سامانه جدید معاملات شرکت بورس اوراق بهادار تهران بهره برداری شد ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/09/18 اقتصاد.بازاربورس.افتتاح سامانه جدید سامانه جدید معاملات بورس و اوراق بهادار تهران با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان بورس، مدیرعامل شرکت بورس و دیگر مسئولان و فعالان بازار سرمایه کشور روز دوشنبه به طور رسمی در تهران راه اندازی شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا ، رئیس سازمان بورس اوراق و بهادار در حاشیه این مراسم در گفت و گو با خبرنگاران، هدف از راه اندازی این سامانه را ضرورت ایجاد زیر ساخت های نرم افزاری قوی در بازار سرمایه و تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه مبنی بر واگذاری کل شرکت های دولتی از طریق بورس به بخش خصوصی ، عنوان کرد.
علی صالح آبادی با بیان اینکه سامانه جدید معاملات با تلاش متخصصان شرکت مدیریت فناوری بورس طراحی، بومی سازی و راه اندازی شده است، به محدودیت های سامانه قبلی معاملات بورس اشاره کرد و افزود: با افزایش حجم معاملات، رشد تعداد شرکت های بورسی و ورود شرکت های مشمول اصل 44 قانون اساسی به بورس، ضرورت بکارگیری از یک سامانه پیشرفته در بازار سرمایه ، آشکارتر شد.
به گفته وی، معاملات در بورس اوراق بهادار تهران تا سال 1373 به صورت دستی انجام می شد ، اما نظام معاملات پس از آن الکترونیکی شد.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار، قابلیت افزایش معاملات از 20 به 150 هزار دفعه در طول یک جلسه معاملاتی، امکان افزایش ایستگاه های معاملاتی از 480 تا دو هزار ایستگاه ، بکارگیری ابزارهای جدید معاملاتی و امکان افزایش حجم معاملات تا چند میلیارد دلار را از مزایای مهم سامانه جدید معاملات اعلام کرد.
وی با بیان اینکه سامانه قبلی معاملات تحت برنامه داس (DOS( بود، گفت: اما نرم افراز جدید معاملات تحت برنامه ویندوز است که این امر امکانات فراوانی را در اختیار کاربران قرار می دهد.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه این سازمان سرعت را در دو حوزه معاملات و اطلاعات دنبال می کند، اظهار داشت: نرم افراز جدید در راستای افزایش سرعت معاملات است . به طوری که نظام های معاملاتی بازار سرمایه ارتقا می یابد.
وی ادامه داد: در حوزه اطلاعات نیز سال گذشته سامانه اطلاع رسانی ناشران (کدال ) راه اندازی شد تا اطلاعات شرکت ها در حداقل زمان در اختیار بازار قرار گیرد.
رویس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: امضای دیجیتال تا پایان امسال در سامانه کدال تعریف خواهد شد تا از سال آینده ارسال اطلاعات کاغذی از سوی شرکت ها به این سازمان حذف شود.
صالح آبادی ارسال اطلاعات و مدارک شرکت های کارگزاری تا پایان سال از طریق کدال را از دیگر برنامه های سازمان بورس و اوراق بهادار تا پایان سال 87 اعلام کرد و گفت: با اجرای این برنامه ها، سطح اتوماسیون در بازار سرمایه افزایش مطلوبی خواهد یافت.
اقتصام ** 1558 1557** شماره 017 ساعت 12:56 تمام
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱