سامانه رایانه ای کنترل گذرنامه اتباع ایرانی در فرودگاه اهواز افتتاح شد ......................................................................
اهواز، خبرگزاری جمهوری اسلامی 06/02/86 داخلی.اقتصادی.فرودگاه.
سامانه رایانه ای کنترل گذرنامه اتباع ایرانی و تردد مرز هوایی در فرودگاه اهواز روز پنج شنبه راه اندازی شد.
رییس پلیس مهاجرت و اتباع خارجه ناجا در آیین آغاز به کار این سیستم در فرودگاه اهواز گفت: با توجه به نقش و اهمیت صنعت گردشگری در جهان امروز، کشور ما نیز باید در مسیر توسعه این صنعت و به روز کردن امکانات و تجهیزات آن و ارایه خدمات بهتر به مسافران داخلی و خارجی گام بردارد.
سردار "محمدعلی رهنما" افزود: کشور ما با دارا بودن سابقه تمدنی عظیم، و جاذبه های تاریخی، زیارتی و سیاحتی باید مطابق چشم انداز 20 ساله توسعه، در این مسیر حرکت کند.
وی اضافه کرد: از 600 میلیون مسافری که از فرودگاههای جهان استفاده کرده اند سهم کشور ما در سال 85 با محاسبه مسافران ایرانی، 15 میلیون نفر بود که رقم بسیار ناچیزی محسوب می شود، لیکن همین میزان نسبت به سال پیش از آن 20 درصد رشد داشته است.
رهنما با تاکید بر لزوم به روز رسانی نظامها و خدمات در بخش گردشگری افزود: از سوی دیگر در جهان امروز، شاهد تحولات وسیعی چه در حوزه جغرافیای کشورها و چه در حوزه مسائل بین المللی هستیم و مسائلی نظیر گسترش تروریسم و قاچاق انسان نیز از دغدغه های ارتباطات و ترددها در جهان امروز است.
رییس پلیس مهاجرت و اتباع خارجه ناجا گفت: دقت، سرعت و صحت از نظر کمی و کیفی در امور مسافرتی و تبیین هویت مسافران درمبادی ورودی و خروجی کشور مد نظر است، امروزه ابزار کنترلی نسبت به قبل تغییر یافته و ابزارهای الکترونیکی به ویژه در فرودگاهها و مبادی کنترلی برای تبیین هویت مسافران کاربرد دارد.
رهنما خاطرنشان کرد: کشور ما در ابتدای انقلاب دارای 22 مرز رسمی هوایی، دریایی و زمینی بود ولی امروز این تعداد به 81 مرز رسمی افزایش یافته و تنها در خوزستان هشت مرز رسمی داریم و این مسوولیت ما را سنگین تر می کند.
وی گفت: فاز نخست سامانه رایانه ای کنترل گذرنامه اتباع ایرانی در مورد گذرنامه اتباع ایرانی اجرا می شود که از طریق لیدر بارکد کدملی افراد،هویت آنان ظرف حداکثر 30 ثانیه با اطلاعات مرکز صدور گذرنامه تعیین می شود.
به گفته وی، این سامانه همچنین امکان کنترل نامحسوس 27 مورد اطلاعات مسافر را دارد.
وی ادامه داد: از مزایای این طرح اتکای آن به دانش خودی و طراحی آن توسط متخصصان ناجا و درنتیجه بالاتر بودن ضریب امنیتی آن است و سرعت، دقت و صحت کار نسبت به سیستم مکانیزه موجود و آنلاین و سراسری بودن آن است.
فرمانده پلیس مهاجرت و اتباع خارجه ناجا گفت: اطلاعات گذرنامه های قدیمی نیز تا پایان تاریخ اعتبارشان در سرور مرکزی وارد شده و بنابراین در این سامانه قابل استفاده اند.
رهنما گفت: استان خوزستان سومین مرز هوایی کشور است که به این سامانه مجهز می شود و در آینده نزدیک نخستین مرز زمینی و دریایی کشور نیز در این استان مجهز به این سامانه می شود.
مدیرکل فرودگاههای استان نیز در این آیین ضمن تشکر از تلاش شبانه روزی متخصصان برای نصب و راه اندازی این سیستم در فرودگاه بین المللی اهواز گفت: استان خوزستان با توجه به موقعیت استراتژیک و جاذبه های گردشگری و سیاحتی بسیار و نیز نقش داشتن به عنوان یکی از مبادی ورودی مهم کشور نیاز به اینگونه پیشرفتها دارد.
"منوچهر سپاسی" افزود: با راه اندازی این سامانه ایستایی مسافران در مبادی ورودی کشور کاهش چشمگیری می یابد و با کاهش مکث مسافر در این مبادی گام مهمی در تکریم مسافران برداشته می شود.
وی گفت: با توجه به پیشرفتهای سریع فناوری و تغییر و تحولات گسترده در ارتباطات لازم است کشور ما نیز همگام با سایر کشورها از فناوریهای نوین استفاده کند. ک/2 تمام/643/654 شماره 045 ساعت 43:11 تمام انتهای پیام D06.11-43-27
تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱