نوروز در شیراز/ حافظیه و سعدیه از نخستین میعادگاههای گردشگران ..............................................................
شیراز، خبرگزاری جمهوری اسلامی 02/01/86 داخلی.اجتماعی.نوروز.86 .
گردشگرانی که حتی برای یکبار به شیراز آمده باشند بر مصداق مصرع مشهور " خوشا شیراز و وضع بی مثالش" مهر تایید خواهندزد و منحصر به فرد بودن زیبایی های این خطه از فرهنک و ادب و هنر را تایید می کنند.
زیبایی های شیراز به ویژه در شیراز تنها در بوی بهار نارنج وگل های زیبای این شهر خلاصه نمی شود، بلکه یادمان های تاریخی و فرهنگی بسیاری در این شهر آرمیده که در کنار باغات زیبا و سایر اماکن تاریخی و گردشگری، منظره های بسیار دیدنی را از هر جهت پیش روی بینندگان قرار می دهد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، حافظیه و سعدیه شیراز که محل دفن شاعران پارسی گوی و پرآوازه عرفان، شعر و ادب ایران است ازجمله یادمان های تاریخی وفرهنگی شیراز به شمار می آید که شاید کمتر مسافری باشد که وارد این شهر شود و ابتدا به سراغ این دو یادمان نرود.
آرامگاه حافظ که حافظیه نام دارد و آرامگاه سعدی که در محلی به همین نام قرار گرفته میزبان هزاران نفر از گردشگران و دوستداران فرهنک و ادب هستند که از جای جای کره خاکی زمین به ویژه ایام نوروز است که برای دیدن این دو یادمان تاریخی و فرهنگی به شیراز می آیند.
بنا بر اعلام معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس، آمار بازدید گردشگران نوروز امسال از یادمان هایی همچون حافظیه، سعدیه و تخت جمشید بیش از 19 درصد افزایش نسبت به پارسال دارد.
علیرضا دژبد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آمار بازدید کننندگان اماکن تاریخی و فرهنگی استان فارس سال گذشته در همین زمان از ایام نوروز در مجموع 120 هزار نفر بود که امسال به حدود 150 هزار نفر افزایش یافته است.
به گفته وی، سال گذشته از 27اسفند تا اولین روز سال جدید 31 هزار نفر از حافظیه بازدید داشتند که این رقم امسال به بیش از 43 هزار نفر رسیده است.
حافظیه همراه با فضای دلنشین و سرسبز و سقف مسی خود در چهار راه حافظیه شیراز واقع شده است.
مستندات موجود نشان می دهد که نقشه بنای ساختمان آرامگاه حافظ در سال 1315 شمسی توسط یک باستانشناس فرانسوی پیشنهاد شد و در سال 1317 به سبک ساختمانهای دوره زندیه بنا شد.
سقف مسی آرامگاه حافظ که به شکل کلاه قلندران و درویشان است از درون با کاشی های معرق توسط استاد عزیز صرافت کاشیکار معروف تزیین شده و بر روی هشت ستون سنگی قرار گرفته است.
بیست ستون موجود در محوطه آرامگاه لسان الغیب نیز بوسیله استاد " محمد حجار" و سید " محمد سنگتراش " تهیه و نصب شده اند.
در بخشی از سقف معرق آرامگاه حافظ مطلعی از شعر خواجه شیراز با عنوان " حجاب چهره جان می شود غبار تنم، خوشادمی که ازاین چهره پرده بر فکنم " با خط ثلث نگاشته شده و نظر هر بیننده را به خود جلب می کند.
آرامگاه سعدی نیز با حوض ماهی و فضای بسیار زیبا و پر از گل و درختان خود گفته می شود حدود 50 سال پیش بنا شده است که هزاران نفر از گردشگران را در این روزها در آغوش خویش دارد.
7382/587 شماره 085 ساعت 58:17 تمام انتهای پیام E02.17-58-39