بسته بندی هوشمند در صنایع غذایی با علم نانوتکنولوژی امکان پذیر است # تهران بزرک ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 16/12/84 داخلی.اجتماعی.دامپزشکی.تغذیه. رئیس کمیته بهداشت مواد غذایی جامعه دامپزشکان گفت : بسته بندی هوشمند صنایع غذایی با استفاده از علم نانوتکنولوژی امکان پذیر است. "نانو تکنولوژی یا نانو فناوری ، توانایی کار در سطح مولکولی یا اتمی برای ایجاد ساختارهای بزرک و کاملا نو با سازمان دهی مولکولی است." دکتر"آراسب دباغ مقدم" روزسه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بسته بندی هوشمند به بسته بندی هایی گفته می شود که به شرایط محیطی واکنش نشان داده و درصورت خراب و سوراخ شدن ، خود را تعمیر و ترمیم کرده و یا حتی مصرف کننده را نسبت به وجودآلودگی و حضور عوامل بیماری زا آگاه می کند. وی اظهار داشت: بسته بندی های هوشمند در صنایع غذایی به محض شروع فساد درماده غذایی داخل بسته، از خود ماده نگهدارنده آزاد کرده وتغییرات دمایی، ترشح رطوبت و مایعات را از ماده غذایی داخل بسته تشخیص داده و به مصرف ـ کننده اعلام می کند. رئیس کمیته بهداشت مواد غذایی جامعه دامپزشکان گفت : از دیگر کاربردهای نانوتکنولوژی در صنایع غذایی، غذاهای مولکولی است. وی اظهارداشت: برپایه پیشرفت هایی که درچندین سال آینده این علم خواهد داشت نانو رباطها قادر خواهند بود، از کربن، هیدروژن و اکسیژن موجود در آب یا هوا برای انسان غذا تولید کرده به گونه ای که دیگر برای تولید غذا نیازی به مزارع کشاورزی و دامپروری نخواهد بود. دباغ مقدم افزود: غذاهای مولکولی می تواند در داخل گردش خون به حرکت در آمده و عروق را از بقایای چربی پاک کند. وی افزود: از دیگر کاربردهای نانوتکنولوژی در علوم غذا، برچسب گذاری و پایش مواد غذایی است به گونه ای که برچسب های طراحی شده از فاصله بسیار دور نیز قابل اسکن بوده و صندوق دار در فروشگاه می تواند در یک لحظه تمام خرید مشتری و تاریخ مصرف محصولات را کنترل کند. به گفته وی نانوتکنولوژی دارای سه شاخه نانوفناوری مرطوب،خشک و محاسبه ای است که ازنظر کاربردی درعلوم مختلف به خصوص درساخت وتولیدمواد،الکترونیک و رایانه ای،پزشکی،داروسازی و بهداشت،هوانوردی و اکتشافات فضایی، محیط زیست و انرژی، امنیت و دفاع ملی و علوم و صنایع غذایی کاربرد دارد. تهرام/ت/2335/588