نشان حلال امنیت روانی مصرف کنندگان را تامین می کند # تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 22/10/86 داخلی.اقتصادی.نشان حلال. نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی ایران گفت: اعطای "نشان حلال" می تواند ضمن تامین امنیت روانی برای مصرف کننده، به نمایان تر شدن آموزه های دینی کمک کند. به گزارش روز شنبه خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام "علی محمد سلطانی" در آیین آغاز به کار دبیرخانه اعطای نشان حلال، با اشاره به اعتماد مردم به نظام جمهوری اسلامی در خصوص الزامات مرتبط با غذاهای حلال و حرام، گفت: مسئولیت نهاد حاکمیت در امور مربوط به حلال و حرام در قانون مشخص شده است. به گفته وی، دولت به نمایندگی از مردم در تمام امور ناظر است و نهاد نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی مسئولیت حلال و حرام بودن پروتئین حیوانی اعم از تولید، صادرات و واردات را برعهده دارد. نماینده ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور، تحقق معادله نظام سلامت پایدار و تقویت مناسبات اقتصادی با تاکید بر تجارت را از دستاوردهای اقتصادی جهانی شدن نشان حلال عنوان کرد. معاون امور ایران در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز با تاکید بر معرفی شدن نشان حلال به عنوان یک نشان جهانی، گفت: مسئله جهانی شدن این نشان مستلزم این است که همه کشورهای اسلامی به ضوابطی که ما تعیین می کنیم، پایبند باشند. حجت الاسلام "سیدحامد علم الهدی" با بیان آنکه باید در اعطای نشان حلال کمال دقت و ظرافت وجود داشته باشد، یادآور شد: ممکن است با توجه به وسعت بازار های اسلامی عده ای درصدد تقلب و سودجویی از این نشان برآیند بنابراین باید تمام جوانب امر در این خصوص سنجیده شود. مشاور رییس اتاق ایران در امور کشاورزی نیز با اشاره به ارزش 560 میلیارد دلاری محصولات حلال در جهان در سال 2007، یادآور شد: با توجه به اقدامات سازمان کنفرانس اسلامی در سال های آینده ارزش این محصولات از مرز یک تریلیون دلار خواهد گذشت و صنایع غذایی ایران این آمادگی را دارند که در این بازار وارد رقابت شوند. "شاهرخ ظهیری" سپس صادرات محصولات غذایی ایران در سال گذشته را 260 میلیون دلار عنوان و خاطرنشان کرد: عمده صادرات محصولات غذایی ایران به کشورهای غیرمسلمان است و اگر برند جهانی حلال در غذاهای ایرانی شکل گیرد، جهان اسلام به محصولات غذایی ایرانی تمایل پیدا می کند. وی با اشاره به قانون نظارت بر مواد غذایی، افزود: این قانون از سال 1346 تغییری نکرده است و با شرایط روز مطابقت ندارد و اکنون اتاق بازرگانی تهران با همکاری اداره نظارت بر مواد غذایی در حال تدوین قانون غذای حلال است و امید است که به زودی این قانون در مجلس تصویب شود. مدیر اجرایی مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی (ایکریک ) نیز در این جلسه با اشاره به جمعیت 8/1 میلیارد نفری مسلمانان در جهان، گفت: ارزش معاملات سالیانه جهانی برای تجارت غذاهای حلال 2 میلیارد و 100 میلیون دلار است و این ارقام پتانسیل بالای تجارت محصولات حلال را نشان می دهد و شایسته است که دولت ها و سازمان های بین المللی اسلامی در این راستا برنامه ریزی کنند. "عبدالحسین فخاری" با اشاره به برگزاری نمایشگاه پنج روزه غذاهای حلال در مالزی در سال 2007، یادآور شد: این نمایشگاه فروشی معادل 214 میلیون دلار را به ثبت رساند که در این میان امارات متحده عربی با 90 میلیون دلار، انگلستان با 41 میلیون دلار، چین با 36 میلیون دلار و فرانسه با 20 میلیون دلار بیشترین فروش را در زمینه غذاهای حلال در این نمایشگاه داشتند. فخاری با اشاره به تصویب آیین نامه بازرسی و ارزیابی اعطای نشان حلال، گفت: همکاری حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی و توان کارشناسی کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی از بازوهای علمی وکارشناسی مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی در این اقدام بین المللی است. وی تشکیل نمایشگاه های محصولات غذایی حلال در کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی، ایجاد آزمایشگاه های اختصاصی برای فرآیندهای ارزیابی و ایجاد واحد های حمایت مالی از تولیدکنندگان صنایع غذایی را از دیگر برنامه های این مرکز در آینده اعلام کرد. اقتصام ** 9134 ** 1558