براساس پیش بینی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای حوادث جادهای در نوروز امسال 15 درصد کاهش خواهد یافت ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 24/12/86 ارتباطات.حمل و نقل = ترابری.حمل و نقل بین شهری مدیرکل ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای پیش بینی کرد: نوروز 87 نسبت به مدت مشابه سال قبل، حوادث و تلفات رانندگی حدود 15 درصد کاهش داشته باشد.
دوستعلی قاسمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، تعداد حوادث و تلفات جادهای در نوروز 86 را حدود یکهزار و 46 نفر عنوان کرد و گفت: براساس اقدامات انجام شده سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، پیش بینی میشود در ایام نوروز 87 این میزان با کاهش 15 درصدی مواجه شود زیرا هدف گذاری سازمان در کاهش هرچه بیشتر تلفات رانندگی نه تنها در ایام نوروز بلکه در تمام ایام سال است.
وی با بیان اینکه در نوروز 85 حدود یکهزار و 200 نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند، افزود: این میزان در نوروز 86 به یکهزار و 46 نفر کاهش یافت یعنی 154 نفر در حوادث رانندگی کاهش داشتیم.
قاسمی با تاکید بر ضرورت حرکت به سمت ایمنی پایدار در جادههای سراسر کشور ، گفت: در 10 ماهه نخست امسال حدود دو هزار و 989 نفر در حوادث رانندگی برون شهری تلفات داشتیم که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 19/6 درصد کاهش داشته است.
مدیرکل ایمنی و ترافیک سپس با اشاره به شکل گیری کمیسیون ایمنی راهها در کشور، اظهار داشت: چون بحث ایمنی جادهها در استانها متولی مشخصی نداشت لذا تصمیم به شکل گیری کمیتهای به نام کمیته ایمنی راهها به ریاست معاون عمرانی استاندار در استانهای کشور گرفته شد که تاکنون در 20 استان کشور این کمیته شکل گرفته است.
قاسمی همچنین در خصوص اقدامات سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در ایام نوروز گفت: فعالیتهای این سازمان به لحاظ ماهیتی که دارند باید قبل از آغاز ایام نوروز انجام شود یعنی فعالیتهایی که قابل پیش بینی و برنامهریزی است را تا زمان آغاز تعطیلات به پایان برسانیم تا جاده آماده تردد شود.
این مسئول ایمنی جادههای کشور افزود: با توجه به سرمای شدید و شرایط سخت زمستانی و عبور ماشینآلات راهداری و پاشیدن شن و نمک و نفوذ یخ، سطح راههای کشور آسیب دیدهاند لذا از جمله کارهایی که قبل از ایام نوروز باید انجام شود، لکهگیری سطح راهها است.
وی تصریح کرد: براین اساس مصوب شده به صورت فشرده تمام آسیبهای وارده به جادههای کشور برطرف و رویههای آسفالت راههای کشور تا قبل از 26 اسفند ما ه آماده شوند.
قاسمی افزود: براساس برنامهریزی های انجام شده علائم و تجهیزات راههایی که آسیب دیدهاند به خصوص در گردنهها و پرتگاهها، تامین و بازسازی و جادههایی که خط کشی آنها به سبب سرمای شدید و عبور ماشینآلات راهداری زمستانی آسیب دیدهاند مجددا خط کشی و مرمت خواهند شد.
مدیرکل ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، رویکرد سازمان در بحث نقاط پرحادثه، اقدامات زودبازده و کم هزینه دانست و گفت: در سال جاری حدود 660 نقطه پرحادثه از محل اعتبارات استانی و حدود 96 نقطه از اعتبارات استانی به صورت اقدامات زودبازده انتخاب شد که تاکنون 70 درصد اجرایی رفع این نقاط پرحادثه انجام شده است.
وی افزود: سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای امسال برای اصلاح نقاط پرحادثه، یک تریلیون و 520 میلیارد ریال از محل اعتبارات ستادی برای این کار اختصاص داده است.
قاسمی همچنین اظهار داشت: امسال برخلاف سالهای گذشته سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در کنار فعالیتهای همیشگی خود مجری برای شش محور مهم تهران - خرمشهر، تهران - بندرعباس، تهران - بوشهر، تهران - قصرشیرین، تهران - مشهد و تهران - بازرگان را به طول شش هزار و 800 کیلومتر تحت عنوان عملیات بهسازی و روکشی انتخاب کرد.
وی با بیان اینکه براساس این عملیات، تمام نیازمندیهای محورهای یاد شده توسط مجری آن تهیه و تامین خواهد شد، ادامه داد: سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در سال جاری برای بهسازی و روکش جادهها حدود یک تریلیون و 770 میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده است.
مدیرکل ایمنی و ترافیک، سپس به روشنایی یک هزار و 920 کیلومتر از راههای کشور تا پایان سال 85 اشاره کرد و گفت: امسال نیز روشنایی 551 کیلومتر از راههای کشور در قالب 125 پروژه در دست اقدام است که تا پایان سال به پایان میرسد ضمن اینکه روشنایی 430 کیلومتر دیگر نیز در قالب 71 پروژه مطالعه شده که عملیات اجرایی آن در سال آینده آغاز خواهد شد.
قاسمی، اعتبار روشنایی راههای یاد شده را حدود 197 میلیارد ریال برشمرد و گفت: در ایام نوروز 87 حدود دو هزار و 472 کیلومتر از راههای کشور از روشنایی لازم برخوردار هستند و مشکلی از نظر تامین دید نخواهند داشت.
این مقام مسئول در حوزه ایمنی راهها، عملیات ایمن سازی هوشمند تونلها را از دیگر اقدامات سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در سال جاری دانست و افزود: این عملیات شامل ایمن سازی تونل امیرکبیر و تونل شیرین سو (در حال بهرهبرداری ) و ایمن سازی تونل وانا با 90 درصد پیشرفت فیزیکی است.
وی در ادامه گفت: براساس مطالعات انجام شده حدود 30 درصد تلفات رانندگی به سبب خروج وسیله نقلیه از جاده و واژگونی آن است لذا برای کاهش این میزان تلفات باید چند اقدام انجام شود. کشورهای پیشرفته در این خصوص طرح شیارهای هشداردهنده و لرزاننده در طرفین جاده را اجرا کردند.
قاسمی افزود: براین اساس وقتی راننده به سبب خستگی، خوابآلودگی و حواس پرتی از مسیر منحرف میشود و بر روی این شیارهای هشداردهنده و لرزاننده قرار میگیرد، صدا و لرزش ناشی از شیارها سبب میشود راننده هوشیار شده و سپس از خروج خودرو جلوگیری خواهد کرد.
مدیرکل ایمنی و ترافیک با بیان اینکه در اوایل بهمن ماه امسال اجرای طرح شیارهای هشداردهنده و لرزاننده ابلاغ شده است، ادامه داد: هم اکنون ماشینآلات مورد نیاز این طرح توسط بخش خصوصی وارد کشور شده است و تاکنون این طرح در 500 کیلومتر از راههای کشور به اجرا درآمده و تا پایان سال نیز این میزان به 600 کیلومتر افزایش خواهد یافت.
قاسمی تصریح کرد: طرح شیارهای هشداردهنده و لرزاننده با هدف جلوگیری از خروج وسیله نقلیه از جادهها و واژگونی آن اجرا شده است که در سال بعد در سطح بسیار وسیعی در جادههای کشور توسعه خواهد یافت.
وی در خصوص اینکه این طرح هم اکنون در کدام مسیرها اجرا شده است، گفت: هم اکنون این طرح در برخی از مسیرهای استانهای هرمزگان، قم، سیستان و بلوچستان، شیراز، خراسان رضوی، خوزستان، قزوین و گیلان اجرایی شده است.
مدیرکل ایمنی و ترافیک سپس از تجهیز جادهها و پلیس راه به ابزار پیشرفته کنترل سرعت به منظور مدیریت سرعت خبر داد و افزود: در حال حاضر تجهیز کریدور شمالی - جنوبی شامل قزوین - تهران - قم - اصفهان به تعداد 114 سیستم کنترل سرعت در برنامه هوشمندسازی جادهها قرار دارد که در آینده نزدیک مدیریت ترافیک، سرعت و تردد این کریدور در مرکز اطلاعات راهها به صورت زنده صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: همچنین 47 دستگاه سیستم کنترل سرعت در محور تهران - سلفچگان و محور قزوین به زنجان در حال نصب است. براین اساس کسانی که بیش از سرعت مجاز (120 کیلومتر در ساعت ) حرکت کنند بدون هیچ تردید توسط این دوربینها ثبت خواهد شد.
قاسمی سپس اظهار داشت: هم اکنون حدود 900 دستگاه سرعت سنج دستی سیار جهت کنترل سرعت در اختیار گشتهای پلیس راه قرار گرفته و عملیات مدیریت سرعت و تعمیر و نگهداری تجهیزات یاد شده در دست انجام است.
مدیرکل ایمنی و ترافیک گفت: همچنین برای کنترل سرعت و مدیریت آن، ضمن اینکه پلیس با حضور فیزیکی خود اعمال قانون خواهد کرد، طرح آرام سازی ترافیک را به منظور ساماندهی و ایمن سازی تقاطعها، آزادراهها، مناطق مسکونی و مدارس حاشیه راهها را ابلاغ کردیم.
وی افزود: براساس ارزیابیهای به عمل آمده در استانهایی که این طرح در آنجا به اجرا درآمده، طرح آرامسازی ترافیک سبب کاهش 20 درصدی تصادفات به ویژه تصادفات ناشی از سرعت زیاد، شده است.
قاسمی در پایان تصریح کرد: سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تمام اقدامات ذکر شده را به منظور داشتن سفرهای نوروزی سالم و ایمن انجام داده است که امیدواریم نوروز 87 نسبت به مدت مشابه سال قبل با حوادث ناگوار رانندگی کمتری رو به رو باشیم .
اقتصام ** 1574 ** 1557 شماره 004 ساعت 10:22 تمام
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۱