عزم شرکتهای چینی برای حضور گسترده در بازار انرژی های تجدیدپذیر ژاپن ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/04/21 اقتصاد.انرژی.چین.ژاپن تهران - همزمان با رویکرد جدید ژاپن برای استفاده هرچه بیشتر از انرژی های تجدیدپذیر پس از حادثه انفجار در نیروگاه هسته ای فوکوشیما، شرکت های چینی فعال در زمینه انرژی های تجدیدپذیر عزم خود را برای سرمایه گذاری و حضور در بازار انرژی های تجدیدپذیر این کشور جزم کرده اند.
به گزارش گروه اقتصادی ایرنا از پایگاه خبری آساهی، هم اکنون شرکتهای چینی در زمینه فن آوری مربوط به انرژی های تجدیدپذیر خورشیدی و بادی در دنیا پیشتاز هستند.
در حالی که هم اکنون ژاپن دارای 54 نیروگاه هسته ای است چین در مقابل به یک قدرت جهانی در زمینه انرژی های تجدیدپذیر تبدیل شده و از سوی دیگر این کشور هم اکنون دارای 13 نیروگاه هسته ای بوده و احداث 28 نیروگاه دیگر را در دست اقدام دارد.
در این میان شرکت های چینی اینگلی و گلدویند ساینس در انتظار ورود به بازار انرژی های بادی و خورشیدی در ژاپن هستند.
این در حالی است که دولت چین متعهد شده تا برای افزایش سطح رقابت پذیری شرکت های داخلی در عرصه جهانی، منابع ویژه ای را تخصیص دهد.
چین در سال گذشته جای آمریکا را به عنوان بزرگترین تولیدکننده توربین های بادی در جهان گرفت و در پنج سال گذشته ظرفیت انرژی بادی در این کشور با افزایش 35 برابری به 45 هزار مگاوات رسیده و از سوی دیگر ظرفیت نیروگاه های هسته ای این کشور تنها 11 هزار مگاوات است.
این کشور در نظر دارد تا در پنج سال آینده با ساخت شش مزرعه بادی زمینی و دو مزرعه بادی دریایی، 70 هزار مگاوات دیگر به ظرفیت نیروگاه های بادی خود اضافه کند و تا سال 2020 میلادی نیز ظرفیت تولید برق از انرژی باد را به 200 هزار مگاوات افزایش خواهد داد.
اما هم اکنون بعلت عدم وجود زیرساخت های مناسب از جمله شبکه کارای برق حدود 30 درصد از ظرفیت تولید برق بادی در چین بلااستفاده مانده است.
شرکت چینی گگلدویند ساینس از زمان تاسیس خود در 13 سال پیش تاکنون بیش از هفت هزار و 800 توربین بادی را تولید کرده که سه برابر مجموع توربین های بادی تولید شده در ژاپن است.
این شرکت پنجمین تولیدکننده بزرگ توربین های بادی در جهان بشمار می رود که در ابتدا توانست با بهره گیری از فن آوری آلمانی آن را بومی سازد و در ادامه اقدام به صادرات محصولات خود به کشورهایی مانند آمریکا کند.
از سوی دیگر چین در زمان کنونی بیش از نیمی از تجهیزات انرژی خورشیدی در دنیا را تولید می کند و در نظر دارد تا در پنج سال آینده ظرفیت برق خورشیدی خود را از یک هزارمگاوات کنونی به 10 هزار مگاوات افزایش دهد و تا سال 2020 میلادی نیز آن را به 30 هزار مگاوات برساند.
اما به علت هزینه های بالای بهره گیری از انرژی خورشیدی، بیش از 95 درصد از تجهیزات خورشیدی تولید در چین به خارج صادر می شود، چرا که هزینه تولید برق خورشیدی حدود سه برابر برق هسته ای و زمین گرمایی است، با این حال دولت چین برای گسترش این نوع انرژی یارانه هایی را در نظر گرفته است.
در این میان شرکت چینی اینگلی که در سال 1987 تاسیس شد در زمینه تولید سلول های خورشیدی فعال است و در بسیاری از کشورها مانند آمریکا، آلمان، فرانسه و ایتالیا فعالیت دارد.
اقتصام 1319**9169** شماره 021 ساعت 11:50 تمام
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱