تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۷۹ - ۰۰:۰۱
دفتر صنایع دستی شهرستان خمین گشایش یافت # خمین ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 21/01/79 داخلی.اقتصادی.صنعت.صنایع دستی دفترصنایع دستی شهرستان خمین واولین کلاس آموزشی معرق چوب این شهرستان روز یکشنبه گشایش یافت.
نسترن نصیری مدیر کل آموزش سازمان صنایع دستی ایران درمراسم گشایش دفترآن در خمین گفت ، هدف ازتشکیل این مدیریت که اکنون در 28 استان کشور کارخود را آغازکرده، ایجاد سیستمی منسجم برای ارائه خدمات آموزشی می باشد.
وی گفت: باارائه آموزش های صحیح ، پشتکارو جدیت می توان بزرگترین سرمایه کشور که جوانان هستند را بیشتر جذب بازار کار در رشته صنایع دستی کرد.
وی افزود: هنرمند و صنعتگرواقعی باید باپیگیری حقوق و کسب مطالبات خود، مقام و جایگاه واقعی خویش را در جامعه بدست بیاورد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد، باارائه طرحهای نو و به روز سیستم آموزشی در سازمان صنایع دستی ایران متحول شود .
فرماندارخمین نیز دراین مراسم گفت: ضرورت ایجادصنایع مادر و غیروابسته در طول انقلاب و جنک تحمیلی ذهن مسئولان را به خود مشغول کرد و سرمایه های زیادی برای به ثمررسیدن آنها هزینه شد.
حسین شعیبی افزود: اما طی همین مدت به بحث کشاورزی ، دامداری و صنایع دستی در روستاها بااینکه نیمی از جمعیت کشوررا روستائیان تشکیل می دهند ، به اندازه کافی توجه نشد.
وی گفت : کم توجهی ، عدم برنامه ریزی صحیح و معامله گری نسبت به صنایع دستی ،باعث شد صنعت فرش ایران که در سالهای دهه 50 ، نیمی از بازار فرش دنیا را در اختیار داشت ، از دست برود.
وی افزود: به غیر ازصنعت فرش رشته های دیگری نظیرسفالگری ، گلیم بافی ، معرق ، منبت کاری و خراطی نیز در شهرستان خمین وجود داشته ، اما بتدریج در آستانه نابودی قرار گرفته اند.
وی گفت: بیش از40 درصدجمعیت 120 هزارنفری شهرستان خمین دربخش کشاورزی فعالیت دارند.
به گفته وی ، به سبب عدم استفاده بهینه از آب و خاک و کم آبی ،بسیاری از روستاهای منطقه خالی از سکنه شده، و با سرازیر شدن سیل روستائیان به شهر مشکلات عدیده ای از جمله بیکاری شدیدی در خمین ایجاد کرده اند.
وی افزود: متاسفانه دربخش صنایع مادر درخمین هم کار زیادی انجام نشده و نرخ بیکاری دراین شهرستان به بیش از 14 درصد رسیده است.