;محمود عیدی ; روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بارش استان های مختلف در بین ایستگاه های سینوپتیک کشور، بیشترین کاهش بارش سال زراعی جاری را به میزان457 میلیمتر در ایستگاه کوهرنگ را نشان می دهد.
وی، پیش بینی بلند مدت مرکز پیش بینی هواشناسی را در پاییز سال 90 تا آذر ماه نرمال عنوان کرد و افزود:در این مدت دما بیشتر از نرمال پیش بینی شده که موجب افزایش نیاز آبی و همچنین تبخیر و تعرق خواهد شد و مصرف آب را بالا می برد.
عیدی بیان داشت: سال زراعی 90-89 چهارمحال و بختیاری به گونه ای بعد از سه سال خشکسالی آغاز شد که با تداوم کم بارشی، شرایط خشکسالی آبشناسی در بسیاری از دشتهای آبرفتی این استان همراه بود.
وی، با اشاره به سپری شدن خشکسالی بسیار شدید سال زراعی 87-86 با کاهش 65 درصدی بارش ها گفت: بارش سال های زراعی 88-87 و 89- 88 نیز نه تنها نتوانست کمبود بارش ها را جبران کند بلکه روند خشکسالی در برخی از مناطق مهم آبخیز استان نظیر کوهرنگ را تشدید کرد.
عیدی با بیان اینکه در سال زراعی جاری چهارمحال و بختیاری با کاهش 82 درصدی نزولات جوی شروع شد، افزود: بررسی ها نشان می دهد در مجموع میزان بارش از مهرماه سال 1386 تا مردادماه 1390به طور متوسط در این استان 584 میلی متر کاهش داشته است.
وی تصریح کرد: این وضعیت در کوهرنگ به عنوان منطقه مهم بارشی کشور و سرمنشاء دو حوزه آبریز مهم زاینده رود و کارون به 1684 میلی متر کاهش رسید.
عیدی با بیان اینکه تغییر الگوی بارشی و کاهش ذخایر برفی در مناطق برفگیر چهارمحال و بختیاری ملموس است، اظهار داشت: هم اکنون 2/8 درصد از مساحت این استان با خشکسالی شدید و 70 درصد آن با خشکسالی متوسط مواجه است.
معاون استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به وابستگی شدید این استان به منابع زیر زمینی برای تامین آب گفت: بیش از 95 درصد آب شرب و کشاورزی از منابع زیر زمینی تامین می شود که در کنار کاهش قابل ملاحظه بارش و نتایج حاصل از نمایه های خشکسالی آب شناسی از جمله مسائل مهم استان محسوب می شود.
7363/558
تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱