پروانه های بلوط خوار به یک میلیون و400 هزاراصله درخت جنگلی در اندیمشک آسیب رساندند # اندیمشک، خبرگزاری جمهوری اسلامی 29/8/79 داخلی. اقتصادی. منابع طبیعی.
مسوول واحد جنگل اداره منابع طبیعی اندیمشک گفت: حدود یک میلیون و 400 هزار اصله درخت جنگلی که بیشتر از نوع بلوط می باشند طی 45 روز گذشته بر اثر هجوم پروانه های بلوط خوار آسیب جدی دیدند.
علیرضا آخوندعلی یکشنبه در گفت گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی بااعلام این مطلب افزود:این پروانه در ابتدا کلروفیل برک و نیز پوسته ساقه اصلی درخت را مورد حمله قرار می دهد که این امر در کوتاه مدت باعث عدم رشد درخت ونیز پوکی ساقه ها می شود.
وی تغییرات آب و هوایی درمنطقه، کاهش شدید نزولات آسمانی و نیز از بین رفتن اراضی مرتعی این منطقه را از عوامل اصلی انتشارسریع این آفت درمنطقه دانست.
آخوندعلی افزود:بااستفاده از تله های نوری، سمپاشی درختان آفت زده و نیز استفاده از روش های بیولوژیکی و مبارزه طبیعی با آنها می توان جلوی گسترش این آفت خطرناک را گرفت.
وی افزود: برای جلوگیری از گسترش این آفت به سایر مناطق جنگلی این شهرستان قرار بود بخشی ازحوزه جنگلی اندیمشک در بخش الوار گرمسیری این شهرستان با استفاده از هواپیما سمپاشی شود که این امر به دلیل ناهمواربودن منطقه و نبود امکانات مناسب از جمله باند هواپیما میسر نشد.
مسوول واحد جنگل اداره منابع طبیعی اندیمشک افزود: هم اکنون بیشترین خسارات در حوضه های آبخیز "تخته گل زار"،" باریک آب " و ارتفاعات مشرف به انارکی است که در بخش الوار گرمسیری قرار دارند.
وی اراضی جنگلی شهرستان اندیمشک را 88 هزار و 410 هکتاراعلام کرد وافزود: بخش عمده ای ازاین اراضی را گونه درختی بلوط تشکیل می دهد.
ع - ص 202/20/02