گزارشی از وضعیت و مشکلات اشتغال بانوان هرمزگان # بندرعباس ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 19/4/77 داخلی. اقتصادی. اشتغال. بانوان.
به عقیده کارشناسان برای اشتغال بانوان در استان هرمزگان برنامه ریزی مناسبی صورت نگرفته و همین امر موجب افزایش روز افزون زنان جوینده کار در منطقه شده است.
این عده براین باورند که موضوع اشتغال بانوان درمنطقه و ایجاد فرصت های شغلی مناسب با وضعیت آنان به صورت جدی مورد توجه قرار نگرفته و مشکلات اجتماعی فراوانی را بوجود آورده است.
بنا به اظهار این گروه حضور بسیاری از بانوان منطقه در مشاغل و مواردی همچون چتربازی، قاچاق کالا، دستفروشی و گدایی از جمله اثرات زیانبار عدم برنامه ریزی مناسب برای اشتغال بانوان است.
به گفته این گروه اگر چه بسیاری از بانوانی که جذب مشاغل کاذب می شوند، کم سواد و یا بیسواد هستند اما بعضا دیده شده که بانوانی با تحصیلات بالا هم به دستفروشی اقدام می کنند.
آنان می گویند: با برنامه ریزی می توان از حضور بانوان منطقه در مسایل اجتماعی،سیاسی، عمرانی و آبادانی منطقه استفاده کرد.
مدیر کل اموراجتماعی استانداری هرمزگان گفت: حضور بانوان استان هرمزگان در مسایل سیاسی اجتماعی استان کمرنک است.
محمود رئوفی بر این باور است که نقش و جایگاه زن در استان هرمزگان پایین است و زنان منطقه مشارکت چندانی درامور و حل مسایل و مشکلات استان ندارند.
وی می گوید:حضوربانوان درمسایل قاچاق کالا، چتربازی و دستفروشی در استان بیشتر محسوس است.
کارشناسان می گویند:از عوامل مهم افزایش روز افزون جویندگان کار عدم سرمایه گذاری کلان برای اشتغال واتمام طرحهای بزرک و عدم ایجاد طرحهای بزرک نیروبر است.
بنا به اظهار این عده به دلیل این مسایل، میزان بیکاری بانوان در استان در سال 76 نسبت به سال 75 ، 25 درصد افزایش داشته است.
مهناز کریمی یکی از بانوان جوینده کار استان می گوید: مدت سه سال است فارغ التحصیل شده ام ولی همچنان در جستجوی کار مناسب هستم.
وی می افزاید:برای پیداکردن شغل به هر سازمان و اداره ای مراجعه کرده ام ولی تا کنون موفق به یافتن کار نشده ام.
به عقیده بسیاری از جویندگان، بیکاری باعث می شود تا نسبت به زندگی بی- علاقه و خود را موجودی سربار و سرخورده احساس کنند.
این گروه می افزایند:خانواده ها هزینه های گزاف بابت فرزندان خود متحمل می شوند اما بسیاری از آنها با مشکل بیکاری و عدم راه یابی به دانشگاهها مواجه می شوند.
مدیر کل کار و امور اجتماعی هرمزگان می گوید: بیشترین بانوانی که تا کنون به واحدهای کاریابی این اداره مراجعه کرده اند دارای تحصیلات دیپلم متوسطه بوده اند.
حسین خاتمی راد افزود:پارسال چهارهزارو333 نفرزن جوینده کار به واحدهای کاریابی این اداره مراجعه کردند که از این تعداد یک هزار و 262 نفر بکار گمارده شدند.
وی خاطر نشان کرد: برای رفع مشکل بیکاری بانوان اقداماتی از جمله معرفی به مجتمع آموزشی جهت آموزش، اعطای تسهیلات وامی و ایجاد مراکز خود اشتغالی انجام شده است.
خاتمی راد میزان بیکاری جویندگان کار در استان را 42 درصد ذکر کرد.
بنا به اظهار وی طی سال گذشته یک میلیارد و 780 میلیون ریال وام خود - اشتغالی به 978 بانوی جوینده کار برای مشاغل خیاطی، گلدوزی، آویز بافی، زربافی،عروسک سازی ، گلسازی، قالیبافی، گلیم بافی، صنایع دریایی، کامپیوتر و نقشه کشی ساختمان در استان اعطا شد.
خاتمی راد اظهار داشت: استان هرمزگان به ویژه شهر بندرعباس یک شهر تجاری است و باید با توسعه فعالیت های آموزش فنی و حرفه ای و تشویق بخش خصوصی، منابع جدیدی برای اشتغال و رفع بیکاری فراهم کرد تا از میزان بیکاری در سالهای آتی کاسته شود.
فهیمه طباطبایی دبیر کمیسیون بانوان استان هرمزگان نیز می گوید: اکنون آمار و اطلاعات دقیق از وضعیت بانوان استان وجود ندارد و این کمیسیون در تلاش برای تهیه این اطلاعات است.