یک پزشک : دیابت، مهمترین عامل بروز بیماری های قلبی و عروقی است # یزد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 29/8/85 داخلی.اجتماعی.همایش.دیابت. رییس مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: دیابت مهمترین عامل بروز بیماری های قلبی و عروقی است. دکتر محمد افخمی، روز دوشنبه در همایش دیابت در شهر یزد افزود:بالا بودن غلظت پلاسما،افزایش میزان قند و "تری گلیسرید" بیماران دیابتی، زمینه ابتلا به بیماری قلبی و عروقی را در آنها بیشتر می کند. وی اظهارداشت:بیماری قنداثر نامطلوبی روی قلب و عروق، کلیه، چشم، اعصاب و بسیاری از اعضای بدن دارد و موجب سکته های قلبی و مغزی، نارسایی کلیه، نابینایی و قطع پا می شود. به گفته وی دیابت یا بیماری قند خون یک بیماری غیر واگیر است که به علت ناتوانی بدن در تولید یا استفاده از انسولین به وجود می آید. افخمی اضافه کرد: انسولین ماده ای است که در بدن توسط لوزالمعده تولید می شود و امکان مصرف قند خون در سلول ها را فراهم می کند. او گفت: گرسنگی دائمی،پرنوشی، تکرارادرار، کاهش وزن ناگهانی،خستگی بیش از اندازه و تاری دید چشم، فشار خون بالا، از علایم بیماری دیابت است. رییس مرکزتحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد،گفت: هیجان، فشار عصبی، تحرک نداشتن،بی توجهی به رژیم غذایی،موجب بروز بیماری دیابت می شود. وی افزود: شیوع دیابت در افراد بالای 30 سال شهر یزد 5/16 درصدودر استان یزد 5/14 درصد است. دکتر افخمی گفت: ورزش، پیاده روی ،رژیم غذایی مناسب،انجام بموقع آزمایش، مصرف نکردن دخانیات و پرهیزازخوردن قند و انواع شیرینی را از جمله راههای درمان بیماری دیابت ذکر کرد. یک متخصص تغذیه هم در این همایش گفت: رژیم غذایی به عنوان موثرترین و بی خطرترین روش کنترل قند خون در بیماران دیابتی است. فاطمه کاسب افزود:بیمارانی که انسولین مصرف می کنند باید از یک رژیم غذایی درست و طبق دستور پزشک پیروی کنند. به گفته این بیماران باید از نان های سبوس دار استفاده کنند و از مصرف مواد نشاسته ای که با روغن آماده می شوند خودداری کنند. وی به این بیماران توصیه کرد بیماران دیابتی سبزی را به صورت خام یا آب پز مصرف کنند و آنها را در روغن سرخ نکنند. وی تصریح کرد: به جای سس از آبغوره و با آب لیمو در سالاد استفاده کنند.
وی با بیان این که مصرف لبنیات نظیر شیر، ماست کم چربی و غیره برای سلامت همه افراد جامعه ضروری است اظهار داشت: مصرف روزانه حداقل دو لیوان شیر یا ماست کم چربی برای این بیماران توصیه می شود. کاسب گفت:دیابتی ها از خوردن غذاهای کنسرو شده وغذاهای آماده در رستوران که اغلب دارای نمک و چربی زیاد هستند خودداری کنند. این همایش یک روزه که با حضور بیماران دیابتی و پزشکان متخصص در سینما دانش آموز یزد برگزار شد با هدف بررسی راهکارهای پیشگیری از بیماری دیابت در استان یزد و ارایه آموزش های لازم به بیماران دیابتی تاعصر امروز ادامه دارد. استان یزد با جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر بیشترین بیماران مبتلا به دیابت کشور را دارد که این نسبت یک به 10 است. 2677/610/675