اشتغال زنان و باورهای غلط مهمترین دلیل افزایش مصرف شیرخشک است ................................................................
قزوین ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 15/05/86 داخلی.اجتماعی.بهداشت.تغذیه کودکان.شیرمادر.
رییس مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین گفت: شاغل بودن مادران و باورهای غلط مهمترین دلایل افزایش مصرف شیرخشک در کشور است.
به گزارش ایرنا، دکتر سعید اسکویی روز دوشنبه در همایش "مادران شیرده و باردار" که در مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین برگزار شد، اظهارداشت: این تصور که شیرخشک باعث چاقی و سلامتی کودکان می شود، نادرست است.
وی افزود: آنزیم هایی در شیر مادر وجود دارد که از بروز بیماریهای عفونی در کودکان جلوگیری و معده و روده آنان را ضدعفونی می کند، در حالی که چنین آنزیم هایی در شیرخشک وجود ندارد.
کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در این همایش، امتناع کودک از خوردن شیرمادر را شایعترین علت قطع شیردهی برشمرد که باعث پریشانی مادران می شود.
"افسانه میثمی"افزود: در برخی از مواقع شیرخوار بدلیل ابتلا به بیماری از خوردن شیرمادر خودداری می کند که مادران باید با حوصله به شیردهی ادامه دهند.
وی بااشاره به این مطلب که عفونت پستان مانع شیردهی نیست،اظهارکرد:هرچند شیردهی هنگام تورم و انسداد مجاری پستان سخت و دردناک است ولی شیردهی به علت تخلیه پستان بهترین درمان برای این بیماری است.
میثمی بابیان این مطلب که"اگر شیر ازپستان تخلیه نشود، پستانهای متورم منجر به کاهش تولید شیرخواهد شد، گفت: به هیچ عنوان خطر انتقال عفونت از طریق شیر به کودک وجود ندارد.
کارشناس مامایی مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین نیز در این همایش گفت: تغذیه نامناسب در دوران بارداری در طولانی مدت موجب ابتلای مادران به پوکی استخوان و درکوتاه مدت موجب ریزش موی آنان می شود.
پریسا مولایی افزود: اگر تغذیه دوران بارداری وشیردهی مناسب نباشد، جنین از ذخایر بدن مادر استفاده خواهد کرد که این امر علاوه بر پوکی استخوان موجب بروز عوارضی نظیر کمر درد و پا درد در مادران می شود.
وی با بیان این مطلب که تغذیه مناسب به معنی بیشتر خوردن نیست، اظهار داشت:آنچه که در تغذیه مادر باردار اهمیت دارد رعایت تنوع و تعادل درمصرف مواد غذایی است.
مولایی تصریح کرد: در دوران بارداری باید مصرف غذاهای چرب، شیرین و شور محدود شده و روزانه شش تاهشت لیوان مایعات مصرف شود، چراکه مصرف مایعات در طول بارداری سبب پیشگیری از عوارض همچون یبوست خواهد شد.
این کارشناس مصرف شیر ولبنیات را منبع بسیار خوبی از کلسیم دانست و افزود: علاوه بر نیاز مادر، کلسیم در ساخت و ساز استخوان ها و دندان های جنین بسیار مهم است.
این کارشناس به مادران باردار توصیه کرد: بجای استفاده از نوشابه های گازدار آبمیوه تازه مصرف کنند و از خوردن زیاد نوشیدنی های محرک مانند قهوه و چای خودداری کنند.
وی از عوارض کمبود اسید فولیک در زنان باردار را افزایش تولد نوزاد با ناهنجاری های دستگاه عصبی، زایمان زودرس، سقط جنین و کم خونی نوزاد و بویژه مادران برشمرد. ک/2 7394/616/ 1645 شماره 187 ساعت 17:09 تمام
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱