تخریب خانه ستارخان در تبریز تکذیب شد ................................................
تبریز، خبرگزاری جمهوری اسلامی 24/06/86 داخلی.سیاسی.میراث.اجتماعی.ستارخان.
سرپرست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، شایعه تخریب خانه ستارخان در تبریز را تکذیب کرد.
به گزارش ایرنا به تازگی شایعاتی درباره تخریب خانه سردار ملی انقلاب مشروطه در تبریز و برخی از سایت های خبری منتشر شده بود.
خداوردی کریم نژاد، روز شنبه با حضور در این مکان تاریخی، خواستار جلوگیری از ساخت و ساز احتمالی آینده شد.
وی، به خبرنگار ایرنا گفت: قرار است در آینده ی نزدیک در نشستی با مالک اصلی این خانه تفاهم نامه ای جهت تملک آن از سوی این سازمان منعقد شود.
به گفته ی وی، تا زمان تحقق این مهم، از شهرداری منطقه یک تبریز درخواست شده طبق قانون از اعطای مجوز ساخت و ساز در این محوطه خودداری کند.
کریم نژاد همچنین شایعات مربوط به تخریب این خانه در سال های اخیر را نادرست خواند و گفت تخریب اصلی آن بعد از شکست جنبش مشروطیت در تهران توسط روس ها در یورش به تبریز انجام گرفته است.
وی یادآور شد، محوطه ای که از آن به عنوان خانه ستارخان در محله قدیمی امیرخیز تبریز یاد می شود، زمینی به وسعت یک هزار مترمربع است که فقط 250 متر آن محل سکونت سردار ملی بوده است.
وی گفت: حدود 750 مترمربع از این مکان که محل استقرار نیروها، ساختمان ستاد، اسلحه خانه و اصطبل بود، پیش از این توسط روس ها تخریب شده بود.
گزارش خبرنگار ایرنا حاکیست ساخت و ساز بناهای جدید در حدود 700 متر - مربع از این اراضی از پارسال آغاز شده و صاحبان اصلی زمین با بهانه قرار دادن اینکه میراث فرهنگی اعتبار لازم برای تملک آن را ندارد، قصد واگذاری زمین باقی مانده به پیمانکار برای تخریب و ساخت و ساز در آن را دارند.
اهالی محله قدیمی امیرخیز که خانه ستارخان در آن واقع است طی طوماری به میراث فرهنگی و شهرداری مراتب اعتراض خود را نسبت به تخریب و ساخت و ساز در محوطه آن اعلام کرده اند.
خانه ستارخان در عصر جنبش مشروطه / از اواخر حکومت ناصرالدین شاه تا زمان حکومت سه ساله محمدعلیشاه / محل سازماندهی و ستاد فرماندهی مبارزان مشروطه خواه و جنک های ضد استعماری ستارخان و نیروهای وی علیه استعمار روس بود.
این خانه پس از عزیمت ستارخان و باقرخان به تهران در سال 1285 هجری - قمری در غربت ماند و هنوز هم غبار فراموشی از چهره آن زدوده نشده است.
پس از یورش دوم روس ها به تبریز در جریان شکست مشروطه ، خانه یا ستاد فرماندهی انقلابیون مشروطه خواه توسط اشغالگران به توپ بسته شد.
این حوادث که با به دار آویخته شدن مبارزان و چندتن از سرداران و علمای شاخص تبریز توسط بیگانگان و دشمنان ایران همراه بود، در تاریخ کشورمان به عنوان صفحات آموزنده در اختیار نسل جوان است. ک/4 612/586/587 شماره 115 ساعت 14:56 تمام
تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱