تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱
آب بندانهای قائمشهر نیاز به بازسازی دارند ..........................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 06/08/1390 اقتصاد.اب بندان ، کشاورزی.بازسازی.مازندران ساری- رییس اداره شیلات قائمشهر و سوادکوه از آب بندانها بعنوان اصلی ترین منابع تامین آب کشاورزی در شهرستان قائمشهر یاد و اعلام کرد: این مجموعه ها برای ایفای نقش مهم خود نیازبه بازسازی دارند.
"‌صفی الله عسگری فر" روز جمعه به خبرنگار ایرنا گفت:‌برای دستیابی به منابع آبی مناسب از 84 قطعه اب بندان قائمشهر این مجموعه ها می بایست لایروبی شده و از لجن و گل و لای اضافی پاک شوند . وی عمر مفید هر آب بندان را 5سال دانست و گفت: بعد از این مدت باید لایروبی این مجموعه های آبی انجام شود تا قادر به ارائه خدمت باشند.
رییس اداره شیلات قائمشهر و سوادکوه گفت: بدلیل بی توجهی به موضوع لایروبی و بازسازی آب بندان ها ،هم اکنون در مناطقی شاهد کاهش وسعت اب بندان ها به میزان چهار پنجم هستیم که از این مساله می توانیم به عنوان مرگ منابع آب کشاورزی یاد کنیم . وی با تاکید بر اینکه باید اب بندانهای پرخطر و نیازمند به بازسازی شهرستان قائمشهر شناسایی شوند ،‌گفت: با توجه به کمبود اعتبار این بخش که به مدیریت امور آب شهرستان مربوط می شود بخش عمده ای از بازسازی آب بندانها توسط بخش خصوصی انجام می شود .
عسگری فر خاطرنشان کرد: با توجه به اجاره اب بندانها به بخش خصوصی ،‌لایروبی آب بندان بعنوان اولین بند از مفاد قراردادنامه با بخش خصوصی لحاظ می شود . وی گفت: در حال حاضر 9 فقره ‌آب بندان شهرستان قائمشهر توسط بخش خصوص در حال بازسازی است .
وی به دیدگاه مثبت مسوولان ارشد بخش کشاورزی کشور و توجه به آببندانها اشاره کرد و گفت: در سفر سوم هیات دولت اعتبار خوبی برای این بخش در نظرگرفته شد. عسگری فر اظهارداشت: ‌شناسایی آببندانها بمنظور ترمیم آنها از اولویتهایی است که باید انجام گیرد. رییس اداره شیلات قائمشهر و سوادکوه گفت: با مشارکت بخش خصوصی و همکاری پرورش دهندگان آبزیان و ماهیان و متقاضیان برداشت خاک حاصلخیز می توان با هزینه اندک لایروبی و ترمیم آب بندانها را انجام داد.
رییس اداره شیلات شهرستان قائمشهر و سوادکوه گفت: ‌84 قطعه آببندان در شهرستان قائمشهر وجود دارد که در این مجموعه ها ماهیان سرد و گرم آبی پرورش داده می شود. وی با اشاره به اینکه 17 هزار هکتار آببندان در مازندران وجود دارد اعلام کرد: 13 هزار هکتار از این مجموعه ها به پرورش ماهی اختصاص دارد. وی به دستورالعمل سازمان شیلات کشور مبنی بر عدم پرورش ماهیان خاویاری و قزل آلا در یک حوضچه بمنظور جلوگیری از بیماری و انقراض نسل ماهی خاویاری دریای مازندران اشاره کرد و گفت: این دستورالعمل باعث می شود تا جلوی انتقال بیماریها به این ماهی در حال انقراض دریای مازندران گرفته شود . ک/3 . /7329/402