محصولات غذایی با کیفیت ، بزودی با یک " آرم مشخص " وارد بازار می شوند # تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 16/03/85 داخلی.اجتماعی.غذا.بهداشت. رییس اداره کل نظارت بر مواد غذایی ، آشامیدنی، خوراکی، بهداشتی و آرایشی وزارت بهداشت گفت: محصولات غذایی که دارای کیفیت بالا وتضمین کننده سلامت و امنیت غذایی هستند، طی چند ماه آینده با یک آرم مشخص وارد بازار می شوند. دکتر"عباس حاجی آخوندی" روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگارایرناافزود: در حال حاضر بسیاری از محصولات غذایی با مارک های مختلف در بازار موجود هستند که از لحاظ کیفیت و امنیت غذایی مطلوب نیستند. وی، با بیان اینکه نصب یک آرم مشخص بر روی محصولات غذایی می تواند نشان دهنده سلامت و امنیت غذایی آن محصول باشد، اظهارداشت: با این اقدام، مردم می توانند مواد غذایی با کیفیت و زیان آور را از هم تشخیص دهند. آخوندی، ادامه داد: متاسفانه بسیاری از محصولات غذایی موجود در بازار تقلبی بوده و مارک، آرم و پروانه ساخت ندارند که مردم باید در این زمینه هوشیار باشند. وی، با اشاره به اینکه بر روی محصولات غذایی وارداتی با کیفیت نیز آرم مشخص نصب می شود، گفت: مواد غذایی وارداتی که در کارخانه مجهز تولید شده و گواهی مصرف از کشور مورد نظر داشته باشند، بر روی آنها آرم مشخص نصب می شود. این مسوول در وزارت بهداشت، در زمینه کیفیت نامطلوب برخی از مواد غذایی مانند انواع ساندویج و پیتزا که مصرف آن در بین نوجوانان و جوانان متداول است، اظهارداشت: متاسفانه در کشور ما تعامل مناسبی بین تولیدکنندگان مواد غذایی و مردم وجود ندارد و تولیدکنندگان نیز بدون توجه به کیفیت محصول غذایی و بر اساس تقاضا و نیاز مردم اقدام به تهیه و عرضه می کنند. آخوندی، ادامه داد: اگر مردم نسبت به این مساله عکس العمل نشان دهند، تولیدکنندگان نیز می توانند انواع ساندویج و پیتزا را با مواد بهتر و مرغوبتر تهیه کنند. وی،اندازه گیری عوامل مخاطره آمیز محصولات غذایی را از سیاستهای جدید این اداره کل دانست و گفت: سیاست ما این است که عوامل مخاطره آمیز غذا مثلا میکروبهای موجود در لبنیات، باقی مانده سموم در خشکبار، ترانس موجود در روغن و آنتی بیوتیک موجود درپروتیین مصرفی مردم که باعث مقاوم شدن بدن در برابر میکروبها می شود، را اندازه گیری کنیم. آخوندی، توضیح داد: با اندازه گیری عوامل مخاطره آمیز در مواد غذایی میزان میکروب و آلودگی آن مشخص شده و اقدامات لازم برای ایجاد امنیت غذایی صورت می گیرد. وی درادامه افزود: هم اکنون بیش از هفت هزار کارخانه مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی در کشور وجود دارد که نظارت کاملی بر روی کیفیت این محصولات انجام نمی شود. این مسوول در وزارت بهداشت ، دلیل عدم نظارت کامل بر روی محصولات تولیدی غذایی ، آرایشی و بهداشتی را گستردگی و پراکندگی مراکز تولید ذکر کرد. آخوندی افزود:امور نظارت برکارخانه های این گونه مواد به معاونت های غذا و داروی دانشگاهها علوم پزشکی واگذار شده است و بسیاری از مواد غذایی مانند لبنیات در منطقه های بومی و به شکل سنتی تولید می شوند. وی، اظهارداشت: امسال تسهیلات قانونی برای بالا بردن امنیت غذایی و سلامت محصولات در اختیار صاحبان صنایع قرار گرفته و هدف ما ارتقای فناوری، توانمندیها، استانداردسازی محصولات و اصلاح ساختار تولید محصولات غذایی است.
این مسوول در وزارت بهداشت ادامه داد: امسال برای ایجاد امنیت غذایی دوره های آموزشی برای صاحبان صنایع و واردکنندگان محصولات غذایی در زمینه تولید، کیفیت و نگهداری محصول برگزار می شود. آخوندی در ادامه در زمینه محصولات آرایشی و بهداشتی با اعلام نکردن اینکه چند درصد این محصولات تقلبی هستند، گفت: در حال حاضر محصولات بهداشتی و آرایشی تقلبی در بازار بسیار موجود هستند که عمده ی این محصولات توسط دست فروشها عرضه می شوند. وی،با تاکید بر اینکه مردم باید خود نسبت به این مساله هوشیار باشند، افزود: محصولات آرایشی و بهداشتی که به قیمت ارزان توسط دست فروشها عرضه می شوند، بهداشتی نیستند و مردم باید بدانند که یک محصول مرغوب و با کیفیت ، دارای مارک مشخص ، تاریخ تولید ، انقضاء و برچسب تاییدیه وزارت بهداشت است. اجتمام / 9114 / 1564