آمادگی فائو برای جلوگیری از تخریب جنگلها و مقابله با بیابان زایی .................................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 27/03/86 داخلی.اقتصادی.فائو.بیابان نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو)درایران، گفت: فائو برای همکاری کامل با ایران به خصوص با سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور جهت تحقق اهداف و تلاش های بی پایان آنان به منظور جلوگیری از تخریب جنگل ها و مقابله با بیابان زایی با تمرکز بر کاهش زیان بر اقشار فقیر و آسیب پذیر و تضمین توسعه پایدار را اعلام کرد.
"شاهد نجم" روز یکشنبه به مناسبت روز جهانی بیابان زایی (17 ژوئن ) افزود: 65 درصد اراضی ایران جزو مناطق خشک و نیمه خشک و دارای اکوسیستم و مراتع آسیب پذیر است و به همین علت بلای خشکسالی دراین کشور پدیده ای مکرر است که معاش مردم روستایی، محصولات کشاورزی، امنیت غذایی، محیط زیست و منابع طبیعی را به خطر می اندازد.
وی گفت: ایران توجه ویژه ای به خشکسالی در سال های 2000 و 2001 معطوف داشت و در این مورد نیاز به استراتژی مدیریت ملی خشکسالی و برنامه عمل، به عنوان عناصری اصلی در جلوگیری از بیابان زایی و برخورد با خشکسالی های مکرر مطرح شد تا بتواند ساز و کارهای لازم برای مقابله خصوصا در شناسایی و پیش آگاهی خشکسالی و کاهش اثرات آن ویاری به آسیب دیدگان به وجود آورد.
نماینده فائو اظهار داشت: در جلسه ماه جولای 2004 مقامهای ارشد اکو، پیشنهاد دولت ایران مبنی بر استقرار مرکز منطقه ای برای مدیریت خشکسالی در تهران را پذیرفتند و پیرو این تصمیم و در پاسخ به درخواست دولت، فائو به وسیله پروژه توسعه همکاری های فنی با عنوان "استراتژی ملی و برنامه ی عملی آمادگی، مدیریت و مقابله با خشکسالی در بخش کشاورزی" کمک های فنی لازم ارایه کرده است.
گفتنی است امسال موضوع روز جهانی بیابان زدایی یعنی "بیابان زایی و تغییر اقلیم - چالشی جهانی" بر این تاکید دارد که تغییرات آب و هوایی و بیابان زایی دو نشانه بارز مشکلی واحد هستند.
نجم گفت: بیابان زایی پدیده ای زیست محیطی است که موجب تخریب اکوسیستم کره خاکی می شود. بیابان زایی دو سوم کشورهای دنیا و یک سوم سطح کره خاکی را که یک میلیارد انسان در آن زندگی می کنند، تحت تاثیر قرار می دهد.
وی ادامه داد: آسیب پذیری زمین در مقابل بیابان زایی اساسا به دلیل آب و هوا، پستی و بلندی، وضعیت خاک و رویش گیاهان طبیعی و روشهای بهره برداری از این منابع است، آب وهوا بر فرسایش و تخریب شیمیایی و زیستی خاک اثر می گذارد که این فرسایش خود در ایجاد آسیب پذیری نسبت به بیابان زایی به علت فعالیت های انسان، نقش اصلی به عهده دارد.
اقتصام/1105/1558/ شماره 062 ساعت 07:13 تمام انتهای پیام E27.39-07-13