بیمارستان تامین اجتماعی بیرجند با کمبود فضا و امکانات مواجه است ...............................................................
بیرجند ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 21/03/86 داخلی.اجتماعی.تامین اجتماعی.
بیمارستان شهید دکتر رحیمی تامین اجتماعی بیرجند که تنها بیمارستان این سازمان در استان خراسان جنوبی است با کمبود فضا و امکانات مواجه می باشد.
جمعی از بیمه شدگان تامین اجتماعی این استان در گفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی خواستار افرایش فضا و خدمات درمانی این بیمارستان برای رفاه حال بیماران زیرپوشش شدند.
یکی از بیمه شدگان گفت: کمبود برخی امکانات و خدمات تخصصی در این بیمارستان مراجعین را در استفاده از خدمات رایگان محروم کرده است.
محمد ابراهیمی مشکلات اقتصادی بیمه شدگان، قیمت زیاد دارو و ویزیت پزشک در خارج از این بیمارستان را از دلایلی دانست که موجب می شود بیماران به خدمات رایگان بیمارستان تامین اجتماعی روی آورند.
یک کارگر که به بیمارستان تامین اجتماعی بیرجند آمده بود به ایرنا گفت: کمبود فضا، ازدحام بیماران و محدود بودن امکانات از عوامل کندی ارایه خدمات و انتظار طولانی مراجعین این بیمارستان است.
رضا خسروی افزود: کارگران و اقشار کم درآمد که توان خرید دارو و درمان را از دیگر مراکز درمانی ندارند به همین حداقل امکانات در بیمارستان تامین اجتماعی راضی می شوند.
یک بیمار هم گفت: از مسوولین امر انتظار داریم که با توسعه بیمارستان تامین اجتماعی بیرجند، قشر عظیمی از محرومین را که از شهرها و روستاهای دور و نزدیک به این بیمارستان می آیند یاری کنند.
محمد رضایی با بیان اینکه شرایط مردم در این استان با توجه به خشکسالی های پی در پی با دیگر استانهای کشور متفاوت است افزود: درآمد مردم به ویژه روستاییان منطقه طی این سالها به حداقل رسیده است.
وی گفت: به علت نبود امکانات درمانی کامل برای بیمه شدگان در سایر شهرستانهای استان، ازآن مناطق نیز برای درمان به بیمارستان تامین اجتماعی بیرجند مراجعه می کنند.
یک مراجعه کننده دیگر نیز به ایرنا گفت: با اینکه امکانات این بیمارستان کم است اما به دلیل عدم تمکن مالی، توان پرداخت هزینه های زیاد در دیگر بیمارستانها را نداریم.
فاطمه احمدی نبود برخی خدمات مورد نیاز بیماران مانند چشم پزشکی را در این بیمارستان از جمله مشکلات و کمبودها ذکر کرد و افزود: با اینکه جمعیت بسیاری زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند ولی از حداقل امکانات چشم پزشکی محرومند.
وی با گلایه از کمبود امکانات درمانی در بیمارستان تامین اجتماعی خراسان جنوبی خواستار رسیدگی به مشکلات درمانی بیمه شدگان و راه اندازی بخش چشم پزشکی در این بیمارستان شد.
رییس بیمارستان تامین اجتماعی بیرجند نیز در گفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی کمبود فضای فیزیکی را مهمترین مشکل در ارایه خدمات بهتر به مراجعه کنندگان ذکر کرد.
دکتر محمدرضا مهنیا افزود: این بیمارستان با 32 تخت بستری تنها بیمارستان خراسان جنوبی برای ارایه خدمات مستقیم درمانی به بیمه شدگان تامین اجتماعی است.
وی گفت: از این تعداد سرویس بستری در رشته داخلی چهار تخت، اطفال سه تخت، جراحی زنان 12 تخت، جراحی عمومی چهار تخت، سزارین پنج تخت و اورولوژی چهار تخت فعال می باشد.
او واحدهای پاراکلنیک بیمارستان را هم شامل داروخانه، آزمایشگاه، رادیولوژی سونوگرافی و آندوسکوپی ذکر کرد.
وی افزود: دو اتاق عمل، یک درمانگاه سرپایی، درمانگاه مامایی و دندان پزشکی از دیگر بخشهای این بیمارستان است.
او تعداد مراجعین این بیمارستان را روزانه 700 تا 800 نفر اعلام کرد.
وی گفت: پارسال 148 هزار و 29 نفر به این بیمارستان مراجعه کردند که از این تعداد 105 هزار و 311 نفر مراجعه به پزشک عمومی بوده است.
رییس بیمارستان شهید رحیمی بیرجند افزود: با توجه به حدود 200 هزار بیمه شده در استان، این بیمارستان جوابگوی نیاز بیمه شدگان نیست.
وی گفت: محرومیت استان و نداشتن درآمد کافی مراجعین که بیشتر قشر کارگر هستند موجب شده بیمه شدگان تمایل بیشتری به استفاده از درمان مستقیم و رایگان داشته باشند.
او با بیان اینکه تعداد مراجعین این بیمارستان بیش از امکانات آن می باشد افزود: در برخی تخصصها تعداد شما مراجعین حتی چندین برابر امکانات بیمارستان است.
وی ادامه داد: برای رعایت استانداردها و کیفیت لازم، برای پذیرش و تعداد مراجعین، سقف تعیین شده است.
او افزود: با توجه به پیگیری انجام شده در برنامه کوتاه مدت با توسعه اورژانس و افزایش تختهای بیمارستان تا 52 تخت موافقت شده است.
وی اظهار امیدواری کرد تا پایان امسال این توسعه انجام شود.
دکتر مهنیا گفت: هم اکنون این بیمارستان از نظر تجهیزات مشکلی ندارد.
وی توسعه فضای بیمارستان را برای پاسخگویی به خیل عظیم مراجعین و ارایه خدمات بهتر به مردم محروم این استان ضروری دانست.
او سهم مردم خراسان جنوبی از درمان مستقیم تامین اجتماعی را محدود به این بیمارستان و دو درمانگاه در شهرهای قاین و فردوس ذکر کرد.
وی افزود: هم اکنون سه پزشک زنان، یک جراح عمومی، یک پزشک داخلی و دو پزشک اطفال که استخدام رسمی سازمان تامین اجتماعی هستند در این بیمارستان فعالیت دارند.
او کمبود نیروی انسانی را از دیگر مشکلات این بیمارستان ذکر کرد و گفت: مشکل نیروی متخصص نیز با همکاری پزشکان میهمان از دانشگاه علوم پزشکی تا حدی رفع شده است.
وی افزود: در بخش تخصصی هم چندین سال است که 95 درصد امکانات جراحی چشم در این بیمارستان فراهم شده اما فعالیت آن نیاز به موافقت دانشگاه علوم پزشکی دارد که تاکنون محقق نشده است.
او گفت: در صورت عدم موافقت دانشگاه علوم پزشکی برای راه اندازی بخش تخصصی چشم این احتمال وجود دارد که تجهیزات بلااستفاده به مراکز درمانی دیگر منتقل شود.
وی افزود: با توجه به شیوع بیماریهای چشم و شلوغ بودن مطب چشم پزشکان در این منطقه، راه اندازی بخش جراحی چشم در این بیمارستان می تواند جوابگوی نیاز بسیاری از مراجعین باشد.
او تجهیزات دارویی این بیمارستان را نیز در حد قابل قبول دانست و گفت: داروخانه این بیمارستان، تامین داروی بخشهای درمان سرپایی و بستری را زیر پوشش دارد.
وی تعداد مراجعین به داروخانه را روزانه 500 تا 600 نفر ذکر کرد و افزود: پارسال یک میلیارد و 600 میلیون ریال برای خرید داروی این بیمارستان هزینه شد.
او گفت: توسعه فضای بیمارستان تامین اجتماعی و تاسیس یک بیمارستان جدید این سازمان در خراسان جنوبی همکاری همه جانبه مسوولین امر را می طلبد.ک/4 665/664/660 شماره 175 ساعت 16:15 تمام انتهای پیام E21.16-16-15
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱