سازمان دامپزشکی در روز عید قربان بر دام ها نظارت بهداشتی و شرعی دارد ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/09/16 اقتصاد.دامپزشکی.ذبح اسلامی رییس سازمان دامپزشکی کشور در نامه ای به ادارات دامپزشکی استان ها بر نظارت بهداشتی و شرعی دام های قربانی در روز عید قربان تاکید کرد.
به گزارش روز شنبه گروه اقتصادی ایرنا به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی در این نامه، مجتبی نوروزی از ادارات دامپزشکی استان های سراسرکشور خواسته است برای حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشت قربانی و تامین بهداشت عمومی با هماهنگی دستگاه های مربوطه نظیر استانداری ها، فرمانداری ها و دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی در زمینه نظارت بهداشتی و شرعی دام های قربانی اقدام کنند.
سازماندهی پرسنل فنی دامپزشکی اعم از دکترای دامپزشک، کارشناسان، کاردان ها و تکنیسین های دامپزشکی و بهداشت گوشت در همراه مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه و ناظران شرعی در روز عید قربان از ساعت هفت صبح تا 13 ظهر در قالب اکیپ های ثابت و سیار کنترل و نظارت در استان ها و شبکه های تابعه ضروری است.
همچنین در این نامه آمده است: کشتارگاه های دام موظف می باشند از ساعت شش صبح تا 13 ظهر به منظور پذیرش دام های قربانی و ذبح آنها آماده و بازرسان بهداشتی گوشت و ناظران شرعی نیز در محل کشتارگاه مستقر باشند.
دامپزشکی کشور اعلام کرد: تمام خدمات بهداشتی و شرعی و بازرسی قبل و بعد از کشتارگاه و دیگر اماکن به صورت رایگان است.
اداره دامپزشکی استان تهران نیز با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد این اداره کل با همکاری سازمان سردخانه ها و کشتارگاه شهرداری تهران، در راستای تحقق اهداف بهداشتی جامعه و حفظ سلامت شهروندان به مناسبت عید سعید قربان در شهر تهران و شهرستان های تابعه با برپایی مراکز متعدد، عرضه بهداشتی دام زنده و همچنین ذبح بهداشتی دام را نظارت می کند.
همچنین با توجه به اینکه برخی از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان مثل هاری ، کزاز، سیاه زخم و لیستریوز فقط روی دام زنده وتوسط دکترهای دامپزشک قابل تشخیص بوده و همچنین بسیاری از بیماری های دیگر سل، سارکوسیست و کیست هیداتید در صمن و پس از کشتار توسط دکترهای دامپزشک و کارشناسان بهداشت گوشت قابل تشخیص است، توصیه اکید می نماید دام خود را از مراکز یاد شده ذبخ کند و حتی الامکان گوشت دام های قربانی را قبل از مصرف به مدت 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری کنند.
اقتصام ** 9103 ** 1558 شماره 062 ساعت 22:17 تمام