توصیه های بهداشتی/ گندزدایی آب و پیشگیری از بیماری های روده ای ..............................................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 26/03/86 داخلی.اجتماعی.بهداشتی.بیماریها.
بیماری های روده ای از جمله "وبا" و اسهال، شایع ترین بیماری ها در فصل تابستان است که عمدتا بر اثر مصرف آب ناسالم شیوع می یابد.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، سالانه 7/1 میلیون کودک در جهان بر اثر اسهال جان خود را از دست می دهند.
تامین آب آشامیدنی سالم یکی از مهم ترین نیازهای انسان است، که باید خانواده ها از چگونگی عملیات گندزدایی آن در شرایط بحرانی و نحوه کسب اطمینان از سلامت آب مصرفی خود، آگاه باشند.
مهندس" محمد جواد دست آموز"، کارشناس بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه به خبرنگار "ایرنا" گفت: گندزدایی آب در محل مصرف،با استفاده از "کلر" به موازات تهیه و تدارک مخازن مطمئن برای مردمی که به آب سالم به طور معمول دسترسی ندارند و انجام آموزش های بهداشتی از عوامل مهم در پیشگیری از بیماری های روده ای است.
وی با بیان این که "گندزدایی آب ، یک فرآیند از عملیات تصفیه است که در نتیجه آن باکتری های موجود در آب از بین می روند"، افزود:یک فرد می تواند با داشتن حداقل یک لیتر آب برای آشامیدن و دو لیتر برای تهیه غذا و مصرف ضروری شستشو در روز، زنده بماند.
این کارشناس تصریح کرد:هر انسان به طور میانگین روزانه به 20 لیتر آب نیاز دارد که بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهانی،تامین حداقل هفت لیتر آن روزانه به صورت گندزدایی شده و کاملا سالم ضروری است.
دست آموز، تاکید کرد: ضرورت دارد برای هر منبع آب یا سیستم آب رسانی، میزان آلودگی آن مورد ارزیابی قرار گیرد.
این کارشناس بهداشت محیط به تشریح راه های گندزدایی آب پرداخت وگفت:باید توجه داشت چنانچه قصد استفاده از مواد شیمیایی برای گندزدایی آب را دارید و بر چسب ظرف به روشنی نشان دهنده خصوصیات آن نیست، ضرورت دارد در هنگام جا به جایی ظرف ، نهایت احتیاط به عمل آید.
دست آموز افزود:این مواد خطرناک و سمی است و باید آنها در محیط تاریک و خشک و دور از رطوبت و دسترس کودکان نگهداری شوند و به اطلاعاتی که روی ظرف نوشته شده و تاریخ انقضاء مصرف آن توجه خاص شود.
وی گفت: بهتر است آب را قبل از مصرف به مدت سه دقیقه جوشاند و پس از این که خنک شد، مورد استفاده قرار داد و سپس برای بهتر شدن مزه آب ، باید آن را چند بار در دو ظرف جا به جا کرد.
دست آموز افزود: همچنین به هموطنانی که در فصل تابستان مسافرت می کنند، توصیه می شود غذا را همراه با لیمو ترش مصرف کنند، زیرا لیموترش دارای اسید بوده و مانع از ورود میکروب ناشی از نوشیدن آب آلوده به بدن می شود.
وی، آلودگی آب و عدم وجود بهسازی محیط را علت بسیاری از بیماری های مرتبط با آب در کشورهای در حال توسعه دانست.
دست آموز ادامه داد:بر اساس برآوردهای انجام شده، یک میلیارد نفر از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم هستند و حدود دو میلیارد نفر از امکانات کافی بهسازی محیط و دفع بهداشتی فاضلاب بهره مند نیستند.
اجتمام/9114/1654 شماره 039 ساعت 12:12 تمام انتهای پیام E26.29-12-12
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱