جمعی از مسوولان : ساخت کشتارگاه صنعتی در نوشهر و چالوس ضروری است ...............................................................
نوشهر ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 02/07/86 داخلی.اجتماعی.کشتارگاه.دام.
شماری از مسوولان ، کارشناسان و قصابان نوشهر و چالوس با ابراز نگرانی از وضعیت غیربهداشتی کشتارگاه های دام این شهرستانها، بر لزوم ساخت کشتارگاه صنعتی در این منطقه تاکید کردند.
آنان درگفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی، دفع غیراصولی فاضلاب، نداشتن آب سالم، نداشتن سیستم تصفیه فاضلاب، فرسودگی تجهیزات، ضد عفونی نشدن بعد از کشتار، حمل غیربهداشتی لاشه های گوشت و نداشتن دستگاه لاشه سوز را از عمده ترین موارد غیربهداشتی کشتارگاه های دام این منطقه برشمردند.
اکنون چهار کشتارگاه دام در نوشهر، چالوس ، بخش های مرزن آباد و کلاردشت فعالیت دارد.
این عده داشتن محوطه خرید و فروش دام، اصطبل انتظار، سالن کشتار، سالن کشتار دام های مظنون، سردخانه، کمپرسور هوا، دستگاه پوست کنی، دستگاه تبدیل مازاد، دستگاه تبدل خون به پودر، کوره لاشه سوزی، شبکه فاضلاب بهداشتی،تاسیسات حرارتی، داشتن قرنطینه، دور بودن از مناطق مسکونی و صنعتی و واقع شدن در مسیر جاده اصلی را از جمله شرایط لازم برای ساخت یک کشتارگاه صنعتی عنوان کردند.
دامپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد چالوس و نوشهر وضعیت کشتارگاه های این منطقه را بسیار نگران کننده دانست و گفت : ضروری است مسوولان امر برای کشتارگاه های منطقه تدابیر ویژه ای اتخاذ نمایند.
"علی اوسط حسینی" افزود: کشتارگاه های این شهرستان ها فاقد معیارهای بهداشتی بوده و لاشه های گوشت ذبح شده در مکان و عرضه آن به بازار مصرف، سلامتی عموم را تهدید خواهد کرد.
به گفته این استاد دانشگاه، براساس آمار موجود از مجموع 400 بیماری مشترک بین دام و انسان، تاکنون 150 نوع بیماری شناسایی شده که بیماری های انگلی و عفونی از معمول ترین آنها است.
حسینی شایع ترین بیماری های مشترک بین دام و انسان را سل ، سیاه زخم ، تب مالت، سالمونلوز و هاری اعلام کرد و افزود: بیشتراین بیماری ها از طریق مصرف گوشت های غیربهداشتی و آلوده به انسان منتقل می شود.
وی در خصوص وضعیت کشتارگاه دام نوشهر گفت : همه اعمال کشتاری در این کشتارگاه به صورت غیربهداشتی و سنتی صورت می گیرد.
کشتارگاه نوشهر با حدود 30 سال قدمت در جنب کارخانه شن و ماسه در شرق رودخانه ماشلک و در حاشیه کمربندی نوشهر قرار گرفته است.
به گفته او در زمان حاضر کشتار دام ها در این کشتارگاه از ساعت 4 و 30 دقیقه بامداد هر روز انجام می گیرد که بازرسی قبل از کشتار صورت نمی گیرد و دامها پس از ورود به سالن، بدون بیهوشی و روی زمین کشتار می شوند.
وی تصریح کرد : همه اعمال کشتاری به جز شقه کردن،روی زمین انجام می گیرد و خون دامها توسط دست از زمین جمع آوری شده و برای حوضچه های پرورش ماهی فرستاده می شود.
وی اضافه کرد: مسوول بازرسی گوشت در ساعت 7 هر روز وارد کشتارگاه شده و پس از بازرسی گوشت در صورت سالم بودن به آن مهر می زند، گوشت پس ازتایید توسط خودروی متعلق به شهرداری از کشتارگاه به بازار مصرف حمل می شود.
این دامپزشک تصریح کرد: اندام های ضبط شده دامها معمولا در چاهی به عمق 12 متر ریخته می شود، فاضلاب به درون رودخانه و از آنجا به دریا ریخته شده و امعاء و احشاء نیز به محل عمومی زباله برده می شود.
حسینی در خصوص امکانات و تجهیزات این کشتارگاه یادآور شد : متاسفانه این مکان ذبح دام از نور کافی، تهویه مطبوع، آب گرم، سرویس بهداشتی مناسب و یک بخش مجزا برای تهیه فرآورده ها، تاسیسات پودرخون و امکانات آزمایشگاهی برخوردار نیست.
وی بیان داشت : آب کشتارگاه از آب شهر تامین می شود که به گفته بازرس کشتارگاه،معمولا قطع می شود و منبع اصلی تامین آب چشمه بالای کشتارگاه می باشد که پاسخگوی نیاز نیست.
به گفته این دامپزشک کشتارگاه دام شهرستان چالوس همین مشکلات را دارد.
"سبحان مفیدی" قصاب نوشهری در این باره به ایرنا گفت : سال گذشته 30 نفر از قصابان منطقه برای ساخت یک کشتارگاه جدید مبلغی را جمع آوری کردند تا با همت فرمانداری شهرستان صرف خرید زمین به وسعت شش هکتار در منطقه "پلنک چال" نوشهر شود که متاسفانه تاکنون اقدامی در این زمینه نشده است.
وی خاطرنشان کرد : در یکسال اخیر، مسوولان امر نسبت به بهبود و رفع مشکلات بهداشتی این کشتارگاه تلاش مضاعفی انجام داده اند اما برای کشتاردام مطلوب نیست.
مدیرشبکه دامپزشکی نوشهر ضمن ابراز نارضایتی از وضعیت کشتارگاه دام در این شهرستان خاطرنشان کرد : مسوولان امربایستی برای ساخت یک کشتارگاه جدید در این شهرستان چاره اندیشی کنند.
"علی محمد رمضان نژاد" به ایرنا گفت : بارها در جلسه شورای بهداشتی ، مشکلات این کشتارگاه مطرح شده که متاسفانه تاکنون برای رفع آن اقدام اساسی صورت نگرفته است.
مدیرشبکه دامپزشکی چالوس نیز با اشاره به سه کشتارگاه فعال این منطقه در گفت و گو با ایرنا مکان نامناسب ، دفع غیربهداشتی فاضلاب، کمبود آب سالم برای شستشوی لاشه ها و حمل لاشه ها با خودروهای فاقد سیستم سردکننده را از موارد غیربهداشتی کشتارگاه های شهرستان اعلام کرد.
"مهدی اسلامی" تصریح کرد: این مشکلات به مسوولان استانی انعکاس داده شد و اکنون کارگروهی در استانداری به منظور ساماندهی و ایجاد کشتارگاه های صنعتی در حال تصمیم گیری است و بنا است تعداد پنج کشتارگاه صنعتی دراستان مازندران ساخته شود.
کشتارگاه چالوس در کناره رودخانه غربی چالوس و در مجاورت قبرستان یوسف رضا واقع شده و 44 سال قدمت دارد.
وی خاطرنشان کرد : براساس تدابیر اتخاذ شده در استان بنا است در شهرهای ساری،بابل ، آمل ، نور و یک کشتارگاه صنعتی درغرب مازندران (نشتارود) احداث شود.
حدود 13 راس گاو، 37 راس گوسفند و 13 راس بز روزانه در کشتارگاه های شهرستان چالوس کشتار می شود.
مدیرشبکه بهداشت و درمان چالوس در گفت و گو با ایرنا گفت: رفع مشکلات غیربهداشتی کشتارگاه منطقه مستلزم همکاری همه جانبه مسوولان امراست.
"شهرام شکرزاده" افزود : در صورت برطرف نشدن موارد غیربهداشتی مکان ذبح دام، شیوع بسیاری از بیماریهای مشترک بین دام و انسان دور از انتظار نیست.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نوشهر و چالوس گفت : ورود غیراصولی فاضلاب- های کشتارگاه ها به رودخانه های منتهی به دریابسیار نگران کننده است.
"علی شمس ناتری" به ایرنا گفت:از نگاه مسوولان محیط زیست،این کشتارگاه ها باید تعطیل شوند ولی برای جلوگیری از تنش های اجتماعی ناشی از تعطیلی آن، مسوولان امر باید نسبت به بهبود این کشتارگاه ها فکراساسی کنند. ک/4 م.ز/621/508 شماره 067 ساعت 12:17 تمام
تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱