از وقوع جرم را تشکیل می دهند.
معاون اول رییس قوه قضاییه یکی از وظاف مهم پلیس را پیشگیری از وقوع جرم دانست و گفت: پلیس باید فضا را برای مجرمین ناامن کند تا آنان نتوانند جرمی مرتکب شوند و چنانچه کسی مرتکب جرمی شد با قاطعیت با او برخورد شود.
رییسی به همکاری پلیس و قوه قضاییه در این زمینه تاکید کرد و گفت: اگر مجرمین از خلاهای قانونی و عدم حضور پلیس استفاده کردند و جرمی را مرتکب شدند، پلیس باید به سرعت آنان را دستگیر و قوه قضاییه نیز با سرعت و دقت پرونده را رسیدگی و مجرم به کیفر برساند.
وی از امنیت اجتماعی در کشور نیز سخن گفت و افزود: به برکت حضور مردم و نقش موثر پلیس و همکاری قوه قضاییه، امروز سطح امنیت اجتماعی و حاکمیت ملی در بالاترین حد خود قرار دارد.
معاون اول رییس قوه قضاییه گفت: امروز سطح امنیت اجتماعی در نقاط مرزی و داخل کشور بیش از گذشته است و در بالاترین حد قرار دارد.
رییسی در این همایش همچنین به نقش دستگاههای فرهنگی برای پیشگیری از وقوع جرم و نیز تقویت هر چه بیشتر اخلاق و معنویت در لایه های مختلف جامعه و استحکام بنیان خانواده تاکید کرد.
وی گفت: جرم علل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دارد و در مبانی دینی ما نیز هوای نفس، فقر و جهل، دشمن انسان معرفی شده است.
معاون اول رییس قوه قضاییه با بیان اینکه جامعه ای که از علم و دانش و خرد برخوردار باشد، احتمال وقوع جرم در آن کمتر است، گفت: مبارزه با فقر، جهل و ناهنجاریهای اجتماعی می تواند در پیشگیری از وقوع جرم نقش اساسی داشته باشد.
رییسی همچنین در حاشیه این همایش در پاسخ به سووال خبرنگاران در خصوص تعامل پلیس و قوه قضاییه گفت: تلاش شد همکاری و تعامل خوبی میان این دو نهاد وجود داشته باشد و نتیجه آن افزایش ضریب امنیت است.
وی در پاسخ به سووالی درباره قوانین موجود برای پیشگیری از وقوع جرم گفت : مجلس شورای اسلامی امروز به این نتیجه رسیده است که از حجم زیاد قوانین بکاهد. در صورت تحقق این موضوع، اجرای قوانین برای مجریان، قضات و هم مردم راحت تر شود.
معاون اول رییس قوه قضاییه حرکت مجلس شورای اسلامی به سوی تنقیح قوانین را ستود و گفت: امروز مشکل ما حجم زیاد قانون است که ضرورت دارد تا از حجم قوانین کاسته شود.
رییسی در پاسخ به سووال دیگری درباره ارتباط جرایم اقتصادی با مفاسد اخلاقی گفت: امام حسین (ع) خطاب به دشمنانش فرمودند: شکم های شما پر از حرام است. در واقع منظور آن حضرت از این عبارت این بود که چون دشمنان دچار فساد اقتصادی هستند، در برابر خدا ایستاده اند.
وی تصریح کرد: بنابراین جرایم اقتصادی موجب جرایم سیاسی و ایستادگی در برابر حق می شود و باید تلاش کنیم، جرایم اقتصادی رخ ندهد.
معاون اول رییس قوه قضاییه تاکید کرد: باید دولتمردان و تصمیم گیران سازوکارهای اقتصادی را به گونه ای تعیین کنند که برای مجرم به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نباشد که جرمی مرتکب شود.
رییسی قاچاق را یکی از جرایم مهم اقتصادی دانست و گفت: قاچاق کالا چرخهای تولید را از بین می برد و کیفیت کالای استاندارد را کاهش می دهد.
وی با اشاره به تلاش نیروی انتظامی و نیز دستگاه های مربوطه برای مبارزه با قاچاق کالا در کشور به ویژه در نقاط مرزی گفت: اگر چه برخورد با این امر صورت گرفته است، اما قاچاق کالا تاکنون حل نشده است.
معاون اول رییس قوه قضاییه تصریح کرد: ما تردیدی در برخورد با قاچاقچیان نداریم، اما فقط با برخورد قضایی و انتظامی نمی توان موضوع را حل کرد، باید سازوکارهای اقتصادی را به گونه ای تعیین کنیم که مجرمین نتوانند جرمی مرتکب شوند.
رییسی زمین خواری را نیز یکی از جرایم مهم اقتصادی دانست و گفت: در این باره نیز باید سازوکارهای دقیقی تعریف شود تا جلوی این گونه جرایم گرفته شود.
وی در پاسخ به سووالی درباره فروش مدرک تحصیلی از سوی برخی موسسات گفت: باید سیستم آموزش عالی با موسسات غیرقانونی برخورد کند و قوه قضاییه نیز تاکنون با جعل مدارک برخورد کرده است.
رییسی تاکید کرد در این زمینه نیز باید سازوکارهایی اندیشیده شود تا جرمی رخ ندهد.
معاون اول رییس قوه قضاییه در عین حال افزود: البته در بسیاری از موارد قانون وجود دارد، اما نیازمند همت عالی برای اجرای قانون هستیم.
1572/ف.س/ شماره 017 ساعت 12:35 تمام