تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۸۵ - ۰۰:۰۱
وزارت بهداشت:گندزدایی آب از عوامل مهم درپیشگیری ازبیماریهای روده ای است # تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 28/03/85 داخلی.اجتماعی.بهداشت.آب. رییس اداره بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت گفت: گندزدایی آب از عوامل مهم در پیشگیری از بیماریهای روده ای است. مهندس "محمد جواد دست آموز" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گندزدایی آب در محل مصرف، با استفاده از کلر به موازات تهیه و تدارک مخازن مطمئن برای مردمی که به آب سالم بطور معمول دسترسی ندارند و انجام آموزشهای بهداشتی از عوامل مهم در پیشگیری از بیماریهای روده ای است. دست آموز،اظهار داشت: گندزدایی آب یک فرآیند از عملیات تصفیه است که در نتیجه آن، باکتریهای موجود در آب از بین می روند. وی، افزود: تامین آب آشامیدنی سالم یکی از مهمترین نیازهای انسان است، که باید خانواده ها از چگونگی عملیات گندزدایی آب آشامیدنی درشرایط بحرانی و نحوه کسب اطمینان از سلامت آب مصرفی، آگاه باشند. دست آموز،اظهار داشت: یک فرد می تواند با داشتن حداقل یک لیتر آب برای آشامیدن و دو لیتر برای تهیه غذا و مصرف ضروری شستشو در روز زنده بماند. وی، یادآور شد: اما طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی، تامین حداقل هفت لیتر آب در روز برای هر نفر در مدت زمان کوتاه و بعد از آن حداقل 20 لیتر در روز، برای یک نفر ضروری است. دست آموز، تاکید کرد: ضرورت دارد برای هر منبع آب یا سیستم آب رسانی، میزان آلودگی آن مورد ارزیابی قرار گیرد. رییس اداره بهداشت آب وفاضلاب وزارت بهداشت،به تشریح راههای گندزدایی آب پرداخت و گفت:باید توجه داشت چنانچه قصد استفاده از مواد شیمیایی برای گندزدایی آب را دارید و بر چسب ظرف به روشنی نشان دهنده خصوصیات آن نیست، ضرورت دارد در هنگام جابجایی ظرف ، نهایت احتیاط به عمل آید. دست آموز،افزود: زیرا این مواد خطرناک و سمی بوده و باید آنها در محیط تاریک و خشک و دور از رطوبت ودسترس کودکان نگهداری شوند وبه اطلاعاتی که روی ظرف نوشته شده و تاریخ انقضاء مصرف، توجه خاص شود. وی، گفت: بهتر است آب را قبل از مصرف به مدت سه دقیقه جوشاند و پس از اینکه خنک شد، مورد استفاده قرار داد و سپس برای بهتر شدن مزه آب ، باید آن را چند بار در دو ظرف جابجا کرد. دست آموز افزود: همچنین به هموطنانی که در فصل تابستان مسافرت می کنند، توصیه می شود غذا را همراه با لیمو ترش مصرف کنند، زیرا لیموترش دارای اسید بوده و مانع از ورود میکروب ناشی از نوشیدن آب آلوده به بدن می شود. وی، آلودگی آب و عدم وجود بهسازی محیط را علت بسیاری از بیماریهای مرتبط با آب در کشورهای درحال توسعه دانست. دست آموز، ادامه داد: براساس برآوردهای انجام شده، یک میلیارد نفر از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم هستند و حدود دو میلیارد نفر از امکانات کافی بهسازی محیط و دفع بهداشتی فاضلاب بهره مند نیستند. به گفته وی، به این ترتیب یک چهارم از جعمیت دنیا به خصوص در مناطق روستایی به آب آشامیدنی سالم و خدمات بهسازی محیط دسترسی ندارند. دست آموز، با بیان اینکه بیماریهای روده ای همچون اسهال ها که در نتیجه استفاده از آب آلوده و نداشتن شرایط بهداشتی محیط زندگی بوجود می آیند، افزود:اسهال عامل مرک و میر 7/1 میلیون کودک در سال در دنیا است. وی، اسهال را شایعترین علت سوء تغذیه در کودکان دانست که می تواند موجب مرک و میر و یا آسیب های همیشگی در رشد جسمی و عقلی آنها شود. اجتمام/ 9114 / 1564