پروتکل اصلاحی موافقتنامه حمل ونقل ایران و افغانستان نهایی شد ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/08/01 اقتصاد.حمل و نقل.جاده براساس پروتکل اصلاحی موافقتنامه حمل ونقل بین المللی جاده ای کالا و مسافر بین جمهوری اسلامی ایران و افغانستان، وسایل نقلیه مسافربری با ظرفیت بیش از چهار نفر مجاز به تردد به قلمرو طرفین خواهند بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، همایون کریمی کارشناس دفتر ترانزیت و پایانه های مرزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای روز چهارشنبه درخصوص اصلاح ظرفیت وسایل نقلیه عمومی مسافربری بین ایران و افغانستان، گفت: براساس ماده یک موافقتنامه حمل و نقل بین المللی جاده ای کالا و مسافر بین ایران و افعانستان، وسایل نقلیه عمومی مسافربری دو کشور فقط با ظرفیت بیش از 9 نفر مجاز به ورود به قلمرو طرفین بودند.
وی افزود: پیش از این موافقتنامه،تردد وسایل نقلیه سواری کرایه با ظرفیت کمتر از 9 نفر بین دو کشور غیرممکن بود که با تصویب این پروتکل در صحن علنی مجلس شورای اسلامی زمینه عبور و مرور وسایل نقلیه سواری با ظرفیت چهار نفر در قلمرو دو کشور فراهم می شود.
کریمی ادامه داد: با عملیاتی شدن این پروتکل، برای نخستین بار در تاریخ همکاری های حمل و نقل جاده ای ایران و دولت های خارجی، خطوط سواری کرایه پلاک عمومی این دو کشور به قلمرو یکدیگر تردد خواهند کرد که این امر زمینه اشتغال دهها نفر از اتباع دو کشور و نیز تردد سریع تجار ایران و افغانی به کشور مقابل را فراهم می کند.
وی تصریح کرد: از آنجا که بندر چابهار و منطقه آزاد اقتصادی این بندر به سرعت در حال رشد و توسعه است، بازرگانان ساکن استان های جنوبی، غرب و مرکزی افغانستان در آینده نزدیک قادر خواهند بود با امکانات بهتر و سریع تر از طریق پایانه مرزی میلک به بندر چابهار و بالعکس مسافرت کنند.
براساس این گزارش، پروتکل اصلاحی مذکور روز چهارم آذر ماه 1386 بین دو کشور منعقد شد که متعاقب آن برای سپری شدن مراحل استصوابی، از سوی رییس جمهوری اسلامی ایران برای بررسی نهایی تقدیم مجلس شورای اسلامی شد.
کریمی با اشاره به مراحل استصوابی پروتکل اصلاحی یادشده، گفت: این پروتکل به صورت لایحه تقدیم مجلس شورای اسلامی شد که متعاقب آن در کمیسیون های امنیت ملی و سیاست خارجی به عنوان کمیسیون فرعی مطرح و مورد تایید قرار گرفت و سپس در کمیسیون عمران به عنوان کمیسیون اصلی طرح و پس از استماع استدلال ها و دلایل توجیهی نماینده سازمان مورد پذیرش اعضای کمیسیون عمران قرار گرفت که در آینده نزدیک برای اتخاذ تصمیم در صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت.
گفتنی است، قبل از ارسال لایحه مذکور به مجلس شورای اسلامی، پروتکل اصلاحی یادشده درخصوص راه اندازی خطوط سواری کرایه پلاک عمومی بین دو کشور و اصلاح ظرفیت وسایل نقلیه مسافربری از 9 نفر به 4 نفر به تصویب کمیسیون امور زیربنایی و محیط زیست هیات دولت رسیده بود.
اقتصام ** 1574 ** 1558 شماره 074 ساعت 20:02 تمام