کارشناسان: راههای آذربایجان غربی نیاز به ایمن سازی دارد .......................................................
ارومیه، خبرگزاری جمهوری اسلامی 11/02/86 داخلی.اجتماعی.راه ها.ایمنی.
کارشناسان می گویند: برای جلوگیری از خسارات جانی و مالی، راههای استان آذربایجان غربی، نیاز به ایمن سازی دارند.
آنان معتقدند: آذربایجان غربی با داشتن مرز مشترک با سه کشور، باید در اولویت برنامه ها قرار گیرد.
فرمانده پلیس راه آذربایجان غربی در گفت وگو با خبرنگار ایرنااظهارداشت: عامل 70 درصد تصادفات در استان خطای انسانی است و پارسال 661 نفر بر اثر تصادفات جاده ای جان خود را از دست دادند.
سرهنک "عباس حیدرزاده" اضافه کرد: همچنین دراین مدت یک هزار و 451 نفر به دلیل تصادف در جاده های استان مجروح شدند.
وی یادآور شد: 61 درصد تصادفات در استان بر اثر برخورد وسایط نقلیه با یکدیگر، 9 درصد تصادم خودروهای کوچک با موتوسیکلت، هفت درصد تصادف خودرو با عابرین پیاده و بقیه تصادفات مربوط به خودروهای بزرک از جمله اتوبوس و مینی بوس بوده است.
وی، سرعت زیاد و سبقت غیرمجاز را از عوامل اصلی تصادفات جاده های استان ذکر کرد و افزود: 73 درصد تصادفات آذربایجان غربی در کیلومتر 30 شهرها اتفاق می افتد که می توان با جداسازی باندهای رفت و برگشت تا حد زیادی از بروز تصادفات جلوگیری کرد.
معاون راهداری اداره کل راه و ترابری آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی با تاکید بر ارتقای ایمنی راه ها گفت: 51 نقطه حادثه خیز و پرخطر در مسیرهای جاده ای استان شناسایی شده که در سال گذشته مشکل فنی 13 نقطه خطرناک برطرف شد.
"کیومرث فرجی" افزود: در صورت تخصیص اعتبارات مورد نیاز، مشکل 25 نقطه پرحادثه دیگر در سال جاری برطرف خواهد شد.
وی با اشاره به کوهستانی بودن آذربایجان غربی گفت: این وضعیت باعث شده 70 درصد تصادفات به هنگام شب اتفاق افتد که با توجه به طول ده هزار و 400 کیلومتری راههای استان، امکان تامین روشنایی برای همه آنها میسر نیست.
وی، هزینه تامین روشنایی برای هر کیلومتر راه جاده ای را حدود چهار میلیارد ریال ذکر کرد.
فرجی، اعتبارات استانی اداره کل راه و ترابری آذربایجان غربی را سالانه حدود 600 میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: این میزان 26 درصد مجموع اعتبارات استانی را شامل می شود.
وی درادامه به سرقت تابلوهای راهنمایی و اخباری توسط افراد سودجو اشاره کرد وافزود: طبق آمار موجود درمسیر راههای ارتباطی استان 120 هزار تابلوی راهنمایی و اخباری نصب شده که افراد سودجو با این اقدام جان مردم را به خطر می اندازند.
فرجی یادآور شد: این تابلوها و علایم، با صرف هزینه های بالا تهیه و نصب می شود ولی افراد سودجو بدلیل استفاده از فلز این تابلوها، آن ها را سرقت و به فروش می رسانند که باید تدابیر جدی در این زمینه اندیشیده شود.
سرپرست مرکز فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در سطح استان 20 پایگاه شهری و 8 پایگاه جاده ای فوریت های پزشکی فعال است که این تعداد باتوجه به ترددهای سنگین جاده ای کم است.
عباس سید ذکریایی افزود: استاندارد جهانی مدت زمان حضور اورژانس در محل حادثه در جاده ها حدود 15 دقیقه و در شهرها حدود 5 دقیقه است که این میزان در آذربایجان غربی به ترتیب 18 و هشت دقیقه می باشد.
وی با اشاره به اینکه طی سال های گذشته به توسعه پایگاههای اورژانس در شهرها توجه بیشتری شده گفت: این امر باعث شده تا در رابطه با پایگاههای اورژانس در جاده ها با کمبود مواجه شویم و برای ارتقای ایمنی جاده ها لازم است به این مهم توجه جدی شود.
ذکریایی ادامه داد: با رویکرد جدید دولت در طول برنامه چهارم توسعه در سطح استان 51 پایگاه جدید اورژانس ایجاد می شود که 34 پایگاه آن جاده ای است و در این راستا امسال 17 پایگاه اورژانس در سطح استان آذربایجان غربی راه اندازی می شود که 13 پایگاه جاده ای می باشد.
وی ادامه داد: در این خصوص تاکنون دو میلیارد ریال برای خرید اتاقک پیش ساخته (کانکس ) هزینه شده و 17 دستگاه آمبولانس نیز از طریق وزارت بهداشت و درمان تامین می شود.
وی عدم پوشش تلفن 115 در بسیاری از شهرهای استان را از مشکلات فوریت های پزشکی اعلام کرد و گفت برای ارتقای ایمنی راه هااین امکان بسیار ضروری است.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های آذربایجان غربی نیز، فرسودگی ناوگان حمل و نقل را از جمله معضلات و مشکلات فراروی ارتقا ایمنی راه ها و ارایه خدمات بهینه در استان اعلام کرد.
به گفته بابک طالبی طبق برنامه چهارم توسعه عمر ناوگان حمل و نقل بار در کشور باید از 2/19 سال به 10 سال کاهش یابد و دراین خصوص عمر ناوگان حمل و نقل بار کشنده استان 14 سال و عمر خودروهای باری سنگین نیز 6/20 سال است.
وی از خروج تمام خودروهای سنگین با عمر بیش از 40 سال از ناوگان حمل و نقل بار استان خبر داد و اضافه کرد: عمر ناوگان حمل و نقل مسافر در استان نیز هم اکنون 5/11 سال است که از نرم کشوری پایین تر است.
طالبی در ادامه گفت: به منظور ارتقای ایمنی راه ها و جایگاه بخش حمل و نقل در این خصوص، تسهیلات مناسب برای ناوگان حمل ونقل مسافر و بار دراستان ارایه می شود.
معاون اموربهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان آذربایجان غربی نیز با اشاره به اینکه تصادفات سومین عامل مرک و میر در این استان افزود: 40 درصد این تعداد تلفات را قشر جوان تشکیل می دهد.
محمد ترجمان تاکید کرد باید با افزایش ایمنی راه ها و اقدامات پیشگیرانه لازم میزان تصادفات را که منجر به ضایعات جانی و مالی فراوان می شود، کاهش داد. ک/4 7129/580/587 شماره 186 ساعت 12:15 تمام انتهای پیام E11.15-12-34
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱