شش هزار لیتر پلاسمای خون اهدایی برای تولید دارو به آلمان منتقل شد ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/12/17 ورزش.پزشکی.دارو.پلاسما شش هزار لیتر پلاسمای خون اهدایی هموطنان نوعدوست و نیکوکار برای تولید داروهای مشتق از پالاسما امروز (شنبه ) به کشور آلمان ارسال شد .
به گزارش روز شنبه خبرنگار اجتماعی ایرنا ، پلاسماهای اهدایی هموطنان نیکوکار با همکاری شرکت بیوتست آلمان به داروهایی همچون فاکتورهای 8 و 9 انعقادی ، ایمونوگلوبولین های پلی والان و هایپرایمون ( ضد کزاز، ضد هاری و آنتی D( و آلبومین تبدیل شده و تحت نظارت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی کشورمان و از طریق داروخانه های مجاز در دسترس بیماران قرار می گیرد .
دکتر محمد شاه بخشی مدیر مرکز جمع آوری پلاسماهای بیو دارو امروزدر نشست مطبوعاتی دراین زمینه گفت : داروهایی مشتق از پلاسما بسیار گران قیمت هستند و وزارت بهداشت سالانه حدود 70 میلیون دلار برای تامین نیاز تمام بیماران ایرانی نسبت به واردات این داروها از خارج کشور اقدام می کند.
شاه بخشی افزود : جمهوری اسلامی ایران تنها کشور در منطقه خاورمیانه است که پلاسمای خود را از طریق روش نوین پلاسما فرزیس جمع آوری می کند .
به گفته وی بر اساس جمعیت کنونی کشور تخمین زده می شود که سالانه 700 هزار لیتر پلاسما نیاز است در صورتیکه تاکنون از طریق این مرکز 22 هزار لیتر پلاسما از هموطنان جمع آوری شده و برای پالایش و فرآوری به شرکت بیوتست آلمان ارسال شده است .
وی با بیان اینکه در سال 2008 حدود 13 هزار لیتر پلاسما در کشور تولید شد، اظهارداشت : برای سال 2009 پیش بینی می شود که که این میزان به 25 هزار لیتر پلاسما برسد .
وی گفت: در زمان حاضر این مرکز ظرفیت تولید 50 هزار لیتر پلاسما را در سال دارد که اگر دو مرکز دیگر با ظرفیت تولید 50 هزار لیتر پلاسما راه اندازی شود می توان با ظرفیت 150 هزار لیتر پلاسما درسال یک پالایشگاه فرآوری و تولید دارو از پلاسما را در داخل کشور راه اندازی کرد.
دکتر شاه بخشی با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت برای جلوگیری از انتقال بیماری های بومی به دیگر کشورها، تامین فرآورده های پلاسمایی ( دارویی ) مورد نیاز بیماران هر کشور را از پلاسمای مردم همان کشور توصیه می کند افزود : اهدای پلاسما در داخل کشور، دسترسی بیماران به داروهای مشتق از پلاسما را آسان تر می کند.
وی اظهار داشت : از پلاسما داروهایی تهیه می شود که برخی بیماران خاص از جمله هموفیلی ها برای استمرار زندگی به آنها نیاز دارند.
وی گفت: با توجه به اینکه برخی از این بیماران مجبور به تزریق روزانه یا هفتگی این داروها بوده و از سویی این داروها به مقدار محدود در دنیا تهیه می شود که خرید آنها نیز به سادگی امکانپذیر نیست ، لذا مرکز جمع آوری پلاسمانی بیودارو برای تامین داروی مورد نیاز بیماران ایرانی از سالمترین پلاسمای خون دنیا که به ایرانی ها تعلق دارد استفاده کرده و آن را برای پالایش و تبدیل به دارو آماده می کند .
وی گفت: این مرکز بین 500 تا 750 سی سی پلاسما را از خون اهداکننده پلاسما جدا کرده و خون را پس از جداسازی پلاسما ، مجددا به اهداکننده به طور همزمان باز می گرداند .
وی گفت: یک اهداکننده مستمر می تواند بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت که یکی از استانداردهای سخت گیرانه دنیا محسوب می شود تا 24 بار در سال پلاسما اهدا کند . این در حالی است که در کشور آمریکا این دفعات به 52 بار و در اروپا به 39 بار می رسد .
وی اظهارداشت : مرکز جمع آوری پلاسمای بیودارو در زمان حاضر 10 هزار اهداکننده پلاسما دارد که از این تعداد بین دو تا سه هزار نفر اهداکننده فعال محسوب می شوند .
دکتر شاه بخشی میزان جمع آوری پلاسما را در دنیا طی یک سال ، بیش از 20 میلیون لیتر عنوان کرد و خاطرنشان کرد: از این میزان 10 میلیون لیتر به آمریکا ، شش میلیون لیتر به اروپا و فقط چهار میلیون لیتر به کل دنیا تعلق دارد .
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص برخی شایعات مبنی بر فروش پلاسما به میزان 50 دلار به خارج کشور ، ضمن رد این موضوع گفت: ما الان 70 میلیون جمعیت داریم که اگر سرانه مصرف فقط فاکتور 8 انعقادی را حداقل دو واحد بین المللی فاکتور 8 در کشور در نظر بگیریم ، 140 میلیون واحد بین المللی به فاکتور 8 نیاز داریم .
وی ادامه داد : از سوی دیگر از هر پلاسما نیز 200 واحد بین المللی فاکتور 8 استخراج می شود و این اصلا به صرفه نیست که فقط پلاسما فروخته شود.
دکتر شاه بخشی در بخش دیگری از سخنانش به اهدای خون تاکید کرد و گفت: اهدای پلاسما نباید این شائبه را به دنبال داشته باشد که نباید خون را اهدا کرد بلکه هموطنان باید بدانند که کشور به اهدای خون کامل نیز نیاز دارد .
وی با اطمینان از اینکه برای تهیه پلاسما از طریق روش نوین پلاسما فرزیس ، آخرین استانداردهای اتحادیه اروپا در کشور اجرا می شود گفت: استانداردهای کشور آلمان سخت تر از اروپا است و ما در زمان حاضر استانداردهای این کشور را نیر رعایت می کنیم .
دکتر شاه بخشی افزود : در زمان حاضر مجوز پل ارلیش آلمان را هم اخذ کرده ایم که با این مجوز می توانیم پلاسماها را به آمریکا نیز که بزرگترین جمع کننده پلاسمای دنیا است صادر کنیم.
به گفته وی پل ارلیش موسسه ای است که مسوولیت کنترل داروهای مشتق از پلاسما که به آلمان وارد می شود را دارد .
شرکت بیودارو از بهار سال 85 که فعالیت رسمی خود را آغاز کرده تاکنون 22 هزار لیتر پلاسمای هموطنان را جمع آوری و 16 هزار لیتر پلاسماهای اهدایی را برای پالایش و فرآوری به شرکت بیوتست آلمان ارسال کرده است .
داروهای تولید شده از 16 هزار لیتر پلاسمای اهدایی ، شامل 19 هزار و 245 ویال آلبومین ، هشت هزار و 200 ویال ایمونوگلوبولین و سه هزار و 232 ویال فاکتور 8 انعقادی می شود که برای رفع نیاز بیماران در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است .
1776//1599 شماره 027 ساعت 15:49 تمام