112 واحد صنایع تبدیلی سیب زمینی در ایران فعال است # تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 19/08/83 داخلی.اقتصادی.کشاورزی.سیب زمینی. کارشناس گروه صنایع تبدیلی محصولهای زراعی وزارت جهادکشاورزی از فعالیت 112 واحد صنایع تبدیلی سیب زمینی در کشور خبر داد. "نسرین روزبهانی" روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: ظرفیت اسمی این واحد ـها 114 هزار تن و ظرفیت جذب ماده اولیه آنها 461 هزار تن است. وی افزود: از مجموع این واحدها، 73 واحد تولیدکننده چیپس با ظرفیت اسمی 37 هزار تن، چهار واحد فرنچ فرایز با ظرفیت اسمی 33 هزار تن، شش واحد خلال سیب زمینی با ظرفیت 12 هزار تن و 29 واحد دیگر شامل فرآورده های سیب زمینی، پودر، پوره، اسلایس، پفک، نشاسته، گلوگز و سیب زمینی خشک با ظرفیت اسمی 31 هزار تن فعال هستند. وی، مجوزهای صادر شده در این بخش را از سوی وزارتخانه های صنایع و معادن و جهاد کشاورزی که تاکنون به بهره برداری نرسیده اند، 154 واحد با ظرفیت اسمی 534 هزار تن عنوان کرد. به گفته وی، این واحدها در حال احداث بوده و پیشرفت فیزیکی آنها بین یک تا 90 درصد است. روزبهانی خاطرنشان کرد: با توجه به برآوردهای کارشناسی انجام شده در دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولهای بخش کشاورزی، 30 درصد جوازهای تاسیس در طول برنامه چهارم توسعه کشور به بهره برداری خواهد رسید. وی گفت: با بهره برداری از این واحدها تا پایان سال 88، یک میلیون و 102 هزار تن سیب زمینی جهت فرآوری به کارخانه ها عرضه خواهد شد. وی، ضایعات سیب زمینی را 19 درصد و مصرف سرانه این محصول را اعم از مصرف تازه خوری و فرآورده های آن بین 44 تا 45 کیلوگرم عنوان کرد. وی همچنین میزان تولید سیب زمینی در کشور را در سال زراعی گذشته حدود 9/3 میلیون تن و سطح زیرکشت این محصول را 165 هزار هکتار اعلام کرد. اقتصام . م.ف / 1557 /