به گزارش ایرنا، ;نورالله حیدری دستنایی ; روز جمعه در نشست نقش هنرمندان در توسعه در تالار غدیر شهرکرد افزود:مردم در سفر چهارم رییس جمهوری که به زودی رخ می دهد خواهان پایان دادن به مباحث آب این استان و انتقال حوضه به حوضه آب هستند. به گفته وی،مردم چهارمحال و بختیاری در چند ماه اخیر اعتراضاتی در خصوص حفر تونل گلاب داشتند و قرار شد این تونل به دلیل ایجاد مسائل زیست محیطی در چهارمحال وبختیاری متوقف شود.
وی تصریح کرد:پروژه انتقال آب بهشت آباد هم 300میلیون مترمکعب آب دارد که با انتقال آب این حوضه از طریق حفر تونل مردم منطقه اردل دچار بیکاری و خشکسالی خواهند شد.
حیدری یاداور شد:با توجه به کاهش 34 درصدی بارش در سال گذشته این استان امسال چهارمین سال خشکسالی را در حالی پشت سر می گذارد که تمام دشتهایش دچار بیلان منفی شده اند. وی تصریح کرد: در حال حاضر آب شرب 28 شهر این استان از چاه تامین و 270 روستا با تانکر آبرسانی می شود. حیدری اظهار داشت: مدیریت نیروگاه کوهرنگ که مصوبه هیات دولت است و مدیریت نیروگاه کارون4 باید به چهارمحال و بختیاری واگذار شود. امام جمعه موقت شهرکرد نیز اظهار داشت: مردم و مسوولان چهارمحال و بختیاری تا احقاق حقوق شان برای تعیین سرنوشت پروژه های آبی این استان تلاش خواهند کرد.
حجت الاسلام ;امامقلی جعفری ; افزود:متاسفانه برخی از افراد احداث پروژه بهشت آباد را جزو مصوبات مقام معظم رهبری به یزد عنوان کرده اند در حالی که مصوبه ای به این نام وجود ندارد.
وی تاکید کرد: مردم چهارمحال و بختیاری در حال حاضر فقط آب خوردن می خواهند آب کشاورزی و صنعت پیش کش باشد. جعفری یاداور شد:کسی در چهارمحال و بختیاری مخالف انتقال آب نیست به هر حال آب انتفال و متعلق به همه مردم است اما مردم اینجا هم بخشی از کشور هستند. یک استاد دانشگاه و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی چهارمحال وبختیاری نیز گفت:میزان آب تخصیصی آب بهشت آباد را مشاور این طرح بیشتر از یک میلیارد برآورد کرده اما در این محدوده بیشتر از 300میلیون متر مکعب آب وجود ندارد. ;رحیم علی محمدی ; افزود:وقتی در این استان تجربه انتقال آب با 23 کیلومتر تونل در کوهرنگ وجود دارد که منجر به خشک شدن چشمه ها شده چرا دوباره از روش تونل برای انتقال آب با حفر 300متر در زیر زمین تاکید شده است.
وی بیان داشت: با اجرای پروژه آب بهشت آباد، زندگی 400 هزار نفر در چهارمحال و بختیاری از بین می رود. علی محمدی افزود:با توجه به تغییر الگوی بارش فرسایش خاک و در نهایت جمع شدن گل و لای در پشت سدها در پایین دست باید دو درصد از درآمد سدهای ساخته شده در چهارمحال و بختیاری به طرحهای آبخیزداری اختصاص یابد. وی گفت: استان اصفهان با صرفه جویی و بهینه سازی 10 درصدی در مصرف آب می تواند از انتقال آب گلاب و بهشت آباد بی نیاز باشد. به گزارش ایرنا،در این نشست جمعی از اصحاب رسانه و خبرگزاری ها، هنرمندان رشته های مختلف هنری و اعضا کمیته صیانت از آب و خاک چهارمحال وبختیاری حضور داشتند.
7359/558
تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱