تاسیس صندوق های شاخصی در بورس و اوراق بهادار در آینده نزدیک ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/10/20 اقتصاد.هدفمند 89.صندوق تهران - معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار از تاسیس صندوق شاخصی در صورت موافقت هیات مدیره بورس و اوراق بهادار خبر داد و گفت: البته هیات مدیره بورس موافقت اصولی خود را در خصوص تاسیس این صندوق ها اعلام کرده است.
قاسم محسنی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، با بیان آنکه بحثهای مقدماتی تاسیس این صندوق صورت گرفته است، افزود: در این راستا طراحی های اولیه انجام و مقررات آن نیز تهیه و به هیات مدیره نیز پیشنهاد شده است.
وی با بیان آنکه این امکان وجود دارد که هیات مدیره بورس و اوراق بهادار در روز جاری تاسیس صندوق های شاخصی را در دستور کار خود قرار دهد، اظهار داشت: در صورتی که تاسیس این صندوق ها تصویب شوند در آینده نزدیک راه اندازی خواهند شد.
به گفته محسنی، صندوق های شاخصی دارای تنوع بیشتری نسبت به صندوق های قبلی هستند زیرا در صندوق های قبلی تنوع در اختیار مدیر صندوق بود.
وی ادامه داد: در صندوق های شاخصی باید علاوه بر اینکه تنوع زیاد باشد از شاخص نیز دنباله روی کرده آن را مشخص و اعلام کنند به همین دلیل از ریسک و هزینه های کمتری برخوردار خواهند بود.
محسنی در خصوص مزیت این صندوق ها نیز گفت: اگر اشخاصی خواستار پوشش ریسک باشند می توانند با تحلیل های مختلف ریسک را پوشش داده و بازدهی مناسبی را دریافت کنند.
وی اضافه کرد: هرچند این امکان وجود دارد که این صندوق بازدهی کمتری نسبت به سایر صندوق ها داشته باشد اما در نهایت برای سرمایه گذاران خارجی جذاب خواهد بود.
** صندوق های زمین و ساختمان محسنی در خصوص صندوق های زمین و ساختمان نیز گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز تاسیس یک صندوق زمین و ساختمان را صادر کرده و در مرحله پذیره نویسی عمومی قرار گرفته است.
معاون سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: چندین درخواست دیگر در این زمینه دریافت و موافقت اصولی آنها نیز صادر شده ضمن آنکه آستان قدس رضوی درخواست تاسیس این نوع از صندوق را ارایه و مدارک مورد نظر را نیز تحویل داده که در حال بررسی هستیم.
وی پیش بینی کرد: در صورت رونق بخش ساختمان در کشور صندوق های زمین و ساختمان نیز رونق مناسبی یابند زیرا این صندوق ها الگوی مناسبی برای تامین مالی بخش ساختمان هستند.
به گفته وی ، در صورتی که بخش ساختمان کشور در سال آتی رونق گیرد صندوق های زمین و ساختمان نیز فعال خواهند شد.
** موسسات رتبه بندی محسنی با بیان آنکه برنامه نهادهای مالی در پایان سال جاری در دستور کار هیات مدیره قرار می گیرد، اظهار داشت: در صورت تصویب این برنامه در سال آینده مقررات موسسات رتبه بندی را تدوین می کنیم.
** صندوق های ارزی وی درباره تاسیس صندوق های ارزی نیز گفت: از آنجا که بانک مرکزی تاکنون مخالفتی در خصوص تاسیس این صندوق ها نداشته قرار است صندوق ارزی کوچک با سرمایه 300 تا 400میلیارد تومان راه اندازی شود.
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: هرچند هم اکنون تقاضاهایی برای تاسیس این صندوق وجود دارد اما مقررات آن در حال تدوین و قرار است تا 10 روز آینده مقررات برای تصویب به هیات مدیره ارایه شود.
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: صندوق هایی که در اوراق بهادار سرمایه گذاری می کنند(همانند اوراق با درآمد ثابت نظیر اوراق مشارکت و سپرده های بانکی و همچنین اوراق بهادار سهام ) هم اکنون روال طبیعی خود را پیدا کرده اند.
** تاثیر هدفمند کردن یارانه ها بر بورس وی با بیان آنکه به هر میزان که یارانه ها حذف و قیمت ها در بازار اصلاح شود به نفع اقتصاد خواهد بود، گفت: این امر در بلندمدت در بورس نیز تاثیر مثبتی خواهد داشت.
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، تصریح کرد: زمانی که اصلاح قیمت ها نشانه های مناسبی را برای تولیدکنندگان به همراه داشته باشد تولیدکنندگان نیز می توانند با اطلاعات صحیح تصمیم گیری کنند، ضمن آنکه تولیدات نیز در داخل و خارج از کشور قابل رقابت تر می شود.
وی با مثبت ارزیابی کردن تاثیر هدفمندسازی یارانه ها بر بورس و اوراق بهادار، افزود: هرچند اجرای هدفمند کردن یارانه ها در کوتاه مدت برخی از شرکت های انرژی بر و شرکت هایی که مواد اولیه آنها نفت است را تحت تاثیر قرار می دهد اما با پیش بینی های صورت گرفته از سوی دولت، تسهیلاتی برای آنها در نظر گرفته که در این خصوص نگرانی وجود ندارد.
محسنی تصریح کرد: همزمان با اجرای هدفمند کردن یارانه ها در کشور علاوه بر قیمت نفت، نرخ فلزات اساسی نیز رشد یافته که این امر می تواند به بخش تولید کشور کند.
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه در پاسخ به پرسشی در خصوص تاثیر هدفمندسازی یارانه ها بر روند بهبود شاخص سهام بورس و اوراق بهادار، گفت: هرچند سیر شاخص ها ترکیبی از اثر عوامل مختلف کاهنده و افزاینده است اما هم اکنون در مجموع اثر فزاینده ای مشاهده می شود بنابراین هم اجرای هدفمندکردن یارانه ها و هم افزایش قیمت های جهانی در رشد شاخص بورس و اوراق بهادار تاثیرگذار بوده است.
به گفته محسنی، تفکیک اثر متغیرهای مختلف بر شاخص بورس به دلیل همزمانی اجرای هدفمندکردن یارانه ها با رشد قیمت های جهانی بسیار مشکل است و اگر قیمت ها در این برهه زمانی افزایش نمی یافت به طور مناسب تری اثر اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها بر بازار سنجیده می شد و این در حالی است که تحلیل این امر باید توسط شرکت های سرمایه گذاری دارای مجوز از سازمان بورس انجام شود.
اقتصام ** 9141 ** 1558 شماره 001 ساعت 08:59 تمام