تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱
قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل : ایران از کشورهای مهم دنیا در زمینه ساخت نیروگاه است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/08/25 اقتصاد.نیرو.صادرات تهران - قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل گفت: هم اکنون ایران یکی از کشورهای برجسته و مهم دنیا در زمینه ساخت نیروگاه است.
اسماعیل محصولی روز سه شنبه در دوازدهمین همایش سراسری مدیران ارشد بخش آب و برق کشور در محل پژوهشگاه نیرو در تهران، اظهار داشت: ایران در زمان حاضر بسیاری از خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق را به دیگر کشورهای منطقه و جهان صادر می کند بطوری که بنابه گفته رییس جمهور، ظرفیت و توانمندی های موجود در کشور فرصت لازم برای عبور صنعت آب و برق از محدوده مرزهای کشور را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: گسترش و تحکیم همکاری های بین الملل و تثبیت ایران بعنوان مرکز راهبری برق در منطقه از اهداف معاونت بین الملل وزارت نیرو است.
وی تاکید کرد: با افزایش صادرات خدمات فنی و مهندسی در بخش نیرو می توان اتکا به بودجه نفتی را کاهش داد که این امر بطور جدی دنبال می شود.
محصولی ایجاد پست قائم مقام بین الملل در هر وزارتخانه بنابر تاکید رییس جمهور را در راستای افزایش مبادلات ایران با خارج دانست که می تواند در این زمینه راهگشا باشد.
قائم مقام بین الملل وزیر نیرو افزود: گسترش همکاری همه جانبه با کشورهای آسیای میانه، آفریقا و آمریکای لاتین از جمله برنامه های این وزارتخانه است.
محصولی ادامه داد: هم اکنون بیش از 50 پروژه با ارزشی افزون بر دو میلیارد و 200 میلیون دلار توسط فعالان بخش نیرو در بیش از 20 کشور جهان در حال انجام است.
وی بیشترین پروژه های در حال انجام را بترتیب در کشورهای سوریه، عراق و تاجیکستان عنوان کرد و افزود: از نظر ارزش پروژه های در دست اجرا توسط متخصصان وزارت نیرو در خارج ، سریلانکا و سوریه تونسته اند سرمایه گذاری بالای ایران را جذب کنند.
محصولی اظهار داشت: شرکت های فرآب و مپنا بترتیب با 815 و 622 میلیون دلار سرمایه گذاری بیشترین حجم سرمایه گذاری در صنایع مرتبط با نیرو در خارج از کشور را در دست اقدام دارند. پس از آنها شرکت پارسیان در رتبه سوم قرار دارد.
وی افزود: تاکنون مسوولیت سه کمیسیون مشترک اقتصادی ایران با تاجیکستان، یمن و نیکاراگوآ بعهده وزارت نیرو بوده و قرار است سه کمیسیون مشترک دیگر ایران با کشورهای اکوادر، لهستان و بولیوی نیز به این وزارتخانه داده شود.
محصولی گفت: هم اکنون ایران با تمام کشورهای همسایه خود تبادل الکتریکی دارد و تبادل برق با گرجستان در حد 100 مگاوات و افزایش آن تا میزان 500 مگاوات در دستور کار قرار دارد.
وی در پایان اظهار داشت: تبادل برق با روسیه از طریق آذربایجان در حد 500 مگاوات و اتصال به شبکه برق امارات نیز از برنامه های وزارت نیرو است این همایش که صبح روز گذشته (دوشنبه )با حضور وزیر نیرو و مدیران ارشد این وزارتخانه آغاز به کار کرده بود، ظهر روز جاری بکار خود پایان داد.
اقتصام **9169** 1558 شماره 045 ساعت 15:20 تمام