وزیربازرگانی پاکستان: سطح روابط تجاری ایران و پاکستان راضی کننده نیست # اسلام آباد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 06/05/80 وزیر بازرگانی پاکستان معتقد است که سطح روابط تجاری و بازرگانی ایران و پاکستان در شرایط فعلی راضی کننده نیست. "عبدالرزاق داود" که هفته گذشته به تهران سفر کرده بود، پس از بازگشت به اسلام آباد در گفتگو با خبرنگار ایرنا، تاکید کرد : ایران و پاکستان به عنوان دو کشور همسایه باید در راه گسترش مناسبات تجاری خود تلاش کنند و از مزیت های نسبی موجود در دو کشور استفاده نمایند. وی گفت: پاکستان از سطح موجود مبادلات بازرگانی دو کشور راضی نیست و خواهان ایجاد تعادل در روابط تجاری دو کشور است. وی اظهار داشت : در حال حاضر تراز تجاری دو کشور به نفع ایران است ولی بیش از 90 درصد محصولات صادراتی ایران را هم نفت خام تشکیل می دهد. وزیر بازرگانی پاکستان گفت : ارزش واردات سالانه پاکستان از ایران حدود 400 میلیون دلار است اما ارزش سالانه صادرات پاکستان به ایران تقریبا 25 میلیون دلار می باشد. وی افزود: اسلام آباد برای ایجاد تعادل در روابط بازرگانی دوکشور خواهان افزایش صادرات خود به جمهوری اسلامی ایران است. عبدالرزاق داود در عین حال تصریح کرد که نسبت به آینده روابط تجاری ایران و پاکستان کاملا امیدوار است و دو کشور می توانند با رایزنی های بیشتر مبادلات تجاری خود را گسترش دهند. وی گفت : در مذاکرات اخیر هیات بازرگانی پاکستان با مقامات ایرانی در تهران ، همکاری های دو کشور در بخش حمل و نقل جاده ای ، راه آهن و قرار داد طویل المدت تجاری مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و من امیدوارم در نتیجه این مذاکرات تجارت میان دو کشور روز به روز توسعه بیشتری یابد. وزیر بازرگانی پاکستان درمجموع نتایج سفر خود به تهران را "خوب و مثبت" ارزیابی کرد و اظهارداشت: من برای شرکت دردوازدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی دوکشور به ایران رفته بودم ولی در کنار جلسات این کمیسیون مذاکراتی نیز با مقامات اقتصادی ایران درباره گسترش روابط دوجانبه ومبادلات بازرگانی انجام دادم. داود در پاسخ به سوالی درباره موضوع صدور گندم به جمهوری اسلامی ایران گفت: دراین سفر مساله فروش گندم به ایران نهایی نشد و قراراست دو کشور در آینده مذاکرات بیشتری را در این زمینه انجام دهند. وی افزود : بزودی یک هیات کارشناسی از جمهوری اسلامی ایران برای بررسی کیفیت گندم صادراتی پاکستان به اسلام آباد سفر خواهد کرد. وی اظهار داشت: "من در دیدارهای خود با مقامات ایرانی موضوع فروش گندم پاکستان به ایران را مطرحکردم ولی تاکنون این مساله به نتیجه نرسیده است".
وزیر بازرگانی پاکستان گفت : من امیدوارم تا چند روز دیگر تاریخ سفر هیات ایرانی به پاکستان تعیین شود و نگرانی آن کشور درباره کیفیت گندم پاکستانی مرتفع گردد. وی افزود: ما دراین سفر پیشنهاد فروش برنج به ایران را نیز مطرح کردیم ولی مقامات ایرانی با خرید برنج پاکستان مخالفت کردند و اظهار داشتند که فصل برداشت برنج داخلی در ایران نزدیک است. وی گفت : ایران همچنین در جریان این سفر موافقت خود را با واردات انبه و مرکبات از پاکستان اعلام کرد. عبدالرزاق داود اظهار داشت : دو طرف در اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی بر ضرورت گسترش تجارت ، جلوگیری از قاچاق کالاها ، تاسیس و تقویت بازارچه های مشترک مرزی و ضرورت تلاش برای ایجاد تعادل در مبادلات دوجانبه تاکید کردند.
وزیر بازرگانی پاکستان اظهار داشت : ایران درحال توسعه و اتصال خط آهن خود از زاهدان به دیگر شهرهای آن کشور است که از طریق این خط آهن پاکستان نیز قادر خواهد بود کالاهای خود را تا ترکیه و اروپا ارسال کند. داود گفت: پاکستان نیز موافقت کرد تانسبت به بهبود وضعیت خط آهن تفتان - کویته اقدام کند. وی افزود: پاکستان آمادگی خود را برای همکاری در بازسازی و نوسازی کارخانجات نساجی ایران اعلام کرده است و در مقابل خریداری مواد شیمیایی ، آلومینیوم و فولاد از ایران را مورد بررسی قرار می دهد. وزیر بازرگانی پاکستان گفت : بر اساس توافق به عمل آمده در دوازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان در تهران، از این پس کامیون- های ایرانی می توانند علاوه بر کویته تا شهرهای لاهور ، مولتان و کراچی نیز رفت و آمد کنند و متقابلا کامیون های پاکستانی نیز قادر خواهند بود از زاهدان به سمت مشهد، تهران، اصفهان و بندرعباس ادامه مسیر بدهند. وی افزود: پیشتر کامیون های ایرانی فقط اجازه داشتند تا شهر کویته پاکستان بیایند و کامیون های پاکستانی نیز تنها می توانستند تا زاهدان رفت و آمد کنند. عبدالرزاق داود درباره طرح خط لوله انتقال گاز ایران به هند از طریق خاک پاکستان گفت: پاکستان بارها تاکید کرده است که آماده هرگونه همکاری در رابطه بااجرای این طرح عظیم است و امنیت آن را هم در خاک خود تامین خواهد کرد. وی در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد ایران برای فروش واگن های قطار به پاکستان اظهارداشت: ما این موضوع را در دست بررسی داریم. وزیر بارزگانی پاکستان در بخش دیگری از این گفتگو بر ضرورت تاسیس و تقویت بازارچه های مرزی مشترک توسط دوکشور تاکید کرد و گفت: تاسیس این گونه بازارچه ها می تواند علاوه بر ایجاد اشتغال در مناطق مرزی از قاچاق کالا میان دو کشور جلوگیری کند. داود افزود: ایران بازارچه های مشترک مرزی با ترکیه و جمهوری آذربایجان دارد که تجربه موفقی بوده و به توسعه مناطق مرزی کمک می کند. وی درباره همکاری های دو کشور برای گسترش تجارت با کشورهای آسیای مرکزی گفت: تجارت با آسیای مرکزی و قفقاز برای هر دو کشور بسیار مهم است و این موضوع در مذاکرات اخیر من با مقامات ایرانی نیز مورد بحث و گفتگو قرار گرفت. وزیر بازرگانی پاکستان در سفر سه روزه خود به جمهوری اسلامی ایران ضمن شرکت در کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور با وزیران صنایع و معادن ، جهاد کشاورزی و سرپرست وزارت راه و ترابری دیدار و گفتگو کرد. / 422/41
تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۸۰ - ۰۰:۰۱