صالح آبادی، توسعه سه بعدی بازار سرمایه را از مسائل مهم بورس دانست ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/12/10 اقتصاد.بورس.نمایشگاه بین المللی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، توسعه سه بعدی بازار سرمایه را از مهمترین مسایل این سازمان عنوان کرد و گفت: توسعه ابزارهای جدید، نهادهای مالی جدید و همچنین بازارهای مالی نوین از سه بعد بازار سرمایه است.
علی صالح آبادیروز شنبه در افتتاحیه دومین نمایشگاه بورس، بانک و خصوصی سازی با بیان آنکه در طول سه سال اخیر مقررات زیادی تدوین و تصویب شده است، اظهار داشت: با وجودی که حدود هزار صفحه مقررات و اساسنامه نمونه منتشر شده اما در بسیاری از حوزه ها نیازمند تدوین مقررات جدید برای توسعه بازار سرمایه هستیم که باید به عنوان یکی از وظایف سازمان بورس انجام شود.
وی ادامه داد: در این رابطه توسعه سه بعدی بازار سرمایه از مهمترین مسایلی است که با آن مواجه هستیم.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه توسعه زیرساخت های الکترونیکی و فنی از موارد مهم دیگری است که باید پیگیری شود، خاطرنشان کرد: در حوزه IT سرمایه گذاری های زیادی انجام شده چرا که هدف غایی ما رسیدن به بورس الکترونیکی است که به زیرساخت های بسیاری نیاز داشته و باید در این مسیر گام برداشته شود.
صالح آبادی با اشاره به پذیرش این میثاق توسط شرکت های کارگزاری و سرمایه گذاری به لزوم همکاری مدیران بازار بورس برای الکترونیکی کردن بورس ایران، گفت: اصحاب بازار پول نیز باید برای معاملات الکترونیکی بورس از طریق دریافت و پرداخت الکترونیکی کمک کنند.
عضو شورای عالی بورس با اشاره به حوزه بازارهای جدید، گفت: در حالی که در گذشته بورس اوراق بهادار بیشتر مدنظر بود، امروزه بورس کالا هم مدنظر است به طوری که از سال گذشته و با پذیرش محصولات پتروشیمی در بورس کالا حجم معاملات این بورس افزایش یافته و از سوی دیگر بیشترین جلسات هیات مدیره سازمان بورس مربوط به بورس کالا بود.
صالح آبادی ادامه داد: قراردادهای معاملات آتی در حالی با عنوان ابزار جدیدی در بورس کالا به کار گرفته شده که با تکمیل محصول جدید آپشن تا سال آینده ابزارهای جدید بورس کالا تکمیل خواهد شد.
صالح آبادی با بیان اینکه بازار فرابورس نیز به عنوان بازار مالی جدید در سال جاری تاسیس شده است، خاطرنشان کرد: مسئولان این بازار در حال تدوین مقررات لازم هستند، در این رابطه مقررات مربوط به پذیرش و معاملات از جمله مقررات مهمی است که تا پایان سال به تصویب می رسد تا مقدمات عملیاتی شدن این بازار جدید در سال آینده فراهم شود.
به گفته وی به کارگیری تابلوهای متعدد برای معاملات مزایده ای سازمان خصوصی سازی و بخش خصوصی و همچنین پذیرش شرکت هایی که امکان حضور در بورس اوراق بهادار را ندارند از جمله امکانات بازار فرابورس است که در آینده رقیب جدی برای بورس اوراق بهادار خواهد بود.
صالح آبادی در بخش دیگری از اظهارات خود توسعه نهادهای مالی جدید را مدنظر قرار داد و گفت: شرکت های تامین سرمایه و صندوق های سرمایه گذاری مشترک در حالی راه اندازی شدند که شرکت های مشاوره ای سرمایه گذاری و رتبه بندی اوراق بهادار نیز در حال شکل گیری است تا به نهادهای مالی جدید اضافه شود.
وی ادامه داد: برای توسعه بازارها و ابزارهای مالی به اصلاح قانون مالیات ها نیاز بود تا مسایل و مشکلات مالی بازار سرمایه برطرف شود.
صالح آبادی گفت: از سویی دیگر قانون تجارت در حالی شامل هفت نوع شرکت است که صندوق های سرمایه گذاری مشترک جزو هیچ کدام از آنها نبوده و نیازمند شخصیت حقوقی جدیدی است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: از سوی دیگر در حالی اجاره صکوک تصویب و اوراق مشارکت رهنی طراحی شده است که برای راه اندازی ابزارهای مالی جدید در سال آینده و همچنین آغاز به کار بازار فرابورس باید مسایل مالیاتی حل شود.
صالح آبادی گفت: در این رابطه لایحه توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید تهیه شده که اخیرا در هیات دولت به صورت یک فوریتی به تصویب رسید تا مجلس در سال آینده این لایحه مهم بازار سرمایه را تصویب کند. چرا که توسعه بازار سرمایه بدون این لایحه امکان پذیر نیست.
وی به ابزارهای مشارکتی اشاره کرد و گفت: برای جذب سرمایه گذاران بیشتر نیازمند ابزارهای مشارکتی متعددی هستیم. در این رابطه درخواست های زیادی برای انتشار اوراق مشارکت از سوی بخش خصوصی به سازمان بورس ارایه شده است. این درخواستها نیازمند مساعدت بانک مرکزی و بازار پول است تا به گونه ای سیاست های نرخ گذاری اعمال شود که هم جذاب بوده و هم با توسعه بازار سرمایه همخوان باشد.
صالح آبادی با اشاره به نقش رسانه ها در توسعه بازار سرمایه، گفت: با توجه به توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید نیازمند معرفی این موارد به مردم هستیم که رسانه ها در این رابطه نقش بسیار مهمی دارند.
وی در پایان ادامه داد: اصحاب رسانه می توانند با توضیحات مفاهیم بازار سرمایه و آشنا کردن مردم با حوزه های مختلف بازار سهام نقش ویژه ای را برای توسعه این حوزه مهم اقتصاد کشور داشته باشند.
دومین نمایشگاه تخصصی بورس، بانک و خصوصی سازی از دهم تا سیزدهم اسفند ماه سال جاری در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران در سالن های 31 و 38 برگزار خواهد شد.
اقتصام ** 9141 ** 1558 شماره 048 ساعت 16:57 تمام