مصرف نوشابه های گازدار خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد # تهران،خبرگزاری جمهوری اسلامی 29/02/83 خارجی.علمی.پزشکی.سرطان. تازه ترین تحقیقات نشان می دهد مصرف نوشابه های گازدار خطر ابتلا به سرطان مری را که یک بیماری کشنده است افزایش می دهد. به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، نتایج چندین مطالعه که در اجلاس کارشناسان سرطان و بیماریهای روده و معده در نیواورلئان ارایه شد نشان می دهد آنچه که مردم می خورند و می نوشند در بروز انواع سرطانها موثر است. دکتر کاپلان از بیمارستان عمومی ماساچوست و دانشکده پزشکی هاروارد در بوستون می گوید این تحقیق، توصیه های پزشکی مبنی بر تغذیه سالم را مورد تایید قرار می دهد. محققان بیمارستان تاتا در هند موفق شدند ارتباط نیرومندی را بین افزایش مصرف سرانه نوشابه های غیرالکلی گازدار در 50 سال گذشته و افزایش میزان ابتلا به سرطان مری در آمریکا بیابند. آنها با بررسی اطلاعات وزارت کشاورزی آمریکا دریافتند مصرف سرانه نوشابه های گازدار از 49 لیتر در سال 1946 به 224 لیتر در سال 2000 ، رسیده است که بیش از 450 درصد افزایش نشان می دهد. براساس اعلام انجمن سرطان آمریکا در 25 سال گذشته میزان بروز سرطان مری در مردان سفید پوست آمریکایی 570 درصد افزایش یافته است. در سال 2003 ، 13900 مرد و زن به سرطان مری مبتلا شدند که تقریبا تمامی آنها جان خود را از دست دادند. میزان بروز سرطان مری درست بعد از بالارفتن مصرف نوشابه های غیرالکلی گازدار افزایش یافته است. تحقیقات نشان می دهد این ارتباط اتفاقی نیست و یک مبنای زیست شناختی دارد. مصرف نوشابه های گازدار باعث ورم معده می شود. ورم معده نیز منجر به رفلاکس معده می گردد که با بروز سرطان مری مرتبط است. این محققان روند مشابهی را در سراسر جهان مشاهده کردند. در کشورهایی که مصرف سرانه نوشابه های گازدار غیرالکلی در آنها بیش از 76 لیتر است آمار بروز سرطان مری نیز در حد بالایی است. دکتر موهاناداس مالاث سرپرست این مطالعه می گوید این ارتباط نیرومند بیانگر تاثیر الگوهای غذایی بر وضعیت سلامتی است. تحقیق دیگری نشان داد نوشیدن قهوه و دیگر نوشیدنی های کافئین دار یک فایده بالقوه دارد. محققان موسسه ملی دیابت و بیماریهای کلیوی گوارشی، به بررسی بیماران کبدی پرداختند و دریافتند کسانی که کافئین بیشتری مصرف می کنند ناهنجاریهای کبدی در آنها کمتر مشاهده می شود. در این مطالعه 5944 فرد بزرگسال که به علت مصرف زیاد الکل، عفونت هپاتیت، آهن اضافی در خون یا چاقی در معرض افزایش خطر آسیب کبدی قرار داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند. محققان دریافتند این افراد هرچه قهوه بیشتری مصرف کردند عملکرد کبد آنها طبیعی تر بود. علمی./1584/70