یک محقق: استفاده روزانه از " نمک یددار" ضروری است # تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 21/05/83 داخلی.اجتماعی.نمک ید یک محقق مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،گفت که استفاده روزانه از" نمک یددار" درسبد غذایی افراد ضروری و مصرف آن توصیه می شود. "لیلا آزادبخت "روز چهارشنبه درگفت وگو با خبرنگارگروه اجتماعی ایرنا، تاکید کرد: ید یک عنصر طبیعی مورد نیاز برای زندگی است که باید بطور روزانه مصرف شود. وی ،گفت :"گواتر" از کمبود نمک یددار بوجود می آید و عقب ماندگی جسمی و ذهنی،اختلالات عصبی و روانی،مرده زایی و کرولالی نیز از عوارضی است که در اثر کمبود نمک یددار در مناطق شیوع دارد. آزادبخت درادامه گفت: بهتر است نمک یددار را درظروف بدون منفذ پلاستیکی ، چوبی و یا شیشه ای با سرپوش محکم نگهداری شود. این محقق تصریح کرد: حتما برای مصرف نمک در آشپزخانه و سرسفره از نمکهای تصفیه شده یددار استفاده شود. آزاد بخت،کمبود ید را یکی از مشکلات تغذیه ای دانست که زندگی میلیونها انسان در کره زمین را در معرض خطر قرار داده است. وی از گواتر بومی به عنوان مهمترین شاخص کمبود ید در مناطق مختلف کشور یاد کرد که از شیوع بالایی برخوردار است. این محقق افزود: کمبود نمک یددارمی تواند برای زنان باردار و شیرده باعث بروز اختلالات رفتاری، کلامی و حرکتی در جنین و نوزادان شود. آزاد بخت اظهارداشت: کشور ما در بین کشورهای مدیترانه شرقی اولین کشوری است که اقدام به بررسی کشوری گواتر و توزیع نمک یددار در سطح جامعه کرده و در دهه گذشته به موفقیت های چشمگیری نیز دست یافته است. این محقق اضافه کرد: برای پیشگیری از بیماریهایی که بواسطه کمبود ید بوجود می آید از سال 75 تاکنون برنامه های بسیاری برای تشویق افراد به استفاده از نمک یددار صورت گرفته است. آزاد بخت، آموزش مداوم و مستمر خانواده ها در زمینه مصرف نمک یددار در گروه غذایی خود را از ضروریات پیشگیری از بیماریها عنوان کرد. اجتمام./ 2814/1596