رییس سازمان بورس: راه اندازی معاملات آتی سهام در بورس تا دو ماه آینده/1 ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/02/14 اقتصاد.بورس.عملکرد تهران - رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از راه اندازی معاملات آتی سهام در بورس تا دو ماه آینده خبر داد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ایرنا، علی صالح آبادی در گفت و گو با خبرنگاران در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی، برنامه های سال جاری این سازمان را که به تصویب شورای عالی بورس رسیده را اعلام کرد و گفت: امسال قراردادهای آتی به سایر کالاها نیز تسری خواهد یافت.
وی افزود: این ابزار در بازار سهام نیز راه اندازی می شود. هم اکنون سازمان تدوین مقررات نهایی این ابزار را در دستور کار دارد و تا دو ماه آینده معاملات آتی سهام در بورس نیز راه اندازی خواهد شد.
صالح آبادی با بیان آنکه اصلاح آئین نامه معاملات بورس کالا در دستور کار قرار دارد، افزود: بورس کالا به دلیل تحولات در سالهای اخیر بویژه معاملات محصولات پتروشیمی، نفت و غیره توسعه یافته است.
وی افزود: حجم معاملات بورس کالا در سال 84 دو هزار و 400 میلیارد تومان بوده که هم اکنون به 9 هزار و 100 میلیارد تومان رسیده است. حجم معاملات در حوزه پتروشیمی و فرآورده های نفتی در سال 87 بعنوان اولین سال معاملات این محصولات به هزار و 900 میلیارد تومان رسید که این میزان در پایان سال 88 به 3 هزار و 600 میلیارد تومان افزایش یافت. پیش بینی می شود این رقم در سال جاری نیز افزایش یابد.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار از برنامه ریزی های انجام شده برای ورود نفت کوره به بورس در سال جاری خبر داد و افزود: همچنین بخشی از عملیات پایاپای بورس کالا شامل فرآورده های نفتی به شرکت سپرده گذاری مرکزی منتقل خواهد شد.
وی برنامه دیگر در بورس کالا را توسعه معاملات رینگ صادراتی که فرصتی برای توسعه معاملات صادراتی است، ذکر کرد و افزود: در حوزه کشاورزی نیز نسبت به سال گذشته از وضعیت بهتری برخودار هستیم به نحوی که حجم معاملات کشاورزی هفته گذشته به 12 میلیارد تومان افزایش یافت.
صالح آبادی از برنامه های این سازمان برای افزایش فعالیت در حوزه کشاورزی در سال جاری خبر داد و افزود: در حوزه قراردادهای آتی در بورس کالا نیز قرارداد آتی سکه طلا با موفقیت مواجه شد و تا چند روز گذشته حجم معاملات این ابزار به 160 میلیارد تومان رسیده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزایش نقدشوندگی، کاهش توقف نمادها و نظارت بر افشای اطلاعات را از برنامه های سال 89 سازمان بورس عنوان کرد.
وی با اشاره به برگزاری جلساتی میان سازمان بورس و سازمان خصوصی سازی بمنظور عرضه بیشتر سهام شرکتهای دولتی مشمول اصل 44 در بازار سوم فرابورس ، گفت: این امر به شفافیت معاملات و افزایش رقابت براساس مقررات فرابورس کمک می کند. به همین منظور کمیته ای مشترک بین سازمان های بورس و خصوصی سازی و شرکت فرابورس برای بررسی بیشتر شرکت های قابل عرضه در فرابورس تشکیل شده است.
صالح آبادی اظهار داشت: همچنین بمنظور سهولت بیشتر فرآیند پذیرش شرکتها در بورس یا فرابورس کمیته ای بین بورس، سازمان خصوصی سازی و فرابورس تشکیل شده است.
** آغاز به کار بازار سوم فرابورس در آینده نزدیک وی از آغاز به کار بازار سوم فرابورس در آینده نزدیک خبر داد و افزود: برای این منظور سازمان مقدمات کار برای عرضه سهام شرکت سپرده گذاری را در بازار سوم فرابورس فراهم می کند.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین با بیان اینکه یک یا دو درخواست برای استفاده از ابزار صکوک مطرح شده است، افزود: برای تامین مالی پروژه ها استفاده هرچه سریعتر از این ابزار را در دستور کار داریم.
وی استفاده از ابزار مالی اوراق مشارکت را از دیگر ابزارهای مورد استفاده در بازار سرمایه در سال جاری دانست و گفت: براساس بسته امسال بانک مرکزی سازمان بورس می تواند 4 هزار میلیارد تومان مجوز انتشار این اوراق را صادر کند که با استفاده از این دو ابزار نقش بازار سرمایه در تامین مالی کشور نسبت به گذشته افزایش خواهد یافت.
صالح آبادی توسعه صندوق های سرمایه گذاری را از دیگر برنامه های امسال سازمان بورس ذکر کرد و اظهار داشت: هم اکنون 3 هزار و 300 میلیارد ریال ارزش و حجم صندوق های سرمایه گذاری است. هر یک از کارگزاران نیز می توانند صندوقی با ابعاد بزرگ با ضمانت سایر نهادهای مالی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه امسال قانون توسعه ابزارها و نهادهای جدید برای توسعه بورس و بازار سرمایه کشور اجرایی می شود، افزود: آئین نامه جدید سرمایه گذاری خارجی نیز که ابلاغ شده، لازم الاجرا است و بسیاری از مشکلات سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در بورس از جمله عدم خروج اصل سرمایه تا 3 سال و غیره حل شده است.
وی ادامه داد: تشریفات اداری نیز برای سرمایه گذاران خارجی کاهش یافته و سازمان بورس باید طی 7 روز مجوز لازم را صادر نماید، مجوز سازمان سرمایه گذاری خارجی نیز اختیاری است، همچنین تسهیلات ارزی خوبی برای سرمایه گذاران خارجی فراهم شده است.
سخنگوی سازمان بورس افزود: ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز می توانند مانند هر ایرانی در بورس معامله کنند و از مزیتهای آئین نامه سرمایه گذاری خارجی نیز برخوردار شوند. تا پایان هفته آینده نیز ساز و کا راجرایی این آئین نامه را فراهم می کنیم تا وضعیت جذب سرمایه گذاران خارجی در بازار سرمایه بهبود یابد.
وی با اشاره به رتبه بندی کارگزاران بورس گفت: امسال کارگزاران بورس کالا را نیز رتبه بندی می کنیم، همچنین توسعه فعالیت های سبدگردانی اختصاصی، پردازش اطلاعات نهادهای مالی موجود، توسعه ابزارهای الکترونیکی بعنوان زیرساخت ها، یکپارچه سازی معاملات بازار سرمایه، پیاده سازی نظارت هوشمند، گزارشگری مالی، راه اندازی مرکز میانی صدور امضای دیجیتال و غیره نیز از دیگر برنامه های امسال است.
صالح آبادی افزود: تا پایان خردادماه امسال اولین معامله آنلاین تریدینگ در بازار سرمایه با کمک شرکت های نرم افزاری انجام خواهد شد که در این راستا باید سیستم مدیریت ریسک تنظیم شود.
وی ایجاد سامانه توسعه الکترونیکی و نظارت بر صندوق ها و سبدگردانی و مدیریت ثبت سفارش کارگزاری ها را از دیگر برنامه ها اعلام کرد و گفت: از موضوعات دیگر بحث ایجاد سایت پشتیبان سامانه معاملات است که مراحل نصب را می گذراند و بزودی راه اندازی می شود.
ادامه دارد...
اقتصام ** 9141 ** 1558 شماره 020 ساعت 13:11 تمام