اصلاح نژاد در دامهای بومی آذربایجان غربی به صورت جدی پیگیری می شود .................................................................
ارومیه.خبرگزاری جمهوری اسلامی 26/03/86 داخلی.کشاورزی.دامپروری.اصلاح نژاد معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: اصلاحنژاد در دامهای بومی این استان به صورت یک برنامه جامع پیگیری و اجرا می شود.
حبیب برهانی، روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در زمینه تبدیل گاوهای بومی به گاوهای دو رگه از سال 85 تاکنون حدود 62 هزار راس گاو بومی در سطح استان تلقیح مصنوعی شده اند.
وی اضافه کرد: این رقم در مقایسه با سال 82 که به میزان 15 هزار راس تلقیح مصنوعی بود پیشرفت داشته است.
برهانی، با اشاره به برنامه های دراز مدت سازمان در خصوص اصلاح نژاد دام ها افزود: افزایش تعداد دام های اصیل و دورگه نسبت به دام های بومی که از تولید کمی برخوردارند از اولویت کاری سازمان است.
وی در خصوص مراکز اصلاح نژاد استان گفت: مرکز اصلاح نژاد گاومیش جبل در ارومیه یکی از مراکزی است که سالانه بیش از 20 هزار دز اسپرم گاومیش تولید می کند و علاوه بر آذربایجان غربی که یکی از مراکز عمده پرورش گاومیش کشور است، هفت استان همجوار را نیز تغذیه می کند.
وی، در خصوص اصلاح نژاد گوسفند در استان نیز گفت: دو نژاد قزل و ماکوئی از نژادهای پر تولید کشور هستند که در این زمینه نیز دو ایستگاه تحقیقاتی در شهرهای ماکو و میاندوآب دایر شده است.
برهانی گفت: در این ایستگاهها نیز عملیات اصلاح نژاد، رکوردگیری، ثبت مشخصات و تغذیه روی 550 راس گوسفند و بره انجام می گیرد.
وی، در خصوص اصلاح نژاد مرغ بومی استان نیز گفت: در روی مرغ بومی در ایستگاه تحقیقاتی مرکز معاونت سازمان در ارومیه تحقیقاتی در حال انجام است و هم اکنون در نسل دهم اصلاح نژادی می باشیم.
وی افزود: با توجه به اینکه تعداد دو میلیون و 500 هزار قطعه مرغ بومی در سطح استان وجود دارد این طرح یکی از راههای بهبود اقتصاد خانواده های روستایی نیز خواهد بود.
استان آذربایجان غربی با داشتن استعدادهای مساعد آب و خاک، از پتانسیل خوبی برای رشد دامپروری برخورداراست.ک/3 7126/581/530 شماره 049 ساعت 46:12 تمام انتهای پیام D26.20-46-12
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱