اجرای هفت هزار و 700 میلیارد تومان پروژه در صنعت مس کشور ........................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 25/07/1390 اقتصاد.صنعت.مس تهران - مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: این شرکت 40 پروژه به ارزش هفت هزار و 700 میلیارد تومان در حال اجرا دارد .
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، "اردشیر سعدمحمدی" روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه عملیات اجرایی این 40 پروژه آغاز شده است، افزود: از این تعداد 17 طرح توسعه کنسانتره در حال انجام است که امیدواریم با اجرای این تعداد طرح ، به تولید 2 میلیون و 500 هزار تن کنسانتره دست پیدا کنیم.
وی میزان تولید فعلی کنسانتره را 900 هزار تن برشمرد و اظهار داشت: در سال آینده دو کارخانه کنسانتره افتتاح خواهد شد که این موضوع سبب می شود گردش مالی شرکت 700 میلیارد تومان افزایش یابد.
** 150 هزار متر عملیات حفاری اکتشافی تا پایان سال سعدمحمدی در ادامه به عملیات حفاری اکتشافی اشاره کرد و گفت: در سال 88 شرکت موفق به 45 هزار متر عملیات حفاری اکتشافی شد که این میزان در سال گذشته به 92 هزار متر رسید.
وی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون از مرز 92 هزار متر حفاری سال گذشته عبورکردیم و برنامه ریزی شده تا پایان سال میزان عملیات حفاری اکتشافی به 150 هزار متر برسد.
به گفته وی، براساس برنامه ریزی ها در سال 91 شرکت ملی مس به تنهایی 300 هزار متر حفاری اکتشافی انجام خواهد داد. ** معدن یکی از راههای محرومیت زدایی در کشور مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، معدن را یکی از راههای محرومیت زدایی در کشور دانست و گفت: گردش مالی معادن و ایجاد صنعت فرآوری در این بخش، در تغییر چهره اقتصادی کشور به خصوص مناطق محروم تاثیرگذار است.
سعدمحمدی سپس با اشاره به میزان ذخایر خالص مس کشور، اظهار داشت: این میزان در سال 88 حدود 14 میلیون و 500 هزار تن بود و از این منظر رتبه 13 جهان به ایران تعلق داشت.
وی افزود: با انجام عملیات اکتشاف توسط متخصصان ایرانی، در سال گذشته میزان ذخایر خالص مس کشور به میزان 18 میلیون تن رسید و رتبه کشور از سیزدهم به رتبه نهم جهان ارتقا یافت.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس اضافه کرد: به طور قطع تا پایان امسال نیز میزان ذخایر مس به 21 میلیون تن خواهد رسید و رتبه هفتم جهان را کسب خواهیم کرد.
سعدمحمدی در ادامه ایران را تنها کشور در جهان دانست که در تمام حلقه های تولید مس دارای برنامه و پروژه است.
وی گفت: در بخش تولید مس کاتدی کسب رتبه هفتم جهان هدف گذاری شده ضمن اینکه جایگاه فعلی کشور در بحث معدن و تولیدات مس نیز رتبه سیزدهم جهان به ایران تعلق دارد همچنین در بحث تولید مس آندی رتبه 15 و تولید مس کاتدی رتبه 22 جهان را داریم.
** تولید 115 هزار تن مس کاتدی در شش ماهه نخست امسال سعدمحمدی در ادامه به عملکرد سال جاری شرکت ملی صنایع مس ایران اشاره کرد و گفت: در شش ماهه نخست امسال 115 هزار تن مس کاتدی تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل که 110 هزار تن بوده، از رشد برخوردار بوده است.
وی با تاکید بر ضرورت تغییر تکنولوژی معدنی منطبق با فناوری روز دنیا، اظهار داشت: در این راستا سال گذشته 26 دستگاه تراک 136 تن وارد کشور شد که حجم عملیات در معادن را افزایش داد.
سعدمحمدی سپس اضافه کرد: در آبان ماه سال جاری برای نخستین بار در کشور دو دستگاه تراک 240 تنی وارد کشور می شود که بنا داریم این نوع تراک ها را جایگزین دستگاههای قبلی کنیم.
به گفته وی، در آینده نزدیک تراک های 360 تن وارد کشور خواهد شد که این تغییر تکنولوژی سبب افزایش سطح تولید در کشور می شود.
** کاهش 70 درصدی حوادث معدنی در صنعت مس سعدمحمدی با اشاره به کاهش 70درصدی حوادث معدنی درصنعت مس کشور، گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده سطح خطر را بیش از گذشته کاهش خواهیم داد.
وی سپس استراتژی فروش محصولات این شرکت را فقط از طریق بورس دانست و تاکید کرد: هیچ کس اجازه مذاکره برای فروش محصولات تولیدی صنعت مس را ندارد و تولیدات فقط به کارخانه ها و تولیدکننده فروخته می شود.
به گفته وی، فروش خارجی نیز فقط از طریق برگزاری مزایده به شرکت های تولیدکننده صورت خواهد گرفت.
** سه کیلوگرم، متوسط مصرف مس به ازای هر نفر در جهان مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: هم اکنون متوسط مصرف مس به ازای هر نفر در جهان سه کیلوگرم و مصرف سالانه مس در جهان نیز 19میلیون تن است.
سعدمحمدی ادامه داد: پیش بینی می شود در سال2035 میلادی میزان مصرف مس به 40 میلیون تن افزایش یابد و بالابودن نسبت تقاضا به تولیدات، نشان می دهد فعالیت و سرمایه گذاری در این صنعت به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کاملا سودده و دارای توجیه اقتصادی است.
** 88 پروژه در حال اجرای صنعت مس در جهان مدیرعامل شرکت مس، از وجود 88 پروژه در حال اجرای جهانی برای صنعت مس تا سال 2015میلادی خبر داد که ظرفیت تولید سالانه این فلز را 5.7 میلیون تن افزایش می دهد و از این رقم 4.3 میلیون تن فقط مربوط به کشور چین است که 1.7 میلیون تن تولید مس در چین از قراضه های مس خواهد بود.
وی اضافه کرد: بررسی های ما نشان می دهد از 19میلیون تن تولید فعلی مس در جهان، 15.5 میلیون تن تولید حاصل استخراج معدنی است و مابقی مربوط به تولید از قراضه های مس است.
** روی آوری به شناخت پتانسیل های معدنی کشور به گفته سعدمحمدی، از سال 2013میلادی به بعد و براساس پیش بینی کارشناسان به طور متوسط سالی دو درصد از ظرفیت تولید معدنی مس تا سال 2030 میلادی کاسته می شود که با توجه به تقاضایی که برای این فلز تا سال 2035 برای دنیا متصور شده است نکته مهم و ارزشمند روی آوردن به شناخت پتانسیل های معدنی کشور است.
مدیرعامل شرکت ملی مس در ادامه به استناد این منطق و ارزیابی کارشناسان از فعالیت های جاری اکتشافی مس در 12استان کشور شامل کرمان، آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، خراسان رضوی و جنوبی، اصفهان، قم، زنجان، سیستان و بلوچستان و یزد خبر داد و خاطرنشان کرد: به اعتقاد کارشناسی بنده استان های دیگری هم در کشور وجود دارد که پتانسیل ذخایر مس در آنجا قابل شناسایی است و در آینده نزدیک به فعالیت های اکتشافی ما اضافه خواهد شد.
** معرفی توانمندی صنعت مس ایران مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، همچنین با اشاره به کنگره بین المللی مس در کشور گفت: تمام پیش بینی های صورت گرفته برای حضور شرکت کنندگان خارجی و استقبال آنها از نخستین کنگره ملی مس در حال اتفاق است.
وی با اشاره به حضور نمایندگان 30کشور مطرح دنیا در صنعت مس اظهار داشت: در این کنگره توانمندی صنعتی ایران در حوزه صنعت مس را به رخ جهانیان خواهیم کشاند تا جایی که در بخشی از نمایشگاه جنبی نشان می دهیم که توان ساخت تمام قطعات مورد نیاز این صنعت بومی شده است.
سعد محمدی تاکید کرد: تقابل با ایران برای کشورهایی که به دنبال منافع اقتصادی هستند به صرفه نیست و همانطورکه می بینیم به رغم تمام تهدیدهای موجود علیه ایران، کشورها و شرکت های مختلف جهان با صنعت مس ایران همکاری دارند.
رئیس نخستین کنگره ملی مس ایران برخی کشورهای شرکت کننده در این کنگره که از دوم تا چهارم آبان ماه امسال در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار می شود را شامل شیلی، کانادا، بلژیک، استرالیا، انگلستان، فرانسه، فنلاند، افریقای جنوبی، آلمان، کانادا، هند، مجارستان، ترکیه، جمهوری چک، مصر، فیلیپین، لهستان، کره جنوبی، ژاپن، تاجیکستان، قزاقستان، روسیه و ... اعلام کرد.
وی از حضور بیش از 100کارشناس خارجی در این کنگره و چهار پروفسور بزرگ جهان به منظور برگزاری چهار پنل آموزشی برای دانشگاه ها و متخصصان داخلی با محوریت آموزش آخرین دستاوردهای تکنولوژیکی در صنعت مس خبر داد.
سعد محمدی همچنین با اشاره به اینکه از 500مقاله ارسالی بیش از 330 مقاله پذیرفته شده است، متذکر شد: 100مقاله از این تعداد نهایی و به چاپ می رسد و 50مقاله برتر ارائه می شود که 20 مقاله آن خارجی است.
اقتصام ** 1574**1601
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱