."مجمع جهانی اقتصاد" در یک نگاه # وین ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 09/11/77 مجمع جهانی اقتصاد forum economic world، نهاد برگزارکننده گردهمایی جاری در داووس سوئیس، به عنوان یک بنیاد غیرانتفاعی درسال 1970 به ابتکار کلاوس شواب schwab klaus تبعه سوئیس و استاد علوم اقتصاد پی ریزی شد.
این مجمع با نزدیک به سی سال فعالیت، خود را به عنوان یک انجمن جهانی برای گفت و گو بین نخبگان سیاسی و اقتصادی جهان و ابزاری برای خدمت به منافع عموم بشریت عرضه می دارد و با داعیه عدم وابستگی، بی طرفی و فارغ از هرگونه جهت گیری سیاسی فعالیت می کند.
هزینه اداره مجمع جهانی اقتصاد از طریق دریافت حق عضویت از شرکت ـ کنندگان در نشستهای سالانه تامین می شود.
این انجمن تحت نظارت مقامات دولتی و قانونی سوئیس قرار دارد و در ژنو به ثبت رسیده است. سازمان ملل متحد مجمع جهانی اقتصاد را به عنوان یک سازمان غیردولتی به رسمیت می شناسد.
بالغ بر هزار شرکت و مرکز اقتصادی از 70 کشور جهان عضو رسمی این مجمع هستند. این شرکتها به طور معمول در سطح بین المللی فعالند و ارزش معاملات آنها سالانه بیش از یک میلیارد دلار است. علاوه براین شرکتها، جمع کثیری از سیاستمداران برجسته، دانشمندان، روشنفکران، هنرمندان و خبرنگاران جهان در ارتباط با مجمع مذکور قرار دارند و در نشستهای آن شرکت می کنند.
این مجمع تاکنون دهها نشست در سطح جهانی، منطقه ای و یا کشوری با حضور سران طراز اول سیاسی و اقتصادی برگزار کرده است و در زمینه ایجاد شبکه های بین المللی همکاری بین مراکز صنعتی فعالیت دارد.
این مجمع همچنین طرحهای تحقیقاتی را به ویژه در زمینه رقابت اقتصادی درسطح بین المللی به اجرا در می آورد. نشریه این انجمن دو ماه یک بار منتشر می شود و مورد استفاده بیش از 40 هزار نفر از رهبران و مدیران کشورهای مختلف قرار می گیرد.
زمینه سازی برای همکاری راهبردی در سطح بین المللی یکی از اهداف فعالیت مجمع جهانی اقتصاد به شمار می آید. این انجمن تاکنون مبتکر و زمینه ساز بسیاری تحولات و تحرکات مهم بین المللی بوده و در شکل گیری گفت و گوی محیط زیست اوروگوئه، پیمان تجارت آزاد شمال آمریکا "نفتا"، برقراری صلح در آفریقای جنوبی و گفت و گوهای اعراب و اسرائیل نقش داشته است.
کلاوس شواب بنیانگذار و رئیس این مجمع در تشریح اهداف آن می گوید: ما معتقدیم چالشهای دشواری که در آستانه ورود به قرن آینده در برابر بشریت قرار دارد تنها از طریق تلاش مشترک و معاضدت رهبران سیاسی و صاحبان قدرت اقتصادی میسر است. این همکاری باید با حسن نیت همراه باشد و به طور شفاف در معرض افکار عمومی قرار گیرد. ما می خواهیم یک مجموعه متحد جهانی با مشارکت نمایندگان دولتی، اقتصادی، روشنفکران و رسانه های جمعی باشیم.
مجمع جهانی اقتصاد در سال 1999 در برگزاری نشست های متعدد بین المللی و منطقه ای مشارکت دارد. نشست اقتصادی آمریکا در واشنگتن، نشست تجاری چین در پکن، نشست اقتصادی مرکوسور mercosur آمریکای لاتین در شیلی، نشست اقتصادی جنوب آفریقا در آفریقای جنوبی، نشست اقتصادی مرکز و شرق اروپا در اتریش، نشست اقتصادی شرق آسیا در سنگاپور، نشست اقتصادی در هند، نشست تجاری در ترکیه و کنفرانس خاورمیانه و شمال آفریقا از جمله این نشستهاست.
این مجمع هر سال یک نشست جهانی در شهر داووس واقع در سوئیس برگزار می کند.
بیست و نهمین نشست سالانه انجمن مذکور در داووس از روز پنجشنبه این هفته آغاز شد و 6 روز ادامه خواهد داشت.
در این نشست دو هزار تن از سیاستمداران و صاحبان صنایع برجسته جهان، روشنفکران، دانشمندان، هنرمندان و خبرنگاران حضور دارند.
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۷۷ - ۰۰:۰۱