تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۸۳ - ۰۰:۰۱
وزارت بهداشت: مردم هنگام خرید روغن به برچسب روی آن توجه کنند # تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 05/08/83 داخلی.اجتماعی.بهداشت.روغن مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مردم خواست که هنگام خرید روغن از فروشگاهها و سوپرمارکتها به برچسب روی این محصول، توجه کنند. دکتر "ربابه شیخ الاسلام" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان ایرنا افزود: مردم باید به هنگام خرید روغن، به نام و نوع فرآورده، پروانه ساخت، نام کارخانه، شرایط نگهداری و مصرف، تاریخ تولید و انقضای روغن دقت بیشتری کنند. وی، اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل اداره کل نظارت بر مواد غذایی و معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان، از ابتدای امسال انواع روغنهای نباتی باید دارای برچسبی باشند که میزان اسید چرب اشباعشده و اسید چرب ترانس، بر روی آن نوشته شده باشد. دکتر شیخ الاسلام افزود: روغنهای جامد یا نیمه جامدی که میزان اسید چرب اشباعشده آنها حداکثر 25 درصد و اسید چرب ترانس آنها کمتر از 10 درصد باشد، برای استفاده سالمتر هستند. وی، از فروشندگان روغن خواست، از نگهداری و چیدن روغنهای مایع با بسته بندی شفاف، در پشت شیشه فروشگاهها که موجب فساد روغن می شود، خودداری کنند. این مقام مسوول در وزارت بهداشت و درمان، رطوبت، مجاورت با اکسیژن هوا، آهن و مس و حرارت و نور را از دلایل تشدید فساد روغن عنوان کرد. دکتر شیخ الاسلام، در عین حال به مردم توصیه کرد سعی کنند از مصرف بیش از اندازه روغن پرهیز کنند. وی، با اشاره به اینکه حداکثر 25 تا 30 درصد انرژی دریافتی باید از چربی ها تامین شود، گفت: روغن مایع به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب اشباع- نشده فراوان و فاقد کلسترول است، به روغن جامد ارجحیت دارد. دکتر شیخ الاسلام افزود: روغن جامد هیدروژنه که میزان اسیدهای چرب اشباع شده آن بیش از 25 درصد و اسیدهای ترانس آن بیش از 10 درصد باشد، خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی را افزایش می دهد. وی، در همین باره بر استفاده از روغنهای جامدی که میزان اسیدهای چرب اشباع آن تا 25 درصد و اسیدهای چرب ترانس آن حداکثر تا 10 درصد کم شده و دارای بر چسب هستند، تاکید کرد. دکتر شیخ الاسلام، روغن ماهی، روغن زیتون و مغزها را از منابع بسیار خوب روغن ذکر کرد و گفت: روغن ماهی به دلیل داشتن اسیدهای چرب و روغن زیتون و مغزها به دلیل داشتن "اسید اولئیک" فراوان که باعث کاهش کلسترول بد می شود، برای سلامت قلب و عروق مفید هستند. وی، بااشاره به اینکه بوی تند و نامطبوع روغن نشانه فساد آن است، گفت: فرآورده های غذایی چرب، از قبیل چیپس، کیک و بیسکویت باید در محل خشک، خنک و تاریک و به دور از هوا نگهداری شوند. مدیرکل بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و درمان، افزود: بطور کلی مصرف چیپس به دلیل مقادیر زیاد روغن و نمک توصیه نمی شود. اجتمام /2814/1479/1805