عناصر کمیاب و گرانقیمت از سنگهای معدنی جداسازی شد ..................................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 04/06/86 داخلی.علمی.دانشگاه امیرکبیر یک دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شد با استفاده از روش های شیمیایی، گروهی از فلزات نادر و گران قیمت رااز سنگهای معدن جدا کند.
روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر روز یکشنبه به نقل از مهندس "صدیقه چراغپور" مجری این طرح به گروه علمی ایرنا اعلام کرد که این مواد کمیاب از جنس "ایتریوم"،"سریوم" و "لانتانیوم" است که در ساخت ابررسانه ها و ماهواره ها کاربرد دارند.
مهندس چراغپور که فارغالتحصیل دانشکده معدن است افزود ترکیب این مواد با سوخت هواپیما، موجب کاهش آلودگی محیط زیست می شود.
وی خاطرنشان کرد که در این تحقیق یک هزار نمونه سنک از معادن اطراف شهرستان یزد مورد بررسی قرار گرفت و عناصر مزاحم آن از جمله کلسیم، منیزیم، آلومینیوم و به ویژه آهن با عیار دو هزار PPM (دو هزار گرم درتن ) شناسایی شد.
چراغپورافزود: پس از آسیاب و انحلال (فروشویی ) سنک معدن بااستفاده از نوع ویژه ای از رزین ها، عناصر مزاحم جدا می شود، به گونه ای که پس از این فرآیندها، عیار فلز آهن در محلول به صفر می رسد.
وی روش جداسازی را پس از تزریق رزین، استفاده از دستگاههای گریز از مرکز با دوران بالا ذکر کرد و گفت که گریز از مرکز موجب می شود تا عناصر مزاحم و نادر با هم ، هم رسوبی ایجاد نکنند.
وی افزود با بررسی مقالات خارجی مشخص شد که میزان عیار عناصر کمیاب مورد نظر در این تحقیق در حد دیگر منابع موجود در دنیااست.
این محقق خاطرنشان کرد که رسیدن به مرحله نیمه صنعتی و صنعتی می تواند صرفه جویی قابل توجهی برای تهیه این فلزات راهبردی در داخل کشور داشته باشد.
علمی. 2354/ 1515 شماره 033 ساعت 11:27 تمام