اقتصاد ایران با وفاق ملی جان تازه می گیرد ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/04/17 اقتصاد.طرح تحول اقتصادی .شکوفایی بررسی اوضاع اقتصادی ایران در سه دهه اخیر نشان می دهد که تاکنون اقدامات اساسی وچشمگیری در این عرصه انجام شده است ،اماهنوز مسائل تاثیرگذاری وجود دارند.به طوری که دستیابی به اهداف ارزشمند سند چشم انداز 20 ساله کشور را که تا افق سال 1404 باید به قدرت نخست منطقه درعرصه اقتصادی و علمی تبدیل کند، به تاخیر می اندازد.
در چنین شرایطی دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری با وقوف کامل به چالش های موجود اقتصادی روز سوم تیرماه 87 طرح جدیدی را برای جان تازه بخشیدن به اقتصاد ایران پیشنهاد و تاکید کرد با وجود تلاش های انجام شده و توفیق های بدست آمده ،اقتصاد ایران هنوز از رشد با ثباتی برخوردار نیست و باید بکوشیم تا در جایگاه اصلی خود قرار بگیرد.
ازاین رو در راستای این طرح مهم رئیس جمهور بار دیگر روز شنبه هفته جاری از بیش از 100 نفر از اقتصاددانان و صاحب نظران کشور برای همفکری و تعامل در ارتباط با ساماندهی به اوضاع اقتصادی ایران سربلند دعوت کرد تا صادقانه و صبورانه به نقطه نظرهای یکدیگر گوش فرا دهند و راهکارهایی را در این زمینه ارایه کنند.
محورهای اصلی این طرح پیشنهادی اصلاح نظام های بهره وری ،مالیات ، هدفمند کردن یارانه ها، ارزش گذاری پول ملی و نرخ ارز، شبکه توزیع ، گمرک و نظام بانکی ذکر شده است .
در این نشست که بیش از سه ساعت به طول انجامید، اقتصاددانان آن را گامی مثبت و سازنده از سوی دولت برای رفع مشکلات پیچیده و چالش های اقتصادی کشور تلقی کردند و بار دیگر تاکید شد که اجرای اصلاحات بنیادین در عرصه اقتصاد کشور نیازمند همراهی و همکاری دولت ، مجلس ، اقتصاددانان ، صاحبنظران و در نهایت وفاق ملی است و به یقین در سایه این تعامل خواهد بود که نتیجه مثبتی در این زمینه حاصل خواهد شد.
رییس جمهوری نیز در این نشست صمیمانه بار دیگراظهار داشت :دولت معتقد است که برای خدمت ، رفع موانع رفاه و تامین آسایش مردم نباید حتی یک روز تعلل نمود و به همین سبب بر ضرورت تدوین الگوی ایرانی و اسلامی برای اقتصاد کشور تاکید و تصریح کرد، الگوهای اقتصادی و نظری با مدل مکانیکی که در همه جای دنیا یکسان است ، متفاوت می باشد.
در چنین فضایی همگام با تلاش رییس جمهوری برای سامان بخشیدن به اوضاع اقتصادی کشور،اقتصاددانان تمایل خود را برای هرگونه همکاری با دولت نهم برای خروج کشوراز چالش هایی که گریبان اقتصاد ملی را سخت چسبیده است ، اعلام و تاکید کردند که هر زمان دولت اراده کند ، اماده همکاری هستند .
آنچه مسلم است در این موقعیت نقشه راه اقتصاد ایران توسط دولت ، مجلس ،متخصصان و صاحب نظران اقتصادی قابل ترسیم است و طرح تحول اقتصادی ایران به مثابه فولادی سنگین وزن نیازمند کوره رفتن و آبدیده شدن است و این اتفاق نظر وجود دارد که این طرح عظیم برای به ثمر نشستن نباید به هیچ عنوان عجولانه و یا شتابزده به اجرا دراید.زیرا این طرح هرچند از لحاظ ماهوی بسیار خوب ارزیابی می شود ، اما برای اجرای بهتر آن باید بسترهای لازم فراهم شود. به همین سبب به تعامل و همکاری بیش از پیش مجلس شورای اسلامی و دولت نیاز است تا آلام اقتصادی ایران هرچه بهتر و در فضایی هرچه مناسب تر درمان شود.
با توجه به وضعیت موجود و آگاهی جدی مسئولان نظام از مشکلات و چالش های جدی اقتصاد ایران ،نمایندگان در خانه ملت خود را موظف دیدند که به یاری دولت برخاسته از میان مردم بیایند و این حلقه عزم و اراده را تکمیل کنند و به تشکیل کمیسیون ویژه بررسی طرح تحولات اقتصادی رای مثبت دهند تا با 180 رای موافق برای اجرای طرح تحول اقتصادی دولت را یاری دهند.
نگاهی به این وضعیت نشان می دهد در شرایط فعلی اولین گام باید حفظ همدلی و وفاق باشد و در مرحله بعدی باید از هرگونه افول و کوتاهی در این تصمیم عظیم و خروج از چارچوب های این طرح مهم اقتصادی که دورنمای روشنی را پیش روی ایران اسلامی ترسیم می سازد، جلوگیری کرد و همه مسئولان ، صاحب نظران و متخصصان در هر نقطه این سرزمین پهناور باید دست به دست هم بدهند، عزم و اراده خود را برای نجات اقتصاد ایران از مشکلات و چالش های موجود و هموار کردن مسیر پیشرفت و توسعه نشان دهند و هریک به سهم خود در این عرصه مشارکت کنند.
تمام شماره 034 ساعت 13:56 تمام
تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱